Sandersonii się rozkręca, za to ampliata mi chyba padnie...choć ma już korzonekAndziax007 pisze:Brawa dla SandersoniiNic jej nie zatrzyma
![]()
A mnie padła simonae v.novaza bardzo chyba ją podlałam i nim się zorientowałam zgniła....teraz muszę uważać z podlewaniem

Tak simonae v. nova ma fajny wygląd i...rośnie, a to się liczyAkwelan_2009 pisze:- bardzo ciekawa roślina, jej "starsze" pędy przypominają "skamielinę", można się pomylić, że to żyjąca roślina.Ceropegia simonae v.nova... obawiałam się że zrzuci świeżo wypuszczony stożek wzrostu, a tu proszę... niespodzianka... rośnie
Grudnik, bardzo pospieszył się z kwitnieniem, ale kwiaty bardzo ładne.

Ceropegia simonae 'green form' też ładnie przyrasta

A nie ma możliwości podwieszenia roślinekDAK pisze:Zazdroszczę wam tych grudników, tak umilają życie w zimowy czas. Znów kupiłam łososiowego i białego, ale chyba znów nic z nich nie będzie, bo Portos uwielbia się nimi bawić - tak wspaniale sprężynują. Jest dobrym ogrodnikiem dla wszystkich kaktusów, ale grudniki wykańcza w miesiąc - codziennie rano zbieram człony z parapetu

Mój wygląda dziś tak...

Na żółtym widzę też małe pączki, ale są ledwie widoczne... ciekawe czy da radę

A teraz jeszcze kilka zdjęć Ceropegi sandersonii z dnia dzisiejszego i na koniec...

...głębokie spojrzenie w oczy memu kochanemu kosmicie...