Mój ogród na fotografii- część 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój ogród na fotografii- część 9

Post »

Bogusiu super butelki. ;:138
Ja sporo robię bo i sporo nalewek robię. :;230 Właśnie mi przypomniałaś, że w kuchni dwie stoją i o ubranko się upraszają. Będzie przerwa w robieniu jaj. ;:196
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Bogusiu w Nowym Roku! Piękna zima u Ciebie. U mnie topi się pierzynkę. Nie byłam na działce i nie mam świeżych zdj. Jestem na etapie planowania przeróbek na grządekach. Zapisuję i robię szkice. Bogusiu, ścieżki i zaznaczone klomby kamyki są śliczne. Może i nam się uda zakupić kamyki i je w taki sposób wykorzystać.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Kochane kobietki witam Was cieplutko i przepraszam za zwłokę / :;230 to wszystko przez te ślizgawice???
...a tak na serio to jestem trochę zakręcona z powodu coraz bliższego terminu rozwiązania naszej synowej.
Liczymy dni, godziny ... ;:108 a ja coraz bardziej rozdygotana.

Tereniu! to było ot tak, by uspokoić trochę nerwy. Z tej wysokiej butli usunęłam wszystko/ nieciekawie wyglądało/ i ponownie zaczynam działać.
Iwonko! ten decoupage ma ukoić mi nerwy ,ale ja coraz bardziej rozdygotana i kiepskie wychodzą efekty. Za szybko działam, jedna warstwa nie wyschła a ja już nakładałam następną. No nic jest poprawka...
Marzenko63 miło mi Ciebie gościć . Bardzo jest to wciągające . Zdecydowanie wolę bawić się tą techniką na zewnątrz, gdy jest ciepło, naturalne światło, słoneczko grzeje :tan
Krysieńko! :wit Śniegiem za długo nie nacieszyliśmy się choć dzisiaj też cały dzień padał na przemian z deszczem.
Pod wieczór zrobiło się niezłe lodowisko ;:222 Ja typowy raptus ;:306 ,chciałabym szybko i efekt jest taki ,ze później poprawiam. Krysiu muszę popatrzeć na Twoje prace, gdzie można je ujrzeć??? Ja teraz podwójnie zakręcona bo w styczniu nasza młodsza synowa rodzi. Czekamy na maluszka z utęsknieniem i pełni napięcia. Każdy telefon wywołuje u mnie niesamowitą palpitację serca. Pozdrawiam serdecznie!
Dorotko! Kiedy przygotowywaliśmy mieszkanie naszym młodym do remontu po moich Rodzicach, wszystkie sprzęty, akcesoria kuchenne pakowaliśmy w kartony.Część naczyń , bibelotów syn zawiózł do Muzeum Etnograficznego a część zgromadziłam u siebie w piwnicy. Teraz przeglądam te cuda i przytaszczam do mieszkania z zamiarem nadania im nowego życia.
Mireczko! U mnie śniegu pawie też nie ma. Na szczęście nie ma też na razie mrozu. Wow, no to będzie się u Ciebie działo - nowe aranżacje, nowe nasadzenia. Ja raczej nie planuję , działam spontanicznie, bo plany mi najczęściej krzyżują się.
Aktualnie rehabilituję się , by wraz z nastaniem wiosny śmigać po ogrodzie. :;230
Beatko! W tym roku jeszcze będę miała sporo czasu a ogród i FO. Synowa będzie do lutego przyszłego roku na urlopie. Po tym terminie ja będę zajmowała się Michalinką ;:215 Nie będzie to też cały tydzień ponieważ syn i synowa mają taki grafik,ze po 2 dni w tygodniu mają wolne .

... takie jeszcze pomidorki własne , przechowane w piwnicy .

Obrazek

Takie cudeńko zakwitło mi na parapecie, kto zna nazwę???

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bogusiu, nie dygotaj, wszystko będzie dobrze, a maleństwo zasłoni Ci cały świat, wiem jak to jest, mam ich czwórkę ;:196
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Jak przechowujesz pomidorki, ze w styczniu masz świeże?
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko! wiem ,ze spokój i opanowanie najważniejsze - no ale poskromić dygotkitrudno :;230
Aniu! pomidorki przechowuję w piwnicy , pojedynczo rozłożone na półkach i w plastikowych koszach, które ustawiam w piramidkę. W ten sposób mam na oku wszystkie, by te psujące się usunąć.
We wrześniu zrywam wszystkie zielone , /a mam ich sporo z ponad 60 krzaków // Od kilku lat do stycznia mamy swoje, choć wiadomo, nie są już tak soczyste, ale bez chemii ;:108
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Ja takiej typowej piwnicy nie mam, ale może komuś uda mi się podrzucić - jakaś dobra dusza sąsiadka się znajdzie ;:108
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! moja piwnica jest ciepła, dlatego źle przechowują się korzeniowe. Pomidorom służy. ;:108
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A ja nie mam piwnic. ;:145 Mam tylko ziemiankę w której są pająki więc raczej tam nie zaglądam. ;:306
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko!Nasz dom prawie cały podpiwniczony, a piwnice takie ,ze można zrobić mieszkanie ;:108 Wysokie, sklepienie łukowate, wnęki , jednym slowem ;:215
Dorotko, moze Ty wiesz co to za cudowny kwiat mi rozkwitł???
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bogusiu, niestety nie mam pojęcia. Ale urody mu nikt nie odmówi. ;:333
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

bwoj54 pisze: decoupage ma ukoić mi nerwy Za szybko działam, jedna warstwa nie wyschła a ja już nakładałam następną. No nic jest poprawka...
Masz rację Bogusiu - takie ręczne robótki uspokajają.
Czasem obrazki się marszczą od lakieru, aby ich nie ściągać i nakładać od nowa ja wymyśliłem inny sposób.
Tylko czasu trzeba :wink: Gdy lakier wyschnie, przecieram delikatnie drobnoziarnistym papierem ściernym wszystkie zgrubienia.
Potem lakieruję ponownie - jest już gładko ;:333
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Lakierowanie faktycznie pomaga bo marszczeń nie uniknie szczególnie na takich płaszczyznach jak jajka, butelki o różnorodnym kształcie itp :D Lakieruję kilkukrotnie i za każdym razem po wyschnięciu szlif papierem az osiągnę idealną powierzchnię . Warto poświecić trochę czasu bo efekty wspaniałe ... no i sprawdzamy granice naszej cierpliwości - ja ostatnio taki sprawdzian miałam przy pracy na wklęsłych bokach butelki po nalewce)
Bogusiu działaj i pokazuj - czekam :D
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, prawda...jest piękny !
Andrzeju, dziękuję ;:180 ;:180 ;:180 skorzystałam z Twojej podpowiedzi :tan
Trudno na niektóre płaszczyzny nałożyć tak cieniutką bibułkę.,ale praktyka czyni mistrza. Jak tak podecoupagę :;230 do narodzin wnusi, to osiągnę prawie perfekcję. Chyba ,ze wnusia zechce przed wyznaczonym terminem przyjść na świat??? :tan
Krysiu! moja cierpliwość nie zna granic ;:108 Najchętniej nie kładłabym się wcale spać ;:108 Popakowałam różności do wywiezienia do muzeum etnograficznego , teraz na nowo przekładam i wyciągam, nadając nowe życie.
Z lamusa wyciągnęłam samowar :;230 i go też ozdobiłam . Uświetni jakąś półeczkę , ale jeszcze nie wiem którą ...albo latem stanie w ogrodzie na stoliku z palet jako ozdoba ;:108

Tak to wygląda

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zrobione moimi łapkami różyczki z serwetek,zdobiły stół przy niedzielnym obiedzie.Świetnie prezentowały się na bordowym obrusie, biała serwetka nakładka , białe różyczki na bordowej serwetce a bordowe na białych ;:108 Jutro będę miała gości , więc po nakryciu stołu zrobię zdjęcie ;:108
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ach te Twoje łapki nie lubią się nudzić, ale to dobrze, bo piękne rzeczy tworzą ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”