Irys My Love-ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kaja_krys
200p
200p
Od: 17 lip 2012, o 10:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Irys My Love-ogród

Post »

witaj Basiu!
Piękne foto pięknych ogrodów. To jak niektórzy piszą " jak zobaczyłam szczęka mi opadła" z wrażenia. To, że osobiście nie oglądam takich widoków to moja wina, bo kto to widział żeby jeszcze na emeryturze tak ciężko pracować.
Basiu moje SDB kwitły pięknie, pomimo że za bardzo się jeszcze nie porozrastały. W wiejskim ogrodzie chciałabym zlikwidować część trawnika i zrobić rabatę z irysami. Ciężko będzie i nie wiem kiedy uda mi się. Poza tym musze to z czymś połaczyć, by rabata nie była goła jak irysy przekwitną. Zapylać będę jeszcze TB.
Dla mnie maj to m-c najpiekniejszy, ale w tym roku zawiódł - szkoda.
Pozdrawiam i życzę dużo uciechy ogrodowej.
Pozdrawiam Krystyna
hypnosa
100p
100p
Od: 27 maja 2014, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu,tak się złożyło,że miałam taką możliwość pozwiedzania zachodnich ogrodów i cieszę się.Dużo inspiracji,dużo pięknych wrażeń.Dzielnie mi mąż towarzyszył,ale ziewał od czasu do czasu ;:306 Za to potem ja musiałam po starych kościołach latać i organy oglądać.Polecam bardzo jeżeli będziesz miała czas i możliwości to naprawdę warto.Marzę jeszcze o jednym miejscu we Francji,może się uda.
U nas leje i burze,załamuje mnie ta pogoda ;:185 Zieleń taka bujna,tak wszystko rośnie szybko,krajobraz zmienia się w oczach.Chwasty po pas w niektórych częściach ogrodu.Nie daję rady,może i bym dała gdybym tu non stop była.
Nie wiem jak to robią inni ale ja koło irysów mam liliowce i ostróżki bylinowe a w tym roku i gożdziki brodate,dostałam od mamy i miałam nakazane posadzić.Ciekawa jestem jak zakwitną jak będą się komponować z irysami? Jak juz wymyślisz układ roślin na swojej irysowej to koniecznie napisz.
I jeszcze wyżalę Ci się,że zostałam oszukana w nasionach,z nasion naparstnicy,kupionych w sklepie ogrodniczym wyrosły słoneczniczki ;:223 a z drakwi kaukaskiej-mięta O matko,tyle zachodu i wielki zawód :!: Tak bardzo chciałam mieć te naparstnice.
Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
Awatar użytkownika
kaja_krys
200p
200p

Post »

Czy te naparstnice mają mieć jakiś określony kolor? Jeśli nie - to postaram się zebrać u siebie: były jakieś kremowe, różowe. Ja je ciągle wyrywałam, bo same się sieją. Aktualnie widzę, że 3-4 szt. będą kwitły. Zbiorę nasiona. Poddałaś mi myśl: wysieję na chybi trafił w irysach. Tyle, że one kwitną prawie równocześnie z TB.
A te burze to chyba w całej wschodniej Polsce były: ja też przeżyłam burzę wieczorową porą.
Pozdrawiam Krystyna
Uszaty
50p
50p
Od: 26 gru 2015, o 11:52

Post »

Puk, puk Basiu ;:17
Miałaś wyjechać na chwilkę, a tymczasem ślad po Tobie zaginął :( , nie odbieraj nam przyjemności podziwiania Twoich cudnych irysów w przyszłym sezonie, ładnie proszę ;:180
Kasia
Awatar użytkownika
kaja_krys
200p
200p

Post »

I ja sylwestrowo pukam. Chciałam Ci złożyć Noworoczne życzenia: wszystkiego dobrego i dużo zdrowia, byś mogła oddawać się irysowej pasji.
Basiu mam dla Ciebie nasiona naparstnicy, o które prosiłaś.
Pozdrawiam Krystyna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”