Oczopląsu dostałam,co za kolorki,co za wiosna u Ciebie!
Rzeczywiście-ten jasny cykluś przefajny.
Tą golterię miałam w zeszłym roku ale szybciutko mi zdechła...oby Twoja stała dłuuuuuugo.
Basiu , moja w ogrodzie jest już kilka lat, a ta pewnie nie pożyje zbyt długo, ale zobaczymy Tak ładnie rozjaśnia kuleczkami szare kąty...Nie chcę jej teraz wsadzać do ogrodu, choć tam jest jej miejsce.
A tak wygląda obecnie TETRASTIGMA , prezent od Babopielki , która strasznie długo "stała" w miejscu ale teraz nareszcie zaczęła rosnąć . Bardzo mnie to cieszy , bowiem od dawna mam dla niej doskonałe miejsce w ... łazience. Musi tylko jeszcze nieco podrosnąć.
Tak pięknie u Ciebie i masz tyle kwiatów. Mnie zachwyciły szczególnie fiołeczki - przecudne .
A jakie zdrowe te roślinki, moje znów chorują - teraz walcze o stefanotisa i gardenię.
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Ewelinko pięknie tu u Ciebie. Niecodzienne roślinki i w dodatku tak niesamowite wydają owoce. Cyklamen z falbaneczką, papryczka i skrzydłokwiat rzuciły mnie na kolana
Ewelinko Ty jesteś niesamowita - chyba nawet jakbyś zaczęła hodować perz w doniczkach to by to cudnie wyglądało! Skrzydłokwiat piękny, cyklameny, które ja uśmiercam z prędkością światła wyglądają przeuroczo, a do tego te osłonki i dodatki....brawo, brawo!
Ziel-ona pisze:Ewelinko Ty jesteś niesamowita - chyba nawet jakbyś zaczęła hodować perz w doniczkach to by to cudnie wyglądało! Skrzydłokwiat piękny, cyklameny, które ja uśmiercam z prędkością światła wyglądają przeuroczo, a do tego te osłonki i dodatki....brawo, brawo!
"Perz w doniczkach "... hm,to niezły pomysł ! Może rzeczywiście się przerzucę na uprawę perzu
A osłonki na doniczki staram się dobierać wg.moich upodobań i możliwości - bo przecież ładny kwiatek zasługuje na właściwą oprawę
Myślę, że nawet perz Ci będzie pięknie kwitł i jeszcze w nagrodę dostanie pięknie dobraną doniczkę
A co do właściwej oprawy...to u Ciebie chyba wszystko jest idealnie oprawione!
Ewelinko, u Ciebie kolorowo jak zawsze Cyklameny i fiołeczki zawsze mnie u Ciebie zachwycały. Ostatnio nauczyłam się podlewania fiołeczków / prezent ob Bożenki-Babopielki/ i nawet zaczynają mi kwitnąć, więc jeszcze raz spróbuję z cyklamenami, ale podpowiedz mi jeszcze raz, czy u nich podlewanie jest podobne jak u fiołeczków...czyli podlewać na spodek dopiero po przesuszeniu podłoża?
gucia pisze:raz spróbuję z cyklamenami, ale podpowiedz mi jeszcze raz, czy u nich podlewanie jest podobne jak u fiołeczków...czyli podlewać na spodek dopiero po przesuszeniu podłoża?