Wiosna, piaski no i my :)
- kasia100780
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wiosna, piaski no i my :)
Ojej. Wspolczuje. Ja juz przeżyłam 3 moje pieski 

- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Współczuje, rozstanie z najwierniejszym przyjacielem jest trudne.
Pozdrawiam Zenek
Dziś był czas na krótki pobyt na działce bo i dzień krótki. Trochę liści pograbionych, miejmy nadzieję że pogoda jeszcze pozwoli na posprzątanie działki.
Andrzej bardzo smutna wiadomość,widziałam jak byliście zżyci z Waszą sunią,wierną towarzyszką i wyobrażam sobie jak przygnębiające mogą być teraz wyjazdy na działkę bez niej.Bardzo Wam współczujemy
Chociaż wszędzie już ponuro i nieciekawie u Was jeszcze jakieś kwiatki kwitną,choć po dzisiejszej nocy z mrozkiem niewiele pewnie zostało.
U was w leśnym zaciszu mrozek trochę chyba później dociera.
Taki teraz mamy klimat,że zimą też nie można liczyć na piękne pejzaże,jak będzie w tym roku,się okaże.
...a Twoje wschody i zachody słońca niezmiennie piękne
Pozdrawiamy.

Chociaż wszędzie już ponuro i nieciekawie u Was jeszcze jakieś kwiatki kwitną,choć po dzisiejszej nocy z mrozkiem niewiele pewnie zostało.
U was w leśnym zaciszu mrozek trochę chyba później dociera.
Taki teraz mamy klimat,że zimą też nie można liczyć na piękne pejzaże,jak będzie w tym roku,się okaże.
...a Twoje wschody i zachody słońca niezmiennie piękne

Pozdrawiamy.
- Daria_Eliza
- Od: 26 lut 2013, o 01:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo Wam współczuję rozstania z najwierniejszym przyjacielem.
- myszaxs
- 100p
- Od: 27 paź 2015, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie Danusiu i Andrzeju!
Bardzo miło mi gościć w Waszym ogrodzie jest cudny a zdjęcia fantastyczne te ujęcia...ach tylko pozazdrościć talentu
Poznaliśmy się na spotkaniu świątecznym grupy lubelskiej. AguJa już założyła swój wątek ja czekam do wiosny bo niestety ale nie posiadam wiele zdjęć swojego ogrodu, ale na pewno to się zmieni i też będę mogła pochwalić się małym co nieco
Bardzo miło było Was poznać i pozwolę sobie tu czasami wpadać i podglądać te cudne foty
Bardzo miło mi gościć w Waszym ogrodzie jest cudny a zdjęcia fantastyczne te ujęcia...ach tylko pozazdrościć talentu

witaj Iwonko, dzięki za odwiedziny.
No to może takie krótkie podsumowanie roku zrobimy
co się udało ano udało sie w miarę z małymi stratami przetrwać upalne lato. Większych strat, poza opłatą za wodę nie zanotowaliśmy
. Udało się obudować ujęcie wody i zewnętrznego zlewu. Postawić ponad 50-cio metrowe, nowe ogrodzenie, od strony lasu, z porządną furtą. Zyskaliśmy trochę miejsca na hostowisko i rośliny cieniolubne. Wszystkie rodgersje i języczki otrzymały nowe miejsce. Przyłącze prądu ma być wykonane do 10 stycznia 2016 roku. Przygotowania do remontu chałupy rozpoczęte, łazienka otrzymała komplet nowych mebli. Wybudowana podwyższona, z białego kamienia grządka na kwiaty
. Posadziliśmy i zabezpieczyliśmy ponad 150 cebul żonkili.
a co się nie udało no sprzątnąć działki przed zimą, dokończyć budowę nowego ogrodzenia od furty do końca działki. No i pożegnaliśmy naszą towarzyszkę wypraw działkowych sunię Andę

No to może takie krótkie podsumowanie roku zrobimy

co się udało ano udało sie w miarę z małymi stratami przetrwać upalne lato. Większych strat, poza opłatą za wodę nie zanotowaliśmy

a co się nie udało no sprzątnąć działki przed zimą, dokończyć budowę nowego ogrodzenia od furty do końca działki. No i pożegnaliśmy naszą towarzyszkę wypraw działkowych sunię Andę

Andrzejku, u Ciebie cały czas wiosna...
Temperatura +12, wszystko się zieleni, forsycja kwitnie. Ty lepiej żyj w zgodzie z naturą a nie z kalendarzem ....
Pozdrawiamy Was serdecznie. Tereska i Tadeusz.

Temperatura +12, wszystko się zieleni, forsycja kwitnie. Ty lepiej żyj w zgodzie z naturą a nie z kalendarzem ....
Pozdrawiamy Was serdecznie. Tereska i Tadeusz.
No popatrz Teresko jaka ta aura zmienna, w tej chwili już -6 u nas
. Woda zabezpieczona, rośliny no tak w miarę, na ile czasu starczyło. Zostało teraz planować, rysować, szkicować i mieć nadzieję że zima szybko minie. Pozdrawiamy bliskich Sąsiadów serdecznie.

- Daria_Eliza
O, jaki ładny goździk! I wschód słońca.
A co jest na trzeciej fotce? Ma fajne liście, kolor.
A co jest na trzeciej fotce? Ma fajne liście, kolor.
Dario to dąbrówka..no może ciut mrozem ścięta. A dla Wszystkich bliskich i znajomych https://www.youtube.com/watch?v=3Uo0JAUWijM
- Daria_Eliza
Dąbrówka? Ale jakaś taka inna od mojej, wydaje się, że bardziej włochata.
Aż się przyjrzę mojej przy okazji, czy też taka jest.
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
Fajny klip.

Aż się przyjrzę mojej przy okazji, czy też taka jest.
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
Fajny klip.
- Daria_Eliza
No, fajnie u Was.
U nas nadal nie ma aż tyle śniegu, kiepsko. Bo pierzynka zimowa zdecydowanie za mała. Co napadało, to się zaraz topiło - w mieście. Bo nie wiem, jak tam na wsi.
Na czwartym zdjęciu to kolce glediczji?
A na piątym to jakiś gatunek głogu?
U nas nadal nie ma aż tyle śniegu, kiepsko. Bo pierzynka zimowa zdecydowanie za mała. Co napadało, to się zaraz topiło - w mieście. Bo nie wiem, jak tam na wsi.
Na czwartym zdjęciu to kolce glediczji?
A na piątym to jakiś gatunek głogu?
Witaj, pierwsze trafione a drugie to gałązka ognika pomarańczowego
.