Działka na Kaszubach - 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka na Kaszubach - 2015

Post »

Lisico - jakże się cieszę, że zbierane przez nas grzybki sprawiły Wam przyjemność w Święta :D

Pytasz o moje plany ogrodowe na nadchodzący rok. Priorytetem będzie reorganizacja Białej Rabaty. Tylko koncepcja jak to zrobić nadal mglista...
Wczoraj listonosz przyniósł paczkę z mieczykami - więc pod tym względem nic się nie zmieni.
Wiosną czeka nas remont dachu na budynku gospodarczym. To co prawda nie ogrodowe zajęcie, ale moim marzeniem jest urządzenie tam domku ogrodnika Może mi się to uda....
Tak sobie myślę, ze może na Waszym świątecznym stole znalazł się grzybek z tego zbioru

Obrazek

Jolu - pierwiosnki bardzo lubię...a wiosną w "leśnej" części mojej działki są po prostu niezastąpione. Mam nadzieję że faktycznie doczekasz się tych uroczych roślinek w swoim ogrodzie.
W kwestii Kota Ozdobnego masz rację - to Belzebub zwany Bubusiem pilnuje Rabatki Żurawkowej. A strażnik z niego pełną gębą - żebyś widziała jak walecznie przepędza obce koty z naszej działki ;:306
Dla Ciebie mieczyk - bo pisałaś, że je bardzo lubisz :D

Obrazek

Agnieszko - miło, że zajrzałaś. Jeśli coś Cię zainteresowało - to pytaj( oczywiście w wolnej chwili) no i życzę fantastycznej imprezy!
Dla Ciebie tulipan. Widziałam sporo ich zdjęć w Twoim wątku więc przypuszczam, że je lubisz :)

Obrazek

Lucynko - sasanki na mojej działce w większości z mojego wysiewu. Jakoś do tych roślin, które sama powołałam do życia mam dużo większy sentyment niż do tych kupowanych. Wiele serca mam też do roślin, które dostałam od przyjaciół z naszego forum ( każdy - kto ofiarował mi malutką część swojego ogrodu jest moim przyjacielem - prawda?)
Dla Ciebie moja ulubiona róża Alchymist

Obrazek

Marysiu - bardzo Ci dziękuję za pochwały :D Koty wygłaskane :D
Dla Ciebie "kocie" zdjęcie, czyli Fidel, który wyrósł na Rabacie Liliowcowej

Obrazek

A wszystkim którzy zaglądają do mnie na Kaszuby życzę aby życzliwość, miłość, zrozumienie, dobra wola i zwykle ludzkie serdeczne odruchy towarzyszyły nam przez cały nadchodzący Nowy Rok.... nie tylko od święta, żeby w naszych sercach zawsze była radość a w naszych ogrodach kwitły najpiękniejsze kwiaty ;:167
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

...A oprócz kwiatów - również koty :wink:
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu dziękuję i takie lelije jaką mi dedykowałaś ;:196
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!!

Obrazek

.....widok z mojego okna :lol:
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam noworocznie :wit Piękny Fidelek, strażnik ogrodowy ;) Chyba każdy tu na forum, ma cząstkę forumowego ogrodu u siebie. Życzę samych zieloności i dużo zdrówka ;:196
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu ja również wpadłam przywitać się noworocznie gdyż na jakiś czas zgubiłam Twój wątek ;:108 .Miło mi znów będzie go odwiedzać ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Marysiu oczywiście, że jestem chętna na nasionka z Twoich bladych sasanek. Chociaż nie zawsze powtarzają kolor, ale może się uda. Z tego co pamiętam chciałam jeszcze jakieś nasionka od Ciebie. Tylko nie wiem z czego :oops: Na mojej działce też rośnie mnóstwo roślin "forumowych". Jestem z nimi emocjonalnie związana. I zawsze ciepło myślę o darczyńcach.
Piękne zdjęcia pierwiosnków. Świetnie wyglądają na tle iglaków i leśnej ściółki. U mnie niestety p.ząbkowane rosną bardzo słabo :(
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

Bardzo ładny widok z okna Marysiu. Pokaz sztucznych ogni miałaś w iście królewskich warunkach :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu Ty jak panienka z okienka ! wspaniałego i zdrowego Roku ;:196 Jak spotkasz Lusię to uściskaj ją ode mnie ;:168
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

MARIO,zaglądam Noworocznie i ogladam fotki :wit
Podchwytliwe pytanko - czy Ty mieszkasz na Starym Miescie :?:
Jeśli tak,to zazdroszczę widoków ;:108
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani - bardzo dziękuję wszystkim za życzenia świąteczne i noworoczne zarówno za te w wątku, te na PW i za przekazane telefonicznie ;:167
-------------------
Justynko - te "forumowe" rośliny to moje pupilki, a dbam o nie szczególnie - bo wstyd by mi było zmarnować coś ofiarowanego z głębi serca :D

Obrazek

Jadziu - jak miło Cię widzieć....Ja zaglądam do Ciebie ale od bardzo dawna nie zostawiłam żadnego śladu mojej obecności :oops:

Obrazek

Izo - och Izo ja zupełnie nie pamiętam jakie nasionka Ci obiecałam ;:223 ...W wolnym czasie przejrzę wątek, może natrafię na wpisy na ten temat. Pierwiosnki ząbkowane bardzo lubię i one mnie chyba też, bo się u mnie rozsiewają :)

Obrazek

Agnieszko - ładny widok z okna nie powiem, ale wolę ten, który mam na wsi latem :D

Obrazek

Marysiu
- Panienka z Okienka to bardziej Lusia niż ja...Ona z Długiego Targu a ja z Długiej :lol: Jak ją spotkam to nie omieszkam przekazać uścisków ;:196

Obrazek

Sławku - Bingo!!! Tylko to jest Główne Miasto, Stare Miasto jest kilka ulic dalej. Za noworoczną wizytę bardzo dziękujemy i chwalimy się iryskiem SDB

Obrazek

================
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Dobry dzień w drugim już dniu nowego roku. ;:180
Popatrzyłam sobie na Twojego ślicznego pierwiosnka ząbkowanego.
Piszesz, że Ci się te prymulki rozsiewają. Gdybyś kiedy miała nadmiar, to ja bardzo chętna . ;:108
Miłego popołudnia. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu a nie masz nasion tego białego pierwiosnka? ewentualnie jak nie masz lila (koloru) to może machniom w lecie?
Awatar użytkownika
Anitaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2008, o 14:16
Kontakt:

Post »

Marysiu,
Koty zawsze u Ciebie robią wrażenie :D Musze porobić swoim kotkom zdjęcia,ostatnio córka ja wróciła po 2 miesiącach stwierdziła,że mamy upasione koty ;:7 A jej odpowiedziałam chyba nie widziałaś jakie ma Znojma z forum w jakim bycie ;:oj .
Moje to są chude w porównaniu Twoich choć o nie dbamy.Może ,że mieszkają w budynkach z innymi zwierzętami.

Dziękuję za wstawienie zdjęć gladioli ;:167
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

Marysiu, na 5 stronie pod białą astrą masz różę w kolorze bialo czerwonym, jak się nazywa? Mam podobną a nie znam nazwy. Wrzucę w swoim wątku jej zdjecia jak byś mogła zobaczyć, czy podobne są?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”