Eee no to było bez ironii, napisałeś Compo Sana, to sprawdziłem co to. To już nie wiem w czym ona rośnie, no i na pewno nie jest produkcyjną rośliną
Sam oceń podłoże. Jeśli jest ok, to może teraz nawóz dolistny żeby się pozbierała i zobaczysz jak zareaguje. W tym wątku masz info 'Tempo pobierania składników mineralnych z nawozów stosowanych dolistnie' żebyś się orientował w czasie reakcji
viewtopic.php?f=42&t=52707
Nawóz najlepiej krystaliczny. Mam w tej chwili w ręku reklamówkę (przy zakupie czegoś tam dostałem) saszetkę substral Magiczna Siła Nawóz startowy ogród, prod. Peters Professional NPK 20-20-20 z mikro, całkiem przyzwoity. Może czegoś takiego poszukaj, raczej powinien być zrównoważony, bo tak do końca nie wiadomo co się dzieje.
Gdybyś się zdecydował na wymianę podłoża, to skieruję Cię w naprawdę dobre ręce - zapytaj w 'warzywach' czy ktoś już kupował podłoże do siewu i pikowania i które jest najlepsze. I na tej bazie zrób mieszankę, prawdopodobnie wystarczyłby dodatek perlitu. Wymagania rośliny typu pH podłoża pewnie znasz. Na moje oko ona jest w złym stanie. Nawet jeśli zdecydujesz się na zmianę podłoża itd, to z miesiąc będzie do siebie dochodzić, z resztą pewnie sam to wiesz. Aaa i żadnych pałeczek, podlewanie z ręki.