Moja nowa wymarzona działka cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja nowa wymarzona działka cz.10

Post »

Miałam liliową która wypadła i białą ,ta na razie ładnie rośnie ale na wiosnę znowu dokupię bo pięknie kwitną cały czas .. Czerwonej nie widziałam nigdzie ani takiej kolekcji ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko postaw sanki w mieszkaniu i zrób stolik do zabawy, będą 2 w 1 :;230 bo już zimy nie będzie ;:3
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tyle się napisałam i wszystko w kosmos poleciało ;:223
Jeszcze raz
Marto, to bardzo dobry pomysł, ja mam w różnych miejscach i już dość spore, to i przesadzać nie bardzo, ale gdybym zaczynała, to pewnie tak bym też zrobiła ;:215
Lucynko u nas nadal ślizgawica, mimo plusowej temperatury, jesteśmy uziemieni, bo zjechać z naszej góry to jeszcze można, ale wjechać już nie dało by rady ;:185
Kasiu dziś co prawda słonko, ale paskudnie ślisko, Majeczka też pewnie ma problemy z dojazdem do domu, a za wysiewy się zbieram, ale po ziemię mieliśmy jechać no i nie wyszło, czekamy jak naszą górkę lud odpuści ;:185
Marysiu jak ta zima ma być taka niezdecydowana to ja jej już nie chcę wcale ;:108
Karolka ale nie do ziemi na dworze ;:oj , bo tak napisałaś, że wiosna prawie u Ciebie, że aż się przestraszyłam, że Ty już do ogrodu lecisz ;:306
Dorotka, Stasiu dwa dni skorzystał, nasze dzieciaczki ani razu, bo jak rano popadało, to w południe deszcz, a na noc mrozek, i nie pojeździły, a ptaki faktycznie dziś weselej śpiewają :tan
Martusiu miejmy nadzieje, że da radę, oby, ja swoją posadziłam w zaciszu, zielonym okryta, oby sobie poradziła ;:108
Janeczko, bo one właśnie tak mają, te starsze egzemplarze lubią wypadać, ale zobaczymy, a na czerwoną jak chcesz, to tylko oby przetrwała, podzielę się patyczkiem :wit
No właśnie Karolka porobimy sobie meble ogrodowe z tych sanek chyba, u nas dwie pary w piwnicy stoją ;:306
No i dziś na przekór moje kochane piwonie, niby zwyczajne, ale piękne i pachnące ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Iwonko -ja Cie bardzo przepraszam ale proszę się wyrażać poprawnie , jakie zwyczajne -śliczne , piękne i cudne a ta na drugim zdjęciu ;:167
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Iwonko rozumiem,że ta karłowa budleja uważana jest przez Ciebie za delikatniejszą ? Co do sadzenia krzewów budlei blisko siebie o różnej kolorystyce to widziałąm kiedyś w sieci zdjęcie gdzie posadzono 4 sadzonki ( każda o innym kolorze) w jedną kępę .
Zdjęcie cudne ale ponoć po kilku latach zrobił się z tego ogromniasty krzew i ... właścicielka zlikwidowała sadząc od nowa ale w sporej odległości.
Wiosną muszę zakupić sadzonki a swoja jeśli przezimuje czeka zmiana miejsca bo rośnie w półcieniu a one lubią słońce.
Wreszcie w piątek pod wieczór zaczął padać śnieg ;:138 ;:138 ;:138 i dziś na boisko szkolne wyległo towarzystwo do lepienia bałwanów ... śmiech i zabawa dobrze robi nie tylko dzieciom.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

E tam zwyczajne śliczne są a ta na 3 zdjęciu...cudo!
U mnie śnieg dalej przykrywa to co brzydkie i szare ;:3
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

A mnie się podoba ta przedostatnia i ostatnia czerwona z centkami .. Mam kilka kolorów posadzonych w jednym rzędzie , w tamtym roku miały po kilka kwiatów ale myślę że w tym roku będzie ich dużo więcej .. Natomiast moje stare odmiany są pięknie kwitnącymi kępami ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Iwonko, dawno nie gościłam w Twoich progach. ;:65 Liliowce cudowne. ;:oj Mam nasionka z wymiany. Czy Twoje okazy pochodzą z siewu? Nie bardzo wiem, jak i kiedy je wysiać ;:88
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janeczko, ja też mam kilka młodych, które były dopiero sadzone, na te czekam, bo ciekawa jestem jakie one, a te stare to też już ładne kępy, moja śp. mama kochała piwonie i mi tak to się udzieliło i tak zostało ;:108
Marysiu zwyczajne, nie zwyczajne, bo piwonie wszystkie są piękne i pachnące ;:167
Tak Krysiu, tak było w opisie, powiem Ci, że po cichu liczyłam na łagodną zimę, i taka w sumie była do czasu tych wrednych mrozów, posadziłam do ziemi kilka roślin, które powinny być raczej zimowane w piwnicy, lub innym pomieszczeniu, no cóż, uczymy się całe życie, to i to nauczka dla mnie będzie jeśli coś się nie uda ;:108
Monia no fakt, nadzwyczajne one są po prosu, tak piszę bo to stare odmiany i nie nazwane nawet, ale piękne ;:167
Wiolu nie, moje nie są z nasion, ale poczytaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=27213&f=32
To jeszcze pokażę Wam skrętolistną budlejkę, nie moja, rosnąca na szczecińskich Wałach, piękna, a jak cudnie pachnie ;:167

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Betinuś ja nikogo nie pytałam ;:131
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Piękna ta budleja skrętnolistna ;:215 ;:215 ja też miałam zapytać o patyczki :D
Iwonko piwonie masz cudne wszystkie ;:333
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teresko na spacery czasem na Wały jeździmy z dziećmi, więc niech no tylko wiosna przyjdzie :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko patyczki budlei ja teraz tnę i przechowuję w wilgotnym piasku do kwietnia, a potem do ziemi i na mur się przyjmuje ;:333 to kiedy jedziecie na wały :;230
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, wiesz jak to u nas jest, wstajemy rano i pytanie: to w którą stronę dzisiaj, no i jedziemy ;:306 a co do patyczków, to ja jak dorwę coś to po prostu biorę i sadzonkuje, nie bardzo zwracam uwagę na terminy w tej kwestii, jest okazja trzeba korzystać ;:306
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Iwonko piękna ta budleja ;:oj ;:oj
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”