Soniu obawiam się, że zachwyciła Cię ta druga Dolce Vita. Wejdź na stronę Floribun... i wpisz w wyszukiwarkę tę nazwę. Ja zamówiłam dokładnie tam, ogromnie zauroczona nią w ogrodzie Majki.
Też tak myślę Madziu. Dlatego ja wzięłam aż (patrząc na gabaryty mojego ogródka) dwie sztuki.
Nie chcę Cię wodzić na pokuszenie ale zawsze możesz domówić, póki jeszcze jest dostępna a i paczki nie wysłali.
Nie mogę powiedzieć, że nie jestem zadowolona z Flamm. Nie. Po prostu kolor jest trochę zbyt żarówiwasty czerwony wpadający w malinę. No i kwitnie tylko raz. Jednak jak już zakwitnie to klękajcie narody!
No i poza tym jakby nie patrzeć, jak na złość, to ulubiona róża mojego Ema.
Tak, pamiętam że Twojemu emowi się bardzo ona podoba. A wiesz, moja Flamm odkąd u mnie rośnie to zawsze powtarza kwitnienie. Oczywiście nie tak spektakularnie jak pierwsze ale powtarza. Drugi rok z rzędu kwitła dwa razy. Już konsultowałam to na forum i we florib. No i nie ma bata, to jest własnie flam.
Co do domówień...pewnie jeszcze tą kwestię przemyslę .
Ach gdyby tak moja Flamm tez była skłonna do powtarzania... Niestety nie. Za do rośnie jak szalona. Teraz w trzecim roku uprawy będzie już różanym potworem!
-- 15 sty 2016, o 13:10 --
No to może jeszcze zapodam Wam białą sesję. W końcu na forum jest wielu miłośników tego koloru. W sumie to każdemu podoba się on w ogrodzie, nawet jeśli nie jest on dominującym kolorem.
Biała sesja fantastyczna. Kolejna rzecz która mi się spodobała przez forum. Nigdy np. nie chciałam białych róż. A mam ich trochę.
Flamm u mnie też już jest gigantem. Pędy ma grubsze niż kciuki. Trochę ją na boki naciągam żeby się z New Dawn zeszła. Kwitnie faktycznie zjawiskowo. Pełnią kwiecia i dość długo. Właśnie zrobiłam kolejne domówienie... Co prawda nie Dolce ale Lady of Schalott i Emma Hamilton. Masakra..
Anka, a biały dzwoneczek powojnikowy to jak się nazywa. Tak jak potrafię ulec pokusie przed wielkokwiatowymi powojnikami, to te dzwoneczkowe mnie rozbrajają.
O rany jakie piekne zdjecia - , Aniu czy moge prosic o podpowiedz - coz to za kwiat na 3 fotce z kolekcji bialych - przepiekny - szukam czegos do obsadzenia w gazonach betonowych przy wejsciu - cos co moglo by rosnac caly rok tzn nie przemarzac a najlepiej jeszcze kwitnac , wymagania mam , myslalam nad bodziszkiem lub macierzanka - ale jeszcze nie wiem - a teraz ten kwiat u Ciebie - przepiekny. będę wdzieczna za podpowiedz
Elu na trzecim zdjęciu z białej serii jest pelargonia.
Co do gazonów nie pomogę, bo zwyczajnie nie wiem jaka roślina by w nich nie przemarzła. O! Rojniki mogą być.
Anitko dziękuję.
Pepsi to jest powojnik bylinowy Mongolian Bells, który dostałam od naszej Gloriideii przy okazji różanego zamówienia. Tylko jakiś dziwny Ci on, bo oprócz niebieskich kwiatów (takich jak mieć powinien) ma też białe. Albinos jakiś? W dodatku mutujący?
Kasiu dziękuję. Piaskowiec w ogrodzie jest bardzo pięknym tworzywem.
Trochę tych zdjęć mam i w takim razie zostawiam Wam jeszcze drugą część białej sesji.