Martuś rabatka dla różyczek musi się poszerzyć, bo kolejne nowe księżniczki przybędą Marysiu mój też kwitnie dopiero pierwszy raz więc nie wiem jak z nim postępować, ale Ty masz go na miejscu to napisz czy przeżył mrozy?
A nasionkami nie kuszę tylko jak coś mam co by Ciebie interesowało to się podzielę Marysiu Sasanka dziękuję, szkoda, że zamknęłaś wątek - lubiłam do niego zaglądać, choć nie zawsze pisałam.
Zresztą na FO ostatnio mało jestem, dopadło mnie jakieś takie zniechęcenie do wszystkiego - deprecha? Iwonka dziękuję Tereniu dziękuję
A teraz mam pytanie
Czy ktoś z Was ma może albo wie gdzie można zdobyć roślinki (nasionka)? Różeniec górski, dzwonek Bernice, Mekonops
Marysiu moich nie okryłam, a na działkę popatrzeć na ewentualne straty, dopiero wyruszę jak wybrnę z papierkowej roboty (remanent ostatecznie zostanie podliczony)
Wczoraj i u mnie w końcu śnieg popadał, więc i humor mi się poprawił, ale nie na długo - dzisiaj już sporo stopniało. A tak ładnie było
Fotka z ogródka przy bloku
Dla poprawienia samopoczucia zamówiłam sobie różyczki:
Galaxy
Munstead Wood
Schone Maid
Ashram
Purple Eden
Dilce Vita
Graaf Lennart
Claude Brasseur
Sharifa Asma
A teraz jeszcze pobuszuję w szkółkach bylinowych - coś mnie ostatnio na dzwonki wzięło
aha i jeszcze chciałam się zapytać, czy kalinę angielską i budleję skrętolistną można dochować się z patyczka?
I może ktoś ma te krzaczki na ogródku i będzie przycinał gałązki
Piękne różyczki zamówiłaś , Claude Brasseur też mam zamówioną teraz będziemy czekać do wiosny, śniegu u mnie już nie ma , ale pocieszam się ,ze w przyszłym tygodniu napada
witaj Ewuniu,różyczki piękne zamówiłaś ,ja tez już mam spisane,więc też będą nowe przede wszystkim w kolorze herbacianym i żółtawym ,no troszkę innych też ,ja mam budleję skrętnolistną ,rozmnaża się ją przez sadzonki (wszystkie budleje )sadzonki półzdrewniałe pobieramy w drugiej połowie lata,albo sadzonki zdrewniałe,od połowy jesieni do wczesnej wiosny,pozdrawiam
Witaj Ewuś ,ale zima u Ciebie u mnie tak było w piątek .Teraz powoli topnieje ,oj będzie ślisko .
Jej ile różyczek .A w jakiej szkółce zamawiasz
Pozdrawiam
Ewuniu, same ślicznotki zamówiłaś Mnie szczególnie wpadła w oko Claude Brasseur i Galaxy. Schone Maid posadziłam jesienią, więc w czerwcu będziemy porównywać nasze panny.
Witam serdecznie Ewcia dziękuję, a jeśli chodzi o różyczki to powiem Ci, że trzy lata temu nie miałam zielonego pojęcia o nich, a w oczach przerażenie, ale jak pooglądałam wątki różane to się w różyczkach tak zakochałam że sama zaczęłam sadzić w ogródku Dorotka a jak wpadły w oko różyczki to trzeba domówić Alu dzisiaj to już prawie śniegu nie ma. Zajrzyj do Floribundy, stamtąd mam różyczki Martuś dziękuję, ale u Ciebie też same cudne różyczki, A czy mogłabyś mi zrobić sadzonkę tej budlei ( w tych sadzonkach jestem jeszcze zielonkawa) na razie praktykowałam różyczki z patyków i hortensje. Tereniu dziękuję, a wiosna niech już jak najszybciej nadejdzie,