Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Post »

Aaale katalog ;:167 Dobrze że do mnie takowe nie przychodzą ;:198 Ta Schone Maid już wpadła mi w oko ;:223
W tym roku z zamówieniem polegam całkowicie na opiniach i podsumowaniach dziewczyn z Fo. Wciągam na listę pasujące mi celebrytki, a potem poszukam szkółki, która by miała wszystkie panienki w ofercie. Ciekawe czy znajdę takową :roll:
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Och Aniu ależ zafundowałaś mi ucztę dla oczu. ;:oj
Chyba najbardziej rozpłynęłam się nad ostatnim foto. Poza podstawową Piano brałabym każdą! A mam tylko Wedding Piano. :oops:
Ja będę wysiewać kobeę - jak zawsze. I czarnuszkę, bo nie mam a bardzo mi się podoba. No i koniecznie muszę pamiętać o koprze między różanymi pannami.
A orliki sieją się u mnie same, wcale im nie przeszkadzam :wink: a też i nie pomagam. Liczę za to na ciekawe wariacje kolorystyczne. ;:215
I dzięki za info, przytnę Artemisa o połowę.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ania ma zwykłą Piano, Aneczka Wedding Piano a ja Charming Piano. Brakuje nam jeszcze Happy Piano i będzie komplecik ;:198
Jakby tak łatwo szło sadzenie z patyczka, każda posadziłaby kilka u siebie i machniom, wymianka ;:198
Pozdrawiam, Zuza
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

He, he, ale masz, Annesku, ucztę dla oczu :shock:.
Mnie ten katalog wpadł w ręce wcześniej i już jesienią wybrałam i posadziłam u siebie Soul.
Natomiast w kaszubskim ogrodzie testowana jest Schoene Maid.
Paula Bocuse mam już od wiosny 2014. Jest zachwycający.
Aktualnie grzebię w nowym katalogu Austina i z tego grzebania wynikło zamówienie Young Lycidas ;:218.
I na razie z rozami stop!
Żeby tylko ta pogoda (szczególnie latem)...nie okazała się zabójcza... ;:224.

Serdeczności i buziaki - ;:196 Jagi
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Annes 77 pisze: Róże w koszyku to:
1.Soul
2.Schone maid
3.Galaxy
4.Amelie Nothomb
5.Paul Bocuse
6.Ventilo i jeszcze kilka innych...
Wysieję na tę chwilę kobeę białą i chyba jak zwykle szałwię trio.Może jeszcze skuszę się na próbę wysiewu orlików? Z nimi jeszcze nie próbowałam...Pewnie jak zobaczę morze kolorowych torebek w ogrodniczym to jeszcze coś wpadnie do łapek:)

Maju różyczki wyżej wypisałam i wysiewy też,ale pewnie coś jeszcze dosieję...hmmm

Aniu koszyczek ;:333 sporo miejsca masz wolnego :;230
Szukałaś może nasionek floksów jednorocznych?
Jakoś mi się nie udało ich namierzyć. Ja też się cieszę, że do wiosny już całkiem... całkiem blisko :D
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Zuza katalog pierwsza klasa,a róże w nim bajkowe ;:108
Podaj listę celebrytek proszę ;:303
No proszę mamy całą serię wspólną....hmm czy ja kiedyś zdołam coś wyhodować z patyczka? Do tej pory nie udało mi się,ale ja wciąż się nie poddaję.W tym roku znów będę próbowała do bólu. Mam za zadanie wyhodować kopię Winter Lodge ;:303

Aneczka Piano moja jest niezmordowaną różą,czerwone raczej omijam łukiem,ale tą zamówiłam na samym początku przygody z działką.
I nie zawiodłam się ;:215 Wszystko przeszła wraz z zimą w 2012,kiedy wiele jej koleżanek poległo.
Zastanawiam się nad Wedding Piano,miałam ja niedawno na liście,ale gdzieś ją chyba pooglądałam na innych stronach i wykreśliłam.
Może źle uczyniłam? Oj i inne panny z tej serii zobaczyłabym u siebie ;:108 Ciekawa jestem Twojej opinii o Wedding...
Czarnuszka koniecznie,a koper i ładny i praktyczny.Pamiętam jednego roku część kopru coś mojej mamci wyżarło,a koło moich róż rosło kilka szczotek koperkowych.Myślałam,że mamcia nie zauważy,ale niestety padły ofiarą do zaprawy z ogórkami ;:303
orlików z roku na rok przybywa,u mnie tez sieją się gdzie chcą,a ja im nie przeszkadzam.Jak ja lubię takie rośliny,gdzie same sobie wybierają miejsce:) Bratki podobnie,a kosmosy mi wyginęły....

Jagi Soul ma piękną nazwę i kolor,ach i Ty ją masz,będziemy zatem razem obserwować jej zachowanie ;:108
Paul Bocuse tez masz no proszę,umknęło mi :oops: Będę musiała odszukać w Twoim wątku Jagódko tę piękną odmianę :D
Jak to się stało,że ja nie mam katalogu Austina? Zupełnie wyleciał mi z głowy ;:218 Young Lycidas ma ciekawy kolorek,lubię takie:)
Mam nadzieję,że w tym roku tak szybko deszcz nie stłucze większości kwiatów...

Maju może jeszcze zredukuję listę,bo chyba większe mam zamiary niż rzeczywistość mi na to pozwala ;:130
Marzy mi się róża Athena Kordesa....gdyby ktoś coś wiedział gdzie ją można zamówić???
Floksy jednoroczne tak bardzo mi się spodobały u Ciebie Maju,że pewnikiem będę ich poszukiwała w ogrodniczych,kupowałaś gotowce na wiosnę?

Katalog Lilypol leży koło mnie ,bo jak tu nie zamówić lilii skoro takie piękne wyrastają w lipcu i są tak jakby pomocne w wypełnianiu luki,gdy róże po pierwszym kwitnieniu odpoczywają?

Kushi Maya zachwyciła mnie i na papierze i w realu

Obrazek

Holland beauty

Obrazek

Obrazek

Flashpoint

Obrazek

Obrazek

Big Brother

Obrazek

Nymph

Obrazek

Pink Perfection

Obrazek

Pink App

Obrazek

Tango Thesire

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tom Pouce

Obrazek

Polar Star

Obrazek

The Edge

Obrazek

Sundew jak żółtko jajka

Obrazek
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu ;:196 lilie masz wspaniałe.
Też je sadziłam, by kwitły, kiedy róże odpoczywają.
Niektóre wykazały się taką żywotnością, że musiałam je szybko wykopywać , bo przeszkadzały różom.
Ciekawa jestem Twoich wrażeń z kompozycji liliowo różanych.
:wit
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ania, a pamiętasz jak wspominałam ci o mojej listopadowej próbie patyczków?? ucięłam 4 patyczki z Alchymista i włożyłam do wilgotnej mieszanki piasku i ziemi, przykryłam butelką plastikową i odłożyłam do zacienionego i chłodnego miejsca. Póki co dwie na cztery wypuściły po pierwszym listeczku :heja :heja Takim maleńkim, ale już cieszy mnie od tygodnia, bo jest nadzieja na sklonowanie twojej Winter Lodge ;:224 ;:224 ;:224 O ile oczywiście będziesz ją przycinała i podzielisz się tymi "niepotrzebnymi patyczkami"
Katalog marzenie ;:oj a o zdjęciach w środku to wolę nawet nie myśleć.. Z kolekcji Piano posiadam również podstawową czerwoną, chociaż przyznam, że Charming P. wygląda obłędnie na zdjęciach, Happy P. trochę jak Pomponella, a Wedding P. jak na niektórych zdjęciach Artemis ;:224
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Wow ;:oj , jeszcze więcej piękności? :lol: Nad liliami umarłam z zachwytu :wink: Ciekawa jestem jak tam zachowują się moje patyczki różane... W tamtym roku wsadziłam kilka do doniczek, do jesieni wypuściły o dziwo maleńkie listki, ale czy przeżyły zimę? Co prawda przykryte są, jednak mimo wszystko...
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Annes 77 pisze:Zuza katalog pierwsza klasa,a róże w nim bajkowe ;:108
No proszę mamy całą serię wspólną....hmm czy ja kiedyś zdołam coś wyhodować z patyczka? Do tej pory nie udało mi się,ale ja wciąż się nie poddaję.W tym roku znów będę próbowała do bólu. Mam za zadanie wyhodować kopię Winter Lodge ;:303
;:oj ;:oj ;:oj Aniu, i dla mnie, dla mnie wyhoduj jak się uda , pleeeeeease ;:167 ;:oj ;:oj ;:oj
Może i ja popróbuje coś z patyczka uhodować ;:173
Listę podam Tobie jak wrócę do domku, bo ja teraz baaaardzo zapracowana jestem ;:198
Pozdrawiam, Zuza
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34

Post »

Witaj Aniu, piękne lilie u Ciebie rosną .'Flash Point' ma wspaniałe kolory i zawinięte płatki. Cudna. ;:215
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Zamawiałam w lily już kilka razy a katalogu jak nie było tak nie ma :evil: . Wszyscy już piszą o tych cudach a ja nic nie wiem ;:223 . Codziennie zaglądam do skrzynki i się denerwuję.
Lilie piękne, Kushi też mam i podoba mi się. Szkoda tylko że tak zawiesza głowę. Od spodu jest tak piękna że aż żal patrzeć tylko z dołu na nią.
Są jakieś nowości w Lily?
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu, śliczne te lilie. I pomyśleć, że ja za nimi nie przepadałam - muszę to zmienić ;:108
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Fajny duet hortensji z lilią. To pewnie jakaś zapomniana cebula tam wyrosla. Czasem mile są takie niespodzianki na rabatach :D
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

sweetdaisy pisze:
Annes 77 pisze:Zuza katalog pierwsza klasa,a róże w nim bajkowe ;:108
;:oj ;:oj ;:oj Aniu, i dla mnie, dla mnie wyhoduj jak się uda , pleeeeeease ;:167 ;:oj ;:oj ;:oj
Może i ja popróbuje coś z patyczka uhodować ;:173
Listę podam Tobie jak wrócę do domku, bo ja teraz baaaardzo zapracowana jestem ;:198
Zuzka bądź tak miła i nie wpychaj się w kolejkę!!!Obrazek Ja jestem u Ani PIERWSZĄ miłośniczką Winter Lodge. Obrazek Także Aniu pamiętaj o mnie... Obrazek
A może są na forum rzeczywiście osoby, którym ukorzeni się nawet patyk bambusowy wetknięty jako podpórka? :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”