Pytasz o moje plany ogrodowe na nadchodzący rok. Priorytetem będzie reorganizacja Białej Rabaty. Tylko koncepcja jak to zrobić nadal mglista...
Wczoraj listonosz przyniósł paczkę z mieczykami - więc pod tym względem nic się nie zmieni.
Wiosną czeka nas remont dachu na budynku gospodarczym. To co prawda nie ogrodowe zajęcie, ale moim marzeniem jest urządzenie tam domku ogrodnika Może mi się to uda....
Tak sobie myślę, ze może na Waszym świątecznym stole znalazł się grzybek z tego zbioru

Jolu - pierwiosnki bardzo lubię...a wiosną w "leśnej" części mojej działki są po prostu niezastąpione. Mam nadzieję że faktycznie doczekasz się tych uroczych roślinek w swoim ogrodzie.
W kwestii Kota Ozdobnego masz rację - to Belzebub zwany Bubusiem pilnuje Rabatki Żurawkowej. A strażnik z niego pełną gębą - żebyś widziała jak walecznie przepędza obce koty z naszej działki

Dla Ciebie mieczyk - bo pisałaś, że je bardzo lubisz

Agnieszko - miło, że zajrzałaś. Jeśli coś Cię zainteresowało - to pytaj( oczywiście w wolnej chwili) no i życzę fantastycznej imprezy!
Dla Ciebie tulipan. Widziałam sporo ich zdjęć w Twoim wątku więc przypuszczam, że je lubisz

Lucynko - sasanki na mojej działce w większości z mojego wysiewu. Jakoś do tych roślin, które sama powołałam do życia mam dużo większy sentyment niż do tych kupowanych. Wiele serca mam też do roślin, które dostałam od przyjaciół z naszego forum ( każdy - kto ofiarował mi malutką część swojego ogrodu jest moim przyjacielem - prawda?)
Dla Ciebie moja ulubiona róża Alchymist

Marysiu - bardzo Ci dziękuję za pochwały

Dla Ciebie "kocie" zdjęcie, czyli Fidel, który wyrósł na Rabacie Liliowcowej

A wszystkim którzy zaglądają do mnie na Kaszuby życzę aby życzliwość, miłość, zrozumienie, dobra wola i zwykle ludzkie serdeczne odruchy towarzyszyły nam przez cały nadchodzący Nowy Rok.... nie tylko od święta, żeby w naszych sercach zawsze była radość a w naszych ogrodach kwitły najpiękniejsze kwiaty