Miło, że wam smakuje. Ja najczęściej gotuję bez konkretnych przepisów lub traktuję je inspiracyjnie. często coś robię na szybko, po przejrzeniu produktów, najczęściej sałatki. Ostatnio taka mi wyszła, podobna do poprzedniej, ale nieco inna.
3 cukinie - jeśli szczupłe, to nie trzeba wyrzucać srodków,
30 dag pieczarek
1 słoik pomidorów suszonyc w oliwie,
1 papryka czerwona (może być inna oczywiście),
1 puszka fasoli,
4 ogórki kiszone.
Cukinię oraz pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na oliwie spod pomidorów - każde warzywko osobno. Pomidory pokroić w paski, ogórki w słupki, podobnie paprykę. Fasolę wylać na sito, wypłukać, poczekać aż dobrze ocieknie. Jak smażeninka wystygnie, wymieszać wszystko dodając soli, pieprzu, bazyli lub cząbru.
Coś na szybko i ładnie.
Pieczarki w cieście.
Pieczarki małe, równe, ilość dowolna z przyciętymi ogonkami.
Ciasto podobne jak na naleśniki, tylko dodać 3-4 lżki mąki ziemniaczanej i szczyptę proszku do pieczenia.
Pieczarki zanurzyć w cieście i smażyć. Osączyć na ręczniku papierowym i gotowe.
W tym cieście mozna panierować inne warzywa, lekko podgotowane brokuły, kalafiory, marchew, parówki, kiełbasę, pyszna jest również ryba w cieście.
Gdy dzieci były małe robiłam dżdżownice, czyli piersi z kurczaka/indyka pokrojone w paski grubości ołówka, panierowane w cieście i smażone.
I jeszcze coś na słodko - mieszki z owocami
Przepis już zamieszczalam, to ten z rogalikami.
Do tego ciasta można dodać soli, jakiejś przyprawy warzywnej, papryki i upiec z farszem na słono. Wierzch można posypać żółtym serem.
Na fotce są z jabłkiem z cynamonem.
![Obrazek](http://images28.fotosik.pl/291/1c2812e62b26ee5f.jpg)