Tymczasowy ogród Margo_margo cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Tymczasowy ogród Margo_margo cz. II

Post »

Kasiu, dzięki!

Ale fajnie to wymyśliłaś z tym leżakiem i regulacją oparcia. Jaką farbą go malowałaś?
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dario

Przyjmij gratulacje również ode mnie . :D ;:333
Witaj w Klubie Złotych Plakietek ;:136
(Tych klubów już tyle , że sama zaczynam się gubić ;:oj )

A tak serio to jest tylko jeden ! Ten pierwszy . ;:215

Kasiu

Dziękuję Ci za dokładną instrukcję wykonania oparcia . ;:63
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

W związku z powyższym, czy można powiedzieć, że uprawiamy Clubbing? ;:306

Znalazłam jaka to była farba :D. W kolejnym modelu wprowadzę jednak modyfikację, bo mimo wielokrotnego pokrywania tą farbą gwoździ, którymi była zbita paleta trochę wychodzi rdza (do desek, które ja przybijałam użyte już były nierdzewki). Trzeba będzie chyba zabezpieczyć je czymś mocniejszym, jakimś hammeraitem, czy czymś w tym stylu. Leżak cały sezon jest narażony na deszcz, a w tym roku go nie schowałam na zimę i musi wytrzymywać mrozy i śnieg.
Moje palety są węższe od europalet i mają rzadko nabite deski. Musiałam dokładać między nie dodatkowe.

Obrazek
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Beatko, dziękuję! ;:136

Kasiu, uprawiamy pomidory, Clubbing i Clubbing pomidorowy! :D
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

:wit
Ależ dzisiaj zmroziło Kraków! Rano, przed wyjściem do pracy mój termometr pokazał -13* Śnieg skrzypiał, autobusy oszronione od środka a ludzie jakoś dziwnie spieszyli się lub chowali w szalikach i czapkach.
To zdecydowanie nie są moje ulubione temperatury.
Śniegu jest zaledwie cieniutka warstwa więc szkody na wiosnę mogą być :roll:

Beatko Nie zamroziło Cię? Przecież u Ciebie jak na Sybirze :shock:

Daria ;:138 Piękne kolory masz tej zimy ;:333

Wituś Foliaka nie mam i po głębszym zastanowieniu, chyba nie chcę mieć. Jak jeździ się na działkę raz w tygodniu, to nie ma sensu. Ale dopingować Tobie będę ;:138

Kasiu Leżanka naprawdę pomysłowo zrobiona a regulacja oparcia super przemyślana. Muszę przeglądnąć swoje palety i sprawdzić, która się nada.
Kasiu- a próbowałaś te gwoździe lakierem do paznokci potraktować? Ja wszelakie dziwne rzeczy zabezpieczam tym sposobem. Nawet guziki w spodniach (uczulenie na nikiel?)
Już wiem w jakim sklepie lubisz robić zakupy ;:306 Ja także jestem u nich częstym bywalcem ;:131

Clubbing w Waszym towarzystwie jest fantastyczny ;:180

Powoli wracam do normalnego funkcjonowania po ostatnich zawirowaniach więc będę częściej zaglądała na FO.

Za 2 lub 3 i pół tygodnia siejemy papryki ostre ;:303
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu :wit

Teraz u mnie prawdziwa , fajna zima . Śniegu w sam raz , temperatura nocą -8C , w dzień -5C . Drogi trochę śliskie , po prostu trzeba wolniej jeździć . Nie jest źle , tak mogłoby zostać do końca lutego , a potem przedwiośnie i wiosna ;:333
Moja lista pomidorów tworzy się powolutku, ponieważ cały czas ewoluuje . Jedna to pomidory do gruntu , druga to pomidory do szklarni . Nie planuję niczego w donicach , więc chociaż to mam z głowy . :D

Ucieszyła mnie wiadomość , że wszystko się normuje . ;:196
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam! :wit
Małgosiu ze zdziwieniem czytam, że w Krakowie większy mróz niż w okolicach. U mnie piękna i łagodna zima. Mróz nie wyskoczył powyżej -10 :tan ale rośliny przykryte i to mnie cieszy, bo tej nocy dosypało i sypie cały czas ;:333 Papryczki ostre na wacikach grzeją się na kaloryferze, a podlałam je wodą utlenioną to mam nadzieję na szybkie kiełkowanie.
Dobrze, że wraca normalność do tego życzę dużo zdrowia dla całej rodzinki, a najmłodszego berbecia najwięcej ;:167

Beatko skończyły się ekstremalne warunki u Ciebie i też wkroczyła przeciętność :D
Nic nie planujesz w donicach, a ja Twoje obejście widzę ustrojone donicami :D
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu

Mnie też by się podobały donice na mojej działce . Chodziły mi po głowie takie myśli , ale szybko je pogoniłam .
Jednak skoro mówisz , że je też widzisz u mnie to może należałoby się nad tym zastanowić ?
Pozdrawiam, Beata.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu lakierem do paznokci nie próbowałam, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by to zrobić wiosną ;:333. Jaki kolorek polecasz? :;230
Dobrze, że będziesz już częściej tu zaglądać, bo Ci się tu starsznie panoszymy w Twoim wątku pod Twoją nieobecność :wink: :lol:
Margo_margo pisze:
Za 2 lub 3 i pół tygodnia siejemy papryki ostre ;:303
.... tzn kiedy? Bo się pogubiłam :roll:
A właściwie proszę o podanie terminu dla papryk półostrych, bo ostrych nie mam w planach ;:185 :uszy
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu ;:196

Ten Małosiowy wątek ta ma i to jest tajemnica jego sukcesu ;:333
Swoją drogą bardzo się cieszę , że może więcej będzie Małgosi . :heja

Ja w tym roku papryki mam w planie tylko trochę ostre i takie smaczne słodziutkie . Z ostrych będzie chyba Cyklon i jakieś Cayeen .
I małe czereśniowe , które w całości z pestkami robię marynowane w lekkiej zalewie octowej . Zjada się je razem z pestkami , schodzą u nas jak ciepłe bułeczki .
Do wysiewu papryk jestem gotowa . Mam trochę nasionek , waciki już zakupiłam , plastikowe opakowanie po cieście mam (substytut mini szklarenki ), podłoże z Pasłęka mam . Teraz tylko czekam na dogadanie terminu .
Listy pomidorowej jeszcze nie mam , a jak u Ciebie Kasiu ? Już coś Ci się wklarowało ?
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wyklarowało ;:185. Byłam dziś na dopołudniowej kawie i faworkach u Irenki, przytachałam kolejne nasiona kilku odmian pomidorów (a niby miałam nic nie brać, tylko zanieść swoje ;:306 ) i dalej brak koncepcji co, ile i jak to zmieścić ;:223. No ale mamy jeszcze czas, czyż nie? ;:131
Z paprykami jakoś prościej. Półostra czereśniowa (do faszerowania serkiem), słodka Ramiro czerwona i żółta, i może jeszcze jakaś na chybił trafił. A z tymi pomidorami cięęęężko ;:223
Co do przygotowań ... pudełka po mięsie są przygotowane, muszę jeszcze do drogerii po waciki się udać, przy okazji lakier do paznokci kupię (czekam na propozycję Małgosi co do koloru :wink: ). Ziemia z holl.su, czekam na hasło START :tan
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit

Beatko Jak miło, że potrafisz cieszyć się zimą. Ja ciągle narzekam: że zimno, że "ciapa", że pada, że nie pada, że wieje, że słońca mało.
Pewnie gdybym mogła poszaleć nieco na nartach to i narzekania byłoby mniej ale z tymi przyjemnościami poczekać muszę jeszcze min. rok.
Na ostateczne ustalenie listy pomidorowej masz jeszcze chwilkę ale Wiesz.... tik- tak, tik- tak, tik- tak ;:306
U mnie w donicach tylko ozdobne balkonowce ;:215

Marysiu Czasem tak jest, że w mieście mocniej zmrozi. Nasza niecka nie wpuszcza ciepłego powietrza tak łatwo i w zimie czasem tak jest, że dookoła cieplej niż w centrum. U mnie dodatkowo jeszcze od rzeki (Rudawa) ciągnie.

Papryczki już grzejesz? ;:138

Dziękuję za życzenia i ;:167 dla berbecia. Właśnie się rozchorował ;:145

Kasiu Lakier może "lyla-róż" :;230
Bardzo lubię jak się tak "panoszycie" i zachęcam do tego serdecznie. Beatka ma rację, tutaj tak było, jest i mam nadzieję będzie ;:4
Papryczki ostre myślałam siać a raczej sadzać na waciki 7 lutego a półostre 14. Słodziaki mogą iść w następnej kolejności.

Ja z ostrych sieję "żółtego szatana" (prawdopodobnie Japanelo), z półostrych Agneto Gold Thick i Chilhuacle negro. Słodziaki będą Marysine ;:333 Rokita i Urzej. Urzej dostaje drugą i ostatnią szansę a Rokita sprawdziła się do suszenia.
Do siewu jestem niemal gotowa- pojemniczki, woda utleniona, podłoże (resztka z zeszłego roku), PREVICUR. Tylko wacików brakuje. Jadę w niedzielę po takie prostokątne bo okrągłe dają marne wykorzystanie mm2 ;:306

Kasia Do Irenki, to Ty się przed kwietniem nie wybieraj, bo nigdy tych list pomidorów nie skończycie ;:306 Irenka pewnie ma ten sam problem po Twojej wizycie :;230

Jak ja się cieszę, że byłam twarda i nic ponad normę nie zamawiałam (od Was, AWN, internet itp) :heja
Pozdrawiam Małgosia
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No ja wiem, że z nasionami trzeba https://www.youtube.com/watch?v=yCL-TtBNFa8 , ale to się tylko tak łatwo mówi ;:223 .

Dobrze, że nasze spotkanie na wiosnę planujemu, a wtedy już będzie po wysiewach ;:306
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Małgosiu, starałam się dyscyplinować, ale nic z tego nie wyszło, Kasia ma kartotekę z ponad dwustu odmianami, no, nie mogłam nic sobie nie zostawić. :;230
Teraz na szybko podajcie mi dwie odmiany dyniek żebym sobie mogła jutro zamówić z akcji, siedzę nad wykazem, chociaż już minęła moja spartańska.
Mają być smaczne, nieduże i żeby się nie rozłaziły za bardzo, do placka i na ostro.
Czy melony i arbuzy można uprawiać w gruncie, czy tylko pod osłonami?

Zdrówka dla Berbecia

Pozdrawiam Irena
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irenko Ja mam nasionka (z AWN) 2 arbuzów, które u nas, pod chmurką spokojnie dojrzewają. To Ali Baba i Sugar Baby. Mnie, co prawda nornice zeżarły zanim owoce osiągnęły więcej niż wielkość jajka ale czytałam o nich sporo zanim zamówiłam na AWN
Miałam w tym roku zamawiać melona "Pticze Malako" bo podobno nieziemsko słodki i dobrze dojrzewa ale doszłam do wniosku, że na 1 nasiona szkoda kopert i znaczków. Może Ty sobie zamówisz i opowiesz, czy faktycznie taki słodki? ;:215
Odnośnie dyń to raczej Beatka i Kasia ;:108

Berbeć dziękuje ;:180 Dopiero teraz przestał kaszleć a śpi od 20 wieczorem :roll:

Kasiu Podstawy już znasz, teraz trzeba popracować nad silną wolą ;:224
Wiosenne spotkanie już w tym roku :tan
Pozdrawiam Małgosia
Spis moich wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”