Kiedyś będzie tam ogród...

Zdjęcia naszych ogrodów.
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kiedyś będzie tam ogród...

Post »

O taka mała kopareczka to by się przydała - wcale bym sie nie pogniewała, gdyby Mikołaj mi taką pod choinkę przyniósł :wink:
Miejsca trochę jest - tym bardziej, ze warzywa nędzne były w tym roku, wiec po co będę na nie miejsce marnować :twisted: Teraz jak patrzę na te ilości to też myślę z przerażeniem o sadzeniu... Ale jeszcze były tam takie śliczne i mnie przelicytowali - przynajmniej nie wyszłam poza wyznaczone ramy cenowe, bo jakby mnie poniosło, to wydałabym dwa razy tyle.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kasiu ale posadź w pojemnikach bo Ci wszystko mysiory zjedzą no chyba że otwierasz darmową stołówkę :D Przynajmniej posadź na siatce przecie nornicom. ;:333
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Jak na razie wszystko sadziłam luzem - zraziłam się do koszyczków. Ale może faktycznie wykorzystam te gromady doniczek, których nie dałam wywalić i leżą do tej pory pod ścianą. Przynajmniej przy wykopywaniu długo nie będę ich szukać. W tym roku latem przeryłam całą rabatę szukając tulipanów, a i tak sadząc je potem na jesieni trafiłam jeszcze dwa gniazda cebulek. Pytanie czy na wiosnę jeszcze się jakieś zapomniane nie pokażą. :D
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mi niewykopywane tulipany kwitły już dwa sezony i znów ich nie wykopałam.
Teraz na wiosnę będzie ich trzeci sezon bez wykopywania. Sama jestem ciekawa co będzie :roll:
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ja też nie wykopuję co roku. Ale pierwsze posadzone były teraz trzeci sezon i część z nich w ogóle nie zakwitła. Cebule sadziłam w dużych odstępach, ale po wykopaniu okazało się, że w miejscu każdej cebuli jest gniazdo z ok.20 małymi cebulkami, więc trzeba było porozsadzać.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Kasiu o matko jedyna, zaszalałaś na całego ;:306 Dobrze, że zima ciepła. Za to widoki wiosną będą z pewnością nieziemskie
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Kasiu, ja też nie wykopuję tulipanów każdego roku, tylko tak co trzy lata. Oddzielam cebulki przybyszowe i te malutkie sieję jak nasiona w rowku na uboczu. Bywa, że niektóre z nich wiosną już zakwitają.
Ja też sadziłam tej jesieni w doniczkach i pojedynczo, bo w ubiegłym sezonie te w koszyczkach pogniły mi wszystkie. Fakt: jesień była bardzo mokra i wystarczyło, że jedną dopadła zgnilizna, a wszystkie obok też ją miały. ;:222 ;:222
Dobrej nocy, Kasiu. Idą święta. Później się będziesz martwić o roślinki. ;:196
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

W przerwie między szykowaniem kolacji , a doprowadzeniem kuchni do normalnego wyglądu wpadłam pokazać Wam co wczoraj zastałam na działce.
Werbena w kwitnie nadal w najlepsze

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I zakwitł mój wiosenny nabytek - jaśmin nagokwiatkowy ;:138

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Życzę wszystkim zdrowych i spokojnych Świąt. Dobrej Nocy Kochani ;:4
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witaj, Kasiu!
Zapewne jesteś zajęta świętowaniem. Ja w zasadzie mam tak samo, ale zrobiłam sobie przerwę. W końcu mnie też się coś należy. ;:224
Wchodzę do Twojego ogródeczka i widzę ... Co widzę? Zimową wiosnę ... Wiosenną zimę ... :tan Jedno i drugie.
Pogoda w tym roku jeszcze bardziej fiksuje niż w tym samym czasie roku ubiegłego. Niedobrze, ale nic na to poradzić nie możemy. ;:222
Może miło dla oka, bo coś tam kwitnie, coś ma pąki, lecz troska o rośliny nie pozwala cieszyć się z takich obrazków.
Póki co mamy czas radości i rodzinnych spotkań, więc cieszmy się. Martwić będziemy się później.
Pozdrawiam Cię świątecznie. ;:168 ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kasiu to chyba fotomontaż :;230 taka wiosna w grudniu? Irysowego pączka o tej porze roku to u nikogo nie widziałam :D Wesołego Świętowania i zdrowia życzę ;:196
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Oj cieplutko było :) Wcześniej był pąk liliowca i nic z niego wyszło. Z tego irysa raczej też nic nie wyjdzie - tym bardziej, że wygląda na "liźniętego" przez mrozek. Wypatrzyłam też jakiś pączek na powojniku, ale wyglądał na przyschniety. Sporo pąków mają goździki. Natomiast mile zaskoczył mnie ten ślaz mauretański - zielony jak w pełni sezony i tak pięknie wybarwiony kwiatek. Szkoda tylko, ze jeden.
Francek był zachwycony wyjazdem. Najbardziej jednak podobało mu się u mojej chrześnicy - mają tam na podwórku chyba 9 kotów. Sami nie wiedzą ile, bo część jest dzika, czasem zjawia się jakiś nowy. A Francek, mimo że ma dopiero 7 miesięcy, poczuł się jak samiec alfa i zaczął rządzić na podwórku. Jednego kota, co przyszedł się do nas miziać, pogonił na drzewo, sam za nim tam wlazł i pilnował. Trzeba go było szczotką z drzewa zganiać i siłą do samochodu pakować. :D
Zmoderowano, sekcję ofert mamy tutaj./Iwona
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kusisz nasionami, a ja już mam dwamilionypincet nasion do wysiania i nic więcej nie wolno mi chcieć :D
Francek odważny...co znaczy młodość ;:306
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Chcieć zawsze wolno :D Pierdoła jestem, bo sobie nie skopiowałam spisu, a tu mi już go zmoderowano...
No właśnie Marysiu młodość - jak byłam młoda, to też w różne miejsca łaziłam - teraz boję się na stołek wleźć. Ale obawiam się, ze w końcu trafi na drugiego takiego chojraka i trzeba będzie leczyć i pocieszać koteczka.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Uśmiałem się z wyczynów Twojego Francka :lol: Koty mają nieograniczoną fantazję i nieprzewidywalną pomysłowość. Moja kotka pomimo że do już szacowna ośmioletnia "dama", nie wyzbyła się kocich psot :lol:
Jak Twoje dalie? Nie gniją już? Moje mają ciut za ciepło i dwie co najmniej wypuściły pędy :?
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Jacku wygląda, ze dalie mają się dobrze. Grzyb, który na początku zaobserwowałam, faktycznie musiał być z resztek zmarźniętych łodyg. Wszystkich oczywiście nie obejrzałam, bo nie miałam siły ich przewalać. Ale te na wierzchu wyglądają ok. Ale moje mają niską temperaturę. Za kilka dni ma się ochłodzić, więc i Twoim się polepszy.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”