Ogród na wichrowym wzgórzu cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym wzgórzu cz.9

Post »

Iwonka1 pisze:Ptaszek w zimowej czapeczce jest przecudny. I ten wianek ze srebrnymi szyszkami-piękny ;:108
Dziękuję :D Szyszki były pierwotnie złote, ale w związku z tegorocznymi srebrami w dekoracji, zostały przemalowane na stare srebro i posypane białym brokatem :wink:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cyma2704 pisze:Moniczko dekoracje świąteczne piękne, iluminacja szczególnie. Drobiazgi tworzą niepowtarzalny klimat, ptaszek cudo. ;:oj
Ptaszek ma już kilka lat, ale wciąż "na topie" i pasuje do wszystkich dekoracji ;:108 :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

nifredil pisze:Monika, twoje dekoracje to najlepszy przykład tego, że diabeł tkwi w szczegółach.. chociaż nadchodzące święta jakoś tak nie bardzo pasują do tego określenia :;230
Pięknie wygląda okno, a srebrne i białe dodatki chociaż częściowo rekompensują brak śniegu ;:108
Sabinko, podobnie jak w ubiegłym roku, tegoroczne Święta przypominają bardziej wielkanocne niż bożonarodzeniowe :roll:
Bardzo lubię biel i ecru jako dodatki, choć czasami kusi mnie też karminowa czerwień. Obawiam się jednak, że byłoby to jednorazowe zauroczenie, a jednak koszt ozdób jest niemały ;:218 Białe wciąż w małych ilościach dokupuję każdego roku i tym sposobem, na przestrzeni lat, uzbierało się ich już całkiem sporo ;:333
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Margo2 pisze:Ozdoby są jak zwykle z klasą.
Cudne wianki
Zgadzam się z Mają. Cudownie wygląda oświetlony domek
Jeszcze można świętować, więc Wesołych Świąt
Wesołych :wit
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W świątecznym nastroju :wit
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniko wypracowałaś niepowtarzalny klimat świąteczny, taki delikatny. ;:180 Srebrna choinka prześliczna, ozdoby wyjątkowe. ;:oj Krzesło ubrane cudnie. ;:138
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Gdzie Ty dostajesz te szklane ozdoby?
Są prześliczne
Widzę że w tym roku zmieniłaś dekorację choinki.
Bardzo elegancka
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cyma2704 pisze:Moniko wypracowałaś niepowtarzalny klimat świąteczny, taki delikatny. ;:180 Srebrna choinka prześliczna, ozdoby wyjątkowe. ;:oj Krzesło ubrane cudnie. ;:138
Dziękuję ;:168
Krzesła ubrane tym, co pozostało - wstążka (kupiłam całą rolkę na giełdzie, wiec było dużo), wianki uplecione przeze mnie z gałązek derenia, resztki gałązek sztucznej jemioly i domki, które były dodatkami przy wstążkach przy pakowaniu prezentów -dawałam takie z upiętą gałązka jodły. Zostało mi dużo gałęzi świerka z dolnej części choinki i sporo jodły, wiec z kolei poutykałam w donicach przed domem, upiełam dekoracje przy lampionach, w domu jako dodatki.
Dużo rzeczy mamy robionych własnoręcznie - choinki srebrne -stozki na parapecie w salonie zrobione z szyszek, sanki przed domem kolo srebrnego renifera, białe domki na parapetach w salonie, wianki z derenia i winobluszcza, duże stozki-choinki z prętów po budowie-upinam tam gałęzie jodły i dokładam szyszki z lasu i wiele innych dodatków.
Można niedużym kosztem zrobić własne dekoracje wykorzystując to, co rośnie w lesie lub w ogrodzie :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Margo2 pisze:Gdzie Ty dostajesz te szklane ozdoby?
Są prześliczne
Widzę że w tym roku zmieniłaś dekorację choinki.
Bardzo elegancka
Gosiu, szklane ozdoby kupuję co roku jak gdzieś spotkam i tym sposobem jest ich już sporo. Pojawiają się w sklepach stacjonarnych i internetowych. Dużo tego teraz jest. Chętnie kupiłabym więcej, ale niestety drogie są te świąteczne dodatki. Za rok znów coś dokupie. W poprzednich latach kupiłam trochę srebrnych i kryształowych ozdób, które łączyłam ze złotem, rok temu z pudrowym różem, a w tym roku z bielą, która wcześniej też łączyłam ze złotymi dodatkami. Nie ma dużo nowych rzeczy, tylko inaczej prezentują się bez dodatku złotego. Jest bardziej elegancko, choć złoto niby bardziej szlachetne :lol:
Kombinuje, żeby choinka co roku była ciekawa i ciut inna. Na strychu wiele ozdób, które czekają na swój czas. Trzeba coś zmieniać, żeby nie było nudno i żeby zabić czas, gdy ogród nie wymaga opieki :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Moniko, szklane wisiorki obłędne ;:oj ;:167 ;:167
Ja również "kolekcjonuję" choinkowe ozdoby.. niekoniecznie tylko same bombki. Każdego roku dokupuję po kilka sztuk, bo niestety ceny przerażają. W tym roku udało mi się zaleźć takie przypinane ptaszki (widziałam też takiego u ciebie) i oczywiście kolejne aniołki. Po kilku latach naprawdę można w tych strychowych skarbach/zbiorach przebierać i wybierać.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

nifredil pisze:Moniko, szklane wisiorki obłędne ;:oj ;:167 ;:167
Ja również "kolekcjonuję" choinkowe ozdoby.. niekoniecznie tylko same bombki. Każdego roku dokupuję po kilka sztuk, bo niestety ceny przerażają. W tym roku udało mi się zaleźć takie przypinane ptaszki (widziałam też takiego u ciebie) i oczywiście kolejne aniołki. Po kilku latach naprawdę można w tych strychowych skarbach/zbiorach przebierać i wybierać.
Dokładnie tak, Sabinko ;:108 Po kilku latach jest juz niezła kolekcja ;:215 Ozdób jest tyle, ze można wybierać do woli. Szkoda tylko, że wszystko takie drogie. Ładniejsza ozdobka choinkowa to średnio ok.15zł, a przecież wiadomo, że jedna to mało i zazwyczaj kupuję ok.6-10szt. z jednego rodzaju, a to już duża suma. Widziałam w tym roku śliczne, szklane bombki w srebrze w cenie 24zł za szt.i stwierdziłam, że to chore, żeby tyle kosztowała jedna bombka. Oczywiście ćwiczyłam silną wolę, ale nie kupiłam ;:185
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Kochana, widziałam takie cuda.. szklane bombki całe w koronce po 25 zł/szt ;:202 Jest jeden plus, takie ozdoby można zrobić samemu. Gosia/Margo2 robiła takie piękności w tym roku. Tylko najpierw trzeba dostać czyste bombki, a to może być nie lada problemem. W mojej okolicy niestety nie znalazłam ;:222
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

:wit
Przychodzę z rewizytą. Wydaje mi się, że kiedyś tu zaglądałam, ale pewnie zapomniałam zostawić śladu ;:223

Jestem pod wrażeniem Twojego ogrodu. Zachwyca mnie uporządkowanie i dbałość o detale, o różach nie wspomnę ;:138
Również kolekcjonuję ozdoby choinkowe, ale mam problem ze zdecydowaniem się na określoną kolorystykę i tak jak w ogrodzie mam mieszankę wszelkich kolorów.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Moniczko, jak zawsze u Ciebie cudownie nastrojowo cały dom udekorowany ;:180 Masz rację, że nawet takie małe dekoracje, rozrzucone po domu, tworzą świąteczny, ciepły klimat. Poczytałam trochę o tym jak kupujesz ozdoby i powiem, że ja robię tak samo - co roku staram się dokupić kilka rzeczy ciekawych i niebanalnych, dzięki temu ozdób zebrało się naprawdę sporo :D
Tymczasem wracając do planów ogrodowych - mam pytanie o metalową pergolę. Czy tylko masz wbitą w ziemię czy też jakoś wzmacniałaś konstrukcję np. betonowymi stopami? Od kliku lat planuję pergolę i chyba "dojrzałam" do zakupu ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”