Róże i bajkowy świat ogrodów 2015 -cz.II

Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże i bajkowy świat ogrodów 2015 -cz.II

Post »

:wit Daysy moje miniaturki zadołowane w dużej donicy na balkonie mają ciemne patyczki.
Zupełnie nie wiem czy to mi zmarzło... kopczyki są wysokie. :wink: jeżeli nic z nich nie wyjdzie, to poszukam sadzonkę
wniosą i ponowie próbę posadzenia do gruntu. :D
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maju, niestety jak patyczki ciemne, to już nic z nich nie będzie. Nie martw się, ja swoich troszkę wsadziłam, w razie co masz jak w banku. Z moich ubiegłorocznych też niewiele przeżyło, ale po takim lecie to nic dziwnego. Nie mogę obiecać na 100%, bo nie wiem ile przeżyje, ale będę mieć Cię w pamięci ;:333 ;:196

Witaj Reniu, spaceruj sobie spokojnie ;:108 . Ja tez nadrabiam zaległości, bo z braku czasu wiele ogrodów, przyznaję się ze skruchą, dłuuugo nie odwiedzałam. Mam nadzieje, że uda mi się wszystko nadrobić do wiosny.
Reniu rasa o którą pytasz to Neva Masquarade, uznana dopiero od 2008r, jako naturalna krzyżówka kota syberyjskiego i syjamskiego.
Koty o bardzo łagodnym usposobieniu i towarzyskie i o pięknych niebieskich oczach. Jak wracam do domu, to już nie odstępują mnie na krok, zawsze są w pobliżu.

Gaspar
Obrazek

Daysy
Obrazek
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudenka do zacałowania , wymiziaj je ode mnie :D .
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Witaj Daysy. Princess of Infinity to moje chciejstwo a Geisha cudna różyczka w kolorach jakie lubię.Czy zimowała już u Ciebie?
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu już wymiziane ;:108 , one codziennie muszą dostać swoją porcję pieszczot, wczoraj miały podwójną od Ciebie ;:333 , za co są bardzo wdzięczne ;:196

Joasiu Geishę mam od 2014 roku, więc będzie miała teraz 2-gą zimę za sobą. Poprzednią przezimowała bardzo dobrze, ale jaka ona była to pamiętamy - jakby jej nie było :wink: Aktualna też nie należy do najzimniejszych, co prawda -18 zanotowałam, ale chyba takie mrozy to nie jest problem dla żadnej róży. Tak więc niewiele mogę powiedzieć, co będzie jak przyjdą większe mrozy. W szkółce podają -26, ale myślę, że takich mrozów nie ma się co spodziewać, zwłaszcza, że wszyscy wszem i wobec ogłaszają ocieplenie klimatu ;:333 .
Princess faktycznie piękna, sama nie przypuszczałam, że da sobie radę w ogrodzie. NA przekór wszystkiemu doskonale sobie poradziła, nawet z niezbyt dobra ziemią w tym miejscu.
Kwitnienię zaczyna troszkę później niż ogrodowe, ale ilością kwiatów na pewno im nie ustępuje. Z chorobami różnie bywa, 2 lata temu była zdrowa, w tym dopadła ją czarna plamistość, jak zresztą większość róż.

Moja księżniczka

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Cudna. Pełna, trochę podobna do Eden. I tak bujnie kwitnie. Nie dziwię się że to Twoja księżniczka.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Daysy piękna ta Twoja księżniczka, musiałaś ją dobrze nakarmić, że tak pięknie zakwitła ;:108
Mam pytanie odnośnie stosoawania popiołu z kominka do róż, kiedy nim zasilasz róże i w jakiej dawce. Mam go sporo i na razie wysypuję do kompostownika.

:wit :wit
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Daysy miałam na myśli, że Twoja księżniczka ma w sobie nieco First Lady, , Gartentraume i Jaśminy.

Kociaki bezbłędne ;:138
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Daysy kociaki kochane ;:167 ;:167
no ale i zdjęcia wykonane profesjonalnie ;:215
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, ale jestem gapa :;230 , zupełnie się pogubiłam ;:306 . Kociaki dziękują ;:180 ;:180

Krysiu, właśnie pisałam wcześniej, że posadziłam Princess of Infinity w lichej ziemi, bo prawie w samej glinie, później coś tam dorzuciłam kompostu, ale nie była to zawrotna ilość.
Jeśli chodzi o popiół, to mąż wysypuje go przeważnie na trawnik. Ala/Gierginia pisała, że dobrze podsypać nim róże na jesień, więc w tym roku na pewno z jej rady skorzystam, przecież to istny magazyn minerałów. http://niepodlewam.blogspot.com/2013/01 ... nawoz.html , tutaj znajdziesz wszystkie informacje n/ temat stosowania popiołu ;:333

Madziu fakt, to jedna z moich ulubionych, cieszy tym bardziej, że tak doskonale radzi sobie radę w ogrodzie.

Tolinko witaj ;:196 , dawno Cię nie było, już wszystko poukładałaś sobie :?: Fotki robiła moja córka swoim aparatem, więc to nie moja zasługa, ale dziękuję za uznanie w jej imieniu ;:180 ;:108 .

Wczoraj weszłam do Brico i zobaczcie co kupiłam

Obrazek

Obrazek

Później wszystko wyjaśnię :D Na razie muszę kończyć.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Popiół można dać w sierpniu,zamiast nawozu jesiennego.Ja daję szpadel pod każdą różę,potem trochę mieszam z ziemią.
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Alu za dokładne informacje ;:196 . Już w kajeciku zanotowałam ;:333

Teraz chcę napisać o białej różyczce. Różyczka miała metkę z kodem Brico i nazwą Kama. Na opakowaniu znalazłam logo producenta. Kiedy weszłam na stronę Kordana - producenta, tam okazało się, że ta różyczka figuruje pod nazwą Vanilla ;:224 i komu wierzyć? Myślę, że jednak producentowi, a co Wy o tym sądzicie.
Na stronie znalazłam jeszcze różyczki:
Aloha, Flirt, Calibra,Mandy, Merci, Smile. Muszę zajrzeć do Brico, może jeszcze coś znajdę ciekawego.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Daysy ;:138 śliczna minaturka.... ;:215
Kordes ma ich wiele... i jak sadzę obie nazwy funkcjonują na rynku ;:108 A, jednak sprowadzają te róże do naszego kraju...
Czy kupiłaś jeszcze inną ?
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Śliczne maleństwo. ;:65
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Daysy ja jestem cały czas tylko nie zawsze piszę.Troszkę sobie już ogarnęłam :wink: wiosna bliziutko i myślę o nowym wątku :D oraz nowych zakupach.Ty kupiłaś miniaturkę Vanilla a ja (o ironio ) zamówiłam u naszej forumki Wioli róże Wanilia :lol:
Dzisiaj pozamawiałam też co nieco jako towarzystwo dla księżniczek będzie czym się dzielić :wink: Już się nie mogę doczekać wiosny ;:65
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”