Masz talent!
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi
Pomysłowe cudeńka! Ja chyba tylko do choinki i stajenki się ograniczę, bo coś weny nie mam....
Masz talent!
Masz talent!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zuziu, jestem pod ogromnym wrażeniem Twego rękodzieła. Cudne stroiki. Najpiękniejszy ten biały, co nie znaczy, że któryś jest gorszy. Wszystkie piękne. Każdy w swoim rodzaju.
Ja mam dwie lewe ręce do takich robótek. Dobrze że teraz można kupić gotowe, to ja też mam. A co!
Ja mam dwie lewe ręce do takich robótek. Dobrze że teraz można kupić gotowe, to ja też mam. A co!
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Soniu, Olu, Kasiu, Małgosu, Agnieszko, Sabinko, Marlenko, Miłko i Lucynko, dziękuję Wam kochane serdecznie za wiankowe i stroikowe pochwały
Cieszę się że Wam się podobają. Ja patrząc na nie subiektywnie nigdy nie wiem, czy one fajne są, czy nie do końca. Może dlatego nie mam odwagi żeby coś takiego robić na sprzedaż
Kochani, dziś u mnie iście wiosenna pogoda. Słonko tak grzeje, że można by święta pomylić. Oby na Wielkanocne nie było śniegu
Jako że święta w większości spędzę gościnnie, korzystam z wolniejszego czasu niż zwykle i bawię się w pierniczkowanie, czego zazwyczaj nie robię
Na teraz te moje pierniki są dość twarde, pomimo że przepis był z drożdżami
Czy pierniki później miękną, czy raczej jeszcze bardziej stwardnieją? No mam nadzieję że nie

Cieszę się że Wam się podobają. Ja patrząc na nie subiektywnie nigdy nie wiem, czy one fajne są, czy nie do końca. Może dlatego nie mam odwagi żeby coś takiego robić na sprzedaż Kochani, dziś u mnie iście wiosenna pogoda. Słonko tak grzeje, że można by święta pomylić. Oby na Wielkanocne nie było śniegu
Jako że święta w większości spędzę gościnnie, korzystam z wolniejszego czasu niż zwykle i bawię się w pierniczkowanie, czego zazwyczaj nie robię
Na teraz te moje pierniki są dość twarde, pomimo że przepis był z drożdżami
Czy pierniki później miękną, czy raczej jeszcze bardziej stwardnieją? No mam nadzieję że nie

Mniam. Przepysznie wyglądają te pierniczki 
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Zuza ja miałam przepis ,że pierniczki od razu były miękkie i są nadal. Ale wiem ,że są przepisy ,że po pieczeniu muszą poleżeć i to nawet dwa tygodnie... Może twoje będą dobre na sylwestra.... 
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Zuza pierniczki udekorowane pięknie, jak od szablonu.
Moje dopiero po tygodniu zaczynają mięknąć. Dobrych, radosnych świąt. 
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zuziu, także na pierniczkach widać artystyczną duszę. Gratulacje!
Podobno to, co miłe dla oka, jest też miłe dla podniebienia.
Dobrej nocki, spokojnego snu.
Podobno to, co miłe dla oka, jest też miłe dla podniebienia.
Dobrej nocki, spokojnego snu.
- sweetdaisy

Kasiu, dziękuję
Olu, te niby też miały być miękkie, ale jakoś po upieczeniu były twarde. Znalazłam w necie sposób - włożyłam do puszki ćwiartkę cytryny - dziś otwieram... pierniczki mięciutkie
Soniu, znalazłam sposób na twarde pierniczki - napisałam powyżej. Dziękuję kochana
Lucynko, pierniczki na szczęście już zmiękły i teraz są pyszne
A z tym miłym dla oka i podniebienia, hmmm... muchomory też są miłe dla oka...
KOCHANI zdrowych, radosnych, ciepłych i rodzinnych Świąt w gronie rodzinnym i wszystkich bliskich Waszemu sercu.
Szczególnego ciepła dla wszystkich nowo upieczonych babć i dziadków forumowych
Kochani, nam wszystkim życzę aby przyszły rok był dla nas urodzajny pod względem ogrodowym, aby wszystko nam pięknie rosło, wszelakie chciejstwa roślinne zostały cudownie zaspakajane
Dla wszystkich Was gorące, świąteczne buziaki, dziękuję Wam że jesteście
Olu, te niby też miały być miękkie, ale jakoś po upieczeniu były twarde. Znalazłam w necie sposób - włożyłam do puszki ćwiartkę cytryny - dziś otwieram... pierniczki mięciutkie
Soniu, znalazłam sposób na twarde pierniczki - napisałam powyżej. Dziękuję kochana
Lucynko, pierniczki na szczęście już zmiękły i teraz są pyszne
KOCHANI zdrowych, radosnych, ciepłych i rodzinnych Świąt w gronie rodzinnym i wszystkich bliskich Waszemu sercu.
Szczególnego ciepła dla wszystkich nowo upieczonych babć i dziadków forumowych
Kochani, nam wszystkim życzę aby przyszły rok był dla nas urodzajny pod względem ogrodowym, aby wszystko nam pięknie rosło, wszelakie chciejstwa roślinne zostały cudownie zaspakajane
Dla wszystkich Was gorące, świąteczne buziaki, dziękuję Wam że jesteście
- sweetdaisy

Jak tam u Was po Świętach? Przejedzeni? Przydałoby się pogrzebać w ogródku, a tu zimnica że brrr. A jeszcze w Święta było tak pięknie i ciepło (jak na grudzień
) Spacerki w słoneczku można było przeprowadzać aż miło
Podobno już od jutra mróz 
Przebiegłam dziś przez ogród lotem błyskawicy bo wiatr zimny hulał, zdjęć kilka pstryknęłam ale prawie wszystkie rozmazane bo łapki mi się trzęsły, a i sprzęciora gwiazdkowego jeszcze nie ogarnęłam.
Róże pomyliły pory roku i rosną sobie w najlepsze a tu mróz za pasem

Czosnki, które niedawno wysadziłam bo kiełkowały w domu, już stoją jak żołnierzyki równiutko w rządku. Beauty Queen od Soni wciąż pięknie szumi na wietrze

Na werandzie nadal uchowała się hortensja, pewnie już nie długo. Wszystkiego dobrego między Świętami Kochani

Przebiegłam dziś przez ogród lotem błyskawicy bo wiatr zimny hulał, zdjęć kilka pstryknęłam ale prawie wszystkie rozmazane bo łapki mi się trzęsły, a i sprzęciora gwiazdkowego jeszcze nie ogarnęłam.
Róże pomyliły pory roku i rosną sobie w najlepsze a tu mróz za pasem

Czosnki, które niedawno wysadziłam bo kiełkowały w domu, już stoją jak żołnierzyki równiutko w rządku. Beauty Queen od Soni wciąż pięknie szumi na wietrze

Na werandzie nadal uchowała się hortensja, pewnie już nie długo. Wszystkiego dobrego między Świętami Kochani

- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Zuzia - ja właśnie dzisiaj okopczykowałam swoje panny różane i niestety większość z nich wygląda jak na Twoim zdjęciu
a tu zbliża się wyż rosyjski
tak więc troszku prac ogrodowych za mną , oj jak tęskno
okryłam hortensje i budleje , dziwne to czasy
Wszystkiego naj , naj na Nowy Roczek
okryłam hortensje i budleje , dziwne to czasy
Wszystkiego naj , naj na Nowy Roczek
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Też widziałam wczoraj takie kiełeczki na różach. Dzisiaj już przymroziło, jest nieprzyjemnie i nawet nie chcę oglądać, co tam ta pogoda w ogrodzie przyniosła. Tobie przynajmniej chciało się zdjęcia robić, a ja od razu uciekłam do domu. Rzuciłam tylko kilka gałązek igliwia na rabaty.
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Zuza, ja też jeszcze muszę wyskoczyć i choiną wrzosy i wrzośce przykryć. Szkoda by mi było jakby zmarzły.
Resztę mam zabezpieczoną. Monika pisze że budleję okrywa... Myślałam że ona sobie poradzi?
Mam ją pierwszy rok i nie wiem czy okryć?
A tak w ogóle, to byłam trochę z psem i tak mroźno się zrobiło że ręce mi zmarzły...
Resztę mam zabezpieczoną. Monika pisze że budleję okrywa... Myślałam że ona sobie poradzi?
Mam ją pierwszy rok i nie wiem czy okryć?
A tak w ogóle, to byłam trochę z psem i tak mroźno się zrobiło że ręce mi zmarzły...

- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Zuza, moje róże też wypuściły listki
Niby już wszystko okopcowane, ale pewnie jeszcze co wrażliwsze owinę włókniną. Wolę dmuchać na zimne ( w tym przypadku dosłownie
)
Czosnki faktycznie jak od sznurka
masz oko 
Czosnki faktycznie jak od sznurka
U mnie róże jeszcze gorzej wyglądają 
- Elwi

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Zuza, Twoje róże wypuszczają kiełki
Moje nie
... bo jeszcze mają wszystkie liście i pąki kwiatowe
Zastanawiam się poważnie, że trzeba by im pomóc iść spać - trochę poobcinać i listowie oberwać
Ale to już po Nowym Roku. Tymczasem porządki świąteczne i inne przygotowania tak mnie zaabsorbowały, że nawet nie zaglądałam do ulubionych wątków
Spóźnione, ale szczere gratulacje wianków i stroików
Też mam niektóre "gotowce", które wyciągam z szafy i voila - np. wianek na drzwi
ale robota... chyba nie dla mnie.
Wracając do tulipanów - wszystkie sadziłam do gruntu. Praca zupełnie przyjemna, bo nie trzeba kopać głęboko
No i jak sytuacja z piernikami? Zmiękły czy stwardniały? Podziwiam Cię, że masz czas na takie zabawy z ozdabianiem dziesiątek małych ciasteczek... wyglądają cudownieCzy pierniki później miękną, czy raczej jeszcze bardziej stwardnieją? No mam nadzieję że nie
Wracając do tulipanów - wszystkie sadziłam do gruntu. Praca zupełnie przyjemna, bo nie trzeba kopać głęboko