Ogród Marty cz.VIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz.VIII

Post »

Obfitość roślin i kwitnień jest u ciebie oszałamiająca. Można bez końca przechadzać się po ścieżkach i przystawać przy coraz to nowym krzewie. Wszystko tak wspaniale kwitnie i pachnie i nie wiadomo, gdzie najpierw skierować wzrok. Po prostu błogość ;:173
O róży Summer Song odpowiedziałam ci u siebie. Ciekawa jestem, jakie ty wybierasz odmiany na herbacianą rabatę różaną?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu ta obiela podobno łatwo kiełkuje, napisałam coś o niej u siebie :;230 Wilczomlecz jest niesamowity i mam nadzieję że mróz mu nie zaszkodzi ;:oj A Twoje azalie i rododendrony jak w arboretach wspaniałe! Mróz zelżał, wiatr ustał, śniegu trochę leży od razu nam spokój wrócił. Miłego świętowania i ucałowania świąteczne posyłam ;:196
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wilczomlecz Griffitha sadziłam w zeszłym roku,ciekawe czy coś z niego będzie :wink:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A jaki to klonik?
Na pewno by się zmieścił, ale na razie szukam gdzie go ładnie wpasowac
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jakie te krzewy wszystkie ukwiecone, a ta obiela faktycznie cudeńko, Martusiu co to za drzewko na jednym ze zdjęć z różą, ma takie listki jak pieniążki, okrągłe?
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Martuniu tak patrzę i patrzę na cudne rabaty w Twoim pięknym ogrodzie i jestem pełna podziwu na zjawiskowe kwitnienia roślin . ;:138 Nie mogę doczekać się wiosny.
Pozdrawiam serdecznie. ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Martus ,aż słów mi brakuję na opisanie Twojego pięknego ogrodu ;:215
Ten grójecznik japoński ślicznie się prezentuje .Na bogato u Ciebie z kwieciem :D
Zdróweczka i pięknie kwitnących roślin w nowym roku ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś właściwie tylko powiem, że byłam i naładowałam akumulatory pięknymi widokami. Obrazek ;:180
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Kasiu,tylko nie prześpij i tym razem nasionek,może jakieś siewki małe będą , :wit

Aguś,klony są piękne i dlatego mam ich sporo,na pewno lepiej doglądniesz ogród jak będziesz w nim mieszkała,pozdrawiam ;:196

Tereniu,zapisuj co sie podoba i jak przyjedziesz to z gotową listą :uszy ,fajnie ,że podobają się roślinki,pozdrawiam ;:196

Wiolu,to żarnowiec ,przywiozłam kiedyś z lasu żółte żarnowce i kupiłam czerwony i teraz mam ogród pełen żarnowcowych krzyżówek,przeróżne kolory wychodzą z tych siewek ,a jest ich tyle ,że muszę ich likwidować ,rzeczywiście w ogrodzie zebrało się trochę roślin,jakoś tak wyszło :uszy ,pozdrawiam ;:196

Reniu,ależ zrobiłaś mi miłą niespodziankę takimi słowami, to takie budujące,aż chce się dalej pracować ,chciałam coś uzyskać ,jeżeli się choć troszkę udało to już się cieszę dziękuję i pozdrawiam ;:196

Wandziu,dziękuję gorąco za miłe słowa ,aż nie wierzę ,że ogród może być tak odebrany,to dla mnie wielka nagroda ,jeszcze nie do końca zrobiłam listę moich herbacianych róż,jak zrobię to zaraz napiszę ,a o twojej róży zaraz idę poczytać do Ciebie,pozdrawiam ;:168

Marysiu,masz jak w banku,nigdy mróz nie zaszkodził wilczomleczom ,to może i teraz też nie będzie źle,dzięki za miłe słowa i dobrego tygodnia ;:196

Dorotko,nie kop koło niego za bardzo bo on idzie pod ziemią rozłogami i może wyjść na wiosnę w zupełnie innym miejscu jak wsadzałaś,u mnie one zawsze dobrze znosiły zimę :wit

Gosiu,właśnie nie wiem ,może jest przy nim napis ,ale zasypany,popatrzę na wiosnę ;:173

Iwonko,to grójecznik japoński forma płacząca a koło niego nie róże tylko piwonie czerwone :uszy

Tereniu,ja też nie mogę ,chociaż mi dobrze teraz jak trochę odpoczywam od ogrodu,cieszę sie ,że roślinki się podobają ,pozdrawiam ;:196

Aluś,aż nie wierzę ,że tyle miłych słów dzisiaj przeczytałam dziękuję ,pozdrawiam ;:196

Soniu,witaj ,ładuj akumulatory ,bo za moment czeka nas ciężka ale miła praca,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Martuniu jabłoneczka płacząca już wpisana na listę zakupów ale wypatrzyłam u ciebie jeszcze dwa drzewka o ciemnych bordowych listkach-co to za cuda?
Pozdrawiam świątecznie ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Zapraszam na dalsze wiosenne spacery wśród roślin ,żeby nacieszyć się kolorem ,zapachem i słoneczkiem.

klon palmowy Dissectum Artropurpureum
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

bez węgierski
Obrazek

Obrazek

Obrazek

lilak Meyera Palibin na pniu
Obrazek

tawułka brzozolistna
Obrazek

Obrazek

rozkwita coraz więcej Azalii
Obrazek

azalia cudownie pachnąca
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rdest Wężownik
Obrazek

Obrazek

wszystko juz takie zielone,a katalpy po prawej dopiero zaczynają wypuszczać listeczki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

potajemne ścieżki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Martusiu, piękne azalie, paprocie i drzewa ;:138 U mnie dosypało śniegu, a tu taki zielony, kwitnący ogród.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martusiu oglądam , oglądam ;:oj ;:oj i nie mogę wyjść z Twego ogrodu - przepięknie ;:180 ;:180
Miłego dnia ;:196 ;:4
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

O tak Tereniu z ogrodu Marty trudno wyjść, coś na ten temat mógłby tu powiedzieć mój M. Prawda Martusiu jak się zacznie o roślinach to skończyć nie można. A poza tym w Marty ogrodzie trzeba było być codziennie, żeby powiedzieć że się go zna! przy takiej mnogości roślin wszystko zmienia się jak w kalejdoskopie ;:219 Nie znam na żywo tego ogrodu co teraz pokazuje i muszę go poznać w tym sezonie, jak kwitną azalie i piwonie, ale to będzie zaledwie kolejna odsłona.
Martusiu popatrz na gałązki Twoich krzaków i ciachnij parę dla mnie ;:180 Dziękuję i buziaki przesyłam ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Witaj Marto! ;:196 Za oknem niby mróz , trochę śniegu leży ale jednak jest szaro, buro...Tym milej oglądam Twój piękny ogród w wiosennej odsłonie... Podziwiam bogactwo nasadzeń i bujność kwitnień nie pierwszy to raz! :D Jeszcze trochę i będziemy znowu utrwalać obiektywem wiosenne cudowności... trudno się doczekać! :tan
Pozdrawiam serdecznie!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”