Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 5

Post »

Madziu jak przyjdą mrozy -15 to takie cebulki w doniczkach na balkonie pewnie umarzną. :(
Kup te cebule i wsadź do lodówki a w lutym posadź do gruntu. ;:215

Obrazek

Obrazek

Wandziu ja pod koniec stycznia startuję z sianiem kobei. ;:65

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Elwi wiedziałam, że na Ciebie można liczyć. ;:168 A masz Judę u siebie?
Kup White Prince Charlesa. U mnie buja się powoli ale przynajmniej nie omdlewa i nie pada jak hrabina. A u Sonii rośnie bardzo ładnie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zuzka samych Queen of the Night posadziłam 68 sztuk. ;:215 ;:65
No po prostu kocham tego tulipana. I tak żałuję, że nie mam go jeszcze więcej.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Elu też jestem miłośniczką jeżówek ale kilka już mam, także raczej nie dokupuję. No chyba, że tak jakoś przypadkiem się trafi. :lol:
Dwa Pompony posadziłam jesienią. ;:65 Och, jakże ja na nie czekam. I na First Lady jeszcze. ;:65
Eluniu ja po każdych zakupach obiecuję sobie, że to już ostatnie, bo mam wszystko co najbardziej chciałam i co mogę pomieścić. Niestety... z tymi Wariatami, tu na FO się nie da. No kuszą Cię z każdej strony. Także za wczasu się przyzwyczajaj. ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Marlena ja też dosadziłam trzy biedrowe paczuszki Flaminga, bo to naprawdę prześliczny tulipan.
Mówisz, że "poszłam w ilość"... Hmm... no tak jakoś wyszło... znosiłam i znosiłam do domu te cebule aż się uzbierało. Bardzo dużo w tej kolekcji było czosnków, także kwitnienie rozłoży się w czasie a i efekt zapewne też nie będzie tak spektakularny gdyby to były same tulipany, hiacynty i narcyzy. :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Myślę że w lutym ziemia będzie zbyt skuta żeby sadzić cebule. Resztę tematu przeniosłam do Madzi żeby nie zaśmiecać Aniu Twojego wątku.
68 Quenów to już coś, ale z autopsji wiem że cyfry wydają się ogromne, ale w ogrodzie już nie jest tego tak dużo. Niemniej z niecierpliwością czekam na efekt tego sadzenia ;:65
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Głowa mnie boli ;:145 katalog był w skrzynce.....z Lilipolu ;:223
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorciu a dlaczego mnie to nie dziwi!? :lol: :lol: :lol: Ja ten ból przeżywam już tydzień czasu i nie przejdzie mi dopóki nie otworzą tej cholernej furtki do liliowego raju. ;:224
Co tam sobie upatrzyłaś?

Obrazek

Obrazek

Zuza no właśnie takie ilości mogą rozpłynąć się w przestrzeni. Mam jednak nadzieję, że siatka sąsiadki je u mnie zatrzyma. ;:306
Na pewno będzie lepiej jak było w zeszłym roku. ;:215 I tego muszę się trzymać. :wink:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Jeszcze nie wiem Aniu ;:124
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

aneczka1979 pisze:Eluniu ja po każdych zakupach obiecuję sobie, że to już ostatnie, bo mam wszystko co najbardziej chciałam i co mogę pomieścić. Niestety... z tymi Wariatami, tu na FO się nie da. No kuszą Cię z każdej strony. Także za wczasu się przyzwyczajaj. ;:306
Aniu pod tymi zdaniami podpisuję się obydwoma łapkami :heja

Same się tu wzajemnie nakręcamy, ale dzięki temu ciągle coś się dzieje!!
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Anka, namów sąsiadkę żeby posadziła za siatką drugie tyle.
Albo zawieś lustro ;:198

A tak abstrahując, to podoba mi się lustro w ogrodzie ;:108
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Ela_2015
500p
500p
Od: 26 gru 2015, o 16:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj Anitko,ja z kolei uprawiam już trzecią działkę to coś o tym wiem.Fakt faktem przegladajac forum zaraziłam się liliamii ciągle coś nowego dosadzam.Jeżówki bardzo lubię są mało wymagające.Zimą w głowie świtaja metamorfozy i zaczyna się na nowo.Lubię nowości. :wink:
Ela
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

dorcia7 pisze:Głowa mnie boli ;:145 katalog był w skrzynce.....z Lilipolu ;:223

No nie, ja teraz oficjalnie focha strzelam. U mnie nadal nic nie przyszło.. Co prawda miejsca już wiele nie mam, ale lilie zawsze się jakoś zmieszczą ;:224

Ania kapitalny jest ten tulipan biały z fioletowymi refleksami.. jak on kwitnie? (chodzi mi o termin) myślisz, że zgrałby się w czasie z Queen of the Night?? Nasadziłam sporo ciemnofioletowych i teraz myślę o rozruszaniu towarzystwa. Co prawda wtrąciłam tu i ówdzie żółty czy różowy przerywnik, a sadząc róże w drugiej połowie listopada (zabijcie mnie) przeciachałam kilka cebul powtykanych we wrześniu ;:223 Ale i tak boję się, że całość będzie wyglądała smutno i żałobnie ;:218
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko mniemam, że chodzi Ci o Flaming Flag. :D Mogę Ci powiedzieć, że one kwitły w najlepsze gdy Queeny się dopiero otwierały. Także można powiedzieć, że one zakleszczyły się terminami. Może nie rozkwitają od początku w tym samym czasie ale i tak warto je razem sadzić, bo tworzą naprawdę piękny duet:

Obrazek

Eluniu ja na tym forum nie zaraziłam się tylko clematisami. ;:306 One zdążyły uwieść mnie swą urodą chwilę wcześniej. ;:306
A tak... całą resztę maniakalnie przygarniam pod wpływem bywania tutaj. ;:183

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zuzka lustro w ogrodzie to jest to! Widziałam już różne aranżacje i naprawdę pięknie to wygląda. ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Agnieszko ręce to na pewno zacierają wszyscy właściciele sklepów internetowych. ;:306
Nie mniej wzajemne nakręcanie się jest jakby nie patrzeć efektem ubocznym bywania w ślicznych ogrodach naszych wirtualnych i zielonych bratnich dusz. ;:168

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dorciu no to trzymam kciuki byś wybrała same śliczności nie tylko w katalogu ale i w realu. ;:215

Obrazek

Obrazek

Ufffff... Kochani zakończyłam wspominanie tulipanów.
Do wiosny zostały jeszcze róże i trochę bylin, traw i hortensji. :wink:
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Flaming Flag... może nawet zapamiętam nazwę, chociaż znając życie i tak będę patrzyła po zdjęciach podczas kupowania. Piszesz, że terminami nachodzą na siebie więc będzie dobrze :D . U ciebie fajnie się skomponowały. Wiem, że QotN są jednymi z późniejszych dlatego ciężko im dobrać odpowiednie towarzystwo ;:224
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko ja też nie mam głowy do pamiętania wszystkich nazw. Co więcej, nawet jak kupuję coś odmianowego (mówię o bylinach) to nie zapiszę nazwy i potem i tak wiem, że to np dzwonek ale jaki to już nie wiem. ;:131
Zapamiętasz wygląd, jesienią trafisz do Biedry i na pewno sobie poradzisz. :wink:
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

Oj dziewczyny.. jakbym pierwszy raz czytała Wasze wpisy to bym uwierzyła z tym nazewnictwem.. i nawet bym się pocieszyła, bo ja też nie znam zbyt dużo imion moich roślin.

Ale... nie nie... to nie Wy!
Sypiecie nazwami każdego zielonego żyjątka z Waszego ogrodu, a ja się zastanawiam.. ale one mają głowę do tych nazw! No wprost niebywałe żeby to wszystko pamiętać! Także proszę tu nie przesadzać z tą skromnością i niewiedzą odmianową ;:183
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko nie będę się licytować ale naprawdę nie znam wszystkich swoich roślin z imienia. Np mam wiele żurawek, host czy jeżówek i tu się kończy moja wiedza, bo jaka to żurawka, hosta czy jeżówka to już niekoniecznie wiem lub pamiętam... :oops:
Poza tym kochana nic się nie martw. Kiedy ja wkraczałam na łono tego forum, po paru miesiącach użytkowania swej działki też byłam zielona, no może zielonkawa ( :lol: ) ale przebywając tutaj szybko załapałam bakcyla i wiem teraz o miliard roślinnych wiadomości więcej niż wtedy. Także wszystko przed Tobą. ;:333

Obrazek

Elwi Kochana! Domówiłam Jude the Obscure w Rosapl... Jesteś wielka! ;:196 Że też ja sama na to nie wpadłam... :? Czasami czuję się jak przysłowiowa blondynka. :oops:

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu Dolce Vita z wszystkich twoich róż mnie zachwyciła najbardziej, ;:oj choć pozostałe równie cudne. Do tulipanów zaglądam drugi raz, :) pięknie je pokazałaś. ;:138 Lustro w tajemniczym zakątku daje ogrodowi głębi. Musi to jednak być ogród dojrzały, wtedy zdecydowanie się sprawdza. Sabat czarownic się udał.Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”