Chałaputkowo-dwa

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Chałaputkowo-dwa

Post »

Moniko, szkoda okrągłej rabaty (taka mi się marzy ;:170 ) ale oczko też fajne. "Zazdraszczam" możliwości zaanektowania trawnika pod rabatę. U mnie niewykonalne, bo trawnika prawie już nie ma :;230
Zainteresowałam się Twoją tują
Obrazek
Właśnie "choruję" na taką, przystrzyżoną tymi rencami (w sensie swoimi :;230 )
Sama ją tak elegancko ostrzygłaś? Super wygląda ;:215
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniko czy pamiętasz nazwę tych gożdzików? Sa piękne ;:oj ;:108
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Monia a jak się nazywa róża na pierwszej fotce?
Ależ szalejesz z zakupami. Mam nadzieję że nam pokażesz efekty. Już nie mogę się doczekać. Ależ się będzie działo u Ciebie. Ja na razie skromnie zakupiłam bylinki i zastanawiam się nad różami.
Całuski.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Monia, widzę że bylinki w wesołych, ciepłych barwach. Aż mi się cieplej zrobiło przy oglądaniu wybranych przez Ciebie roślinek :lol:
Ja to już muszę uważać z ilością zamówień, bo miejsce mi się ostatnio już pokurczyło ;:198 A przez neta to jakoś nie mam umiaru... ;:131
A do tego mam niedaleko siebie szkółkę z której nie ma siły, żebym czegoś w sezonie do ogrodu nie przywlokła.
Więc na razie trzymam się dzielnie, przeglądam, podziwiam ale nie kupuję... jeszcze... ;:224
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Jestem :wit
Zgrabny ogród masz ;:108
W szczególności pola tulipanowe,następna wpadła ;:306
Tak się kupuje bo kupuje,jakoś ciągle mało a potem kurczę palca nie wciśniesz :lol:
Czekam na fotki wiosenne :wit
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Witaj Moniko obudziłam się z letargu późno jesienno -wczesno zimowego przez mróz jaki nastał-15
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Dobry Wieczór -
jak ten czas leci - kończy się trzeci
stycznia dzień - minął jak cień
na wiosnę czekam - w marzenia uciekam
że to tuż , tuż - że to już

tak mi się rytmło ;:306

Obrazek
Tereniu - mnie się udało ostatniego dnia przed przymrozkami , raczej przed mrozami ;:219 , mnie już tak strasznie łapki swędzą a opamiętanie przyjdzie za późno - jak już trzeba będzie za te wszystkie zakupy zapłacić . Dziękuję Ci bardzo za życzenia i wzajemnie ;:196

Obrazek
Beatko- moje krokosomie bardzo mnie rozczarowały , pewnie to nie ich wina , bo to cudne kwiatki a ja o nie , nie zadbałam należycie w zeszłym roku , powiem więcej całkiem o nich zapomniałam ;:223 , dopiero jak gdzieś między innymi kwiatami ukazał się jeden rachityczny kwiatek to było już za późno na ratunek ;:131

Obrazek
Elwirko - problem z okrągła rabatką powstawał po przekwitnięciu tulipanów , nie było tam jak wleźć by nie uszkodzić cebulek i w zasadzie od czerwca rabatka straszyła , próbowałam nawet pomiędzy tulipanowe cebule powtykać mieczyki ale bałam się kopać zbyt głęboko by tulipanów nie uszkodzić więc potem mieczyki się pokładały , a że były gęsto , nie dało się wleźć w rabatę i ich popodpierać i tak wyszło źle a tak jeszcze gorzej więc po dwóch latach eksperymentowania z tulipanami - powstało oczko ;:215

Obrazek
Zuzia- goździki mix było na doniczkach , kupowane w Ciastoramie jako jednoroczne dwa lata już u mnie w ziemi siedzą bez okrywania zobaczymy czy w tym roku też sobie poradzą , zauważyłam jednak że jesienią jakby chorowały , miały takie czarne kropeczki na listkach ;:222 , nie wiem co to było

Obrazek
Gosiaczku - ogrodnik u którego zaopatrywałam się zakładając ogród , po dziś dzień zresztą ;:145 sprzedaje róże bez nazw , są tylko oznakowane gatunkowo jako wielkokwiatowe lub rabatowe czy jeszcze inne ;:209 więc niestety nie mam pojęcia jak większość z moich róż się nazywa , podpowiadano mi bym oddała do identyfikacji , ale przyznam bez bicia że mi się nie chce , teraz szukam nowych w internecie ;:183

Obrazek
Zuzia - u mnie szkółek , jak na lekarstwo a zaopatrzenie w nich tylko takie podstawowe , a w internecie - jak się tak napatrzę , napatrzę to ........ zaraz kupuję ;:306 jest czas , można posprawdzać gdzie lepsza oferta i mimo iż nie pomacam zawsze mogę odesłać jeśli coś będzie nie tak ;:209 choć to zawsze serce boli

Obrazek
Mateuszu - witam w moich skromnych progach , a wiosenne zdjęcia będą , będą wszak do wiosny nie daleko ;:306 ;:306 ;:306

Obrazek
Beatko - ja mam ślizgawkę zamiast oczka ;:219

Obrazek
Dziwne pytanie - macie może doświadczenia ze szklarniami , próbowałam znaleźć coś na forum ale generalnie nikt nie odpowiada - bo pewno trudno - jak lepsza szklana czy z pleksy ? Boję się że na mojej rozdzielni wiatrów taka z pleksy odfrunie przy pierwszej sposobności ;:98 , wybieramy się z Misiakiem na gardenię do Poznania w lutym , oni tam zawsze jakieś szklarnie wystawiają , może nam się rozjaśni w głowie ;:170

Obrazek
Jutro muszę oddać krew do badania , oj jak ja tego nie lubię ;:222

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Nawet już sobie myślałam o Gardenii, ale sama nie wiem. Muszę dojrzeć do decyzji. Chciałabym bardzo.
A szklarnię wybrałabym szklaną. Ale to ja, nie mam ani doświadczenia, ani szklarni, ale mam marzenia i w nich widnieje szklarnia szklana ;:173
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Kto z Betiną przestaje, takim się staje :wink:
a jeszcze jak jest to...
chalaputkowo pisze:stateczna , poważna kobieta ... dostała szału , hopla , amoku na punkcie zielska . Niestety głód jest nie do opanowania , nie ma żadnego substytutu , zamiennika
to musowo się zapoznać :)
Rzuciłem okiem na ogród i ... idę poszukać tego oka, by się dokładniej przyjrzeć roślinkom :)
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Śliczne wspominki, śliczne róze--alem się napatrzyłam , piękne zwłaszcza te dwukolorowe. No ale jak nakryłaś to nadal będą pięknie kwitły, chociaż przepłaciłaś katarem :? To teraz ciepłe napoje ziołowe , wit c , czosnek i przejdzie , bo niedługo siejemy ;:306
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Aiss
200p
200p
Od: 20 sty 2012, o 21:16

Post »

;:196 Zdrówka życzę i cudowniastych kwitnięć jak najwięcej, ogrodzio masz fajniusi...rozumiem, że ślizgawa wypróbowana ;:300
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Moniczko wszystkiego dobrego na ten Rok ;:196 Wiedeń cudowny a drugiego dnia w Ołomuńcu śnieg padał, nawet zamieć, mam zdjęcia śniegu że szok. U mnie na działeczce w wekend minus 15-20 więc w podróżnym czeka punsch ;:333 A tysiak zdjęc czeka ;:130 Net mi coś chyba od mrozu, więc z pracowego - podsyłam ciepłe pozdrowienia z kubkiem kawki ;:196 Różyczki ;:167 Na szklarniach się nie znam a na wystawę by się chciało pojechać, bo mnie nosi :wink:

Pozdrawiam ciepło i Chałaputka ;:196
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Moniko brak zieleni bardzo źle wpływa na Ciebie ;:196
tyle masz planów oby wszystkie Ci się spełniły w tym Nowym Roku ;:304
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Moniu to jeszcze raz oby ten Nowy Roczek był dla nas łaskawy ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Moniko piękne wspomnienia ;:138 ;:138 Róże ;:167 aż się cieplej zrobiło :D
Mam szklarenke z poliwęglanu ale nie jestem zadowolona ;:185 szybki zbierałam już kilkakrotnie po sąsiednich polach , jednej wcale nie znalazłam odfrunęła w siną dal :( Mąż zrobił i wzmocnił całą konstrukcje , a żeby szybki wiatr nie porywał zabezpieczył listewkami każdą jedną , to teraz wiatr był tak mocny że wcisnął je do środka i poniszczył ;:223 Szkoda pieniędzy jak wieją Ci wiatry na działce , bo nie jest tania .
Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”