Witam

moich gości
Przepraszam, że kazałam Wam czekać na odpowiedź, ale czas przedświąteczny jest dość gorący i muszę kraść każdą chwilkę, aby przejrzeć forum. Dzisiaj też wpadłam na chwilkę, żeby Wam odpowiedzieć. Mam nadzieję, że mnie zrozumiecie.
Styczeń będzie długi i więc ej czasu zarówno na czytanie jaki i pisanie.
Joasiu, obie różyczki na ziemi dużo miejsca nie zajmują i myślę, że można je wcisnąć w każdym, no prawie każdym ogrodzie, a my to potrafimy, jak jesteśmy dobrze zmotywowane
Za to góra potrzebuje duuużo przestrzeni. Obie rozpychają się na wszystkie strony, dlatego postawiłam 2 pergolki, ale stwierdziłam, że to dla nich za mało i w przyszłym roku muszę dokupić jeszcze ze dwie, żeby je swobodnie rozpiąć. W ubiegłym roku F,Juranville kwitła obficiej, w tym roku Flammentanz pozazdrościł i pokazał na co go stać. Jak sobie pomyślę, że miałam je obie wyrzucić, to ciśnienie mi się podnosi.
Pedrowa 
, dobrze, że jesteś. Już się martwiłam, że odpuściłaś sobie forum. Rozumiem Twoje rozczarowanie sezonem, bo w większości wszystkie przeżywałyśmy to samo. Cieszę się, że znowu jesteś z nami

.
Sezon był okropny dla mnie też, dzięki za słowa pociechy, robiłam co mogłam i tak naprawdę byłam w stanie dbać tylko o różyczki posadzone wiosną. Reszta musiała radzić sobie sama.
Różyczka od Ciebie Gartenfreude musiała przeczekać najgorszy czas w doniczce, bo nie byłam w stanie wykopać dla niej dołeczka

Sama wiesz jak w suchej glinie się kopie

. A w donicy miała życie "jak w Madrycie"

bez jakiejkolwiek konkurencji i wody pod dostatkiem

.
Do ziemi poszła, jak tylko było to możliwe. W tym roku plamistości nie złapały tylko Queen of Sweden, My Girl, Novalis i nadal stoją ubrane, reszta golutka jak święty turecki

. W następnym sezonie, będzie już na pewno zdrowiutka, nie martw się.
Tez martwię się przyszłym sezonem, z tego co widzę za oknem może być powtórka z rozrywki. Zima jak do tej pory nie chce do nas zawitać, więc może i lato będzie takie samo
Zobaczymy, wszystko przed nami i tak niczego nie zmienimy, trzeba się tylko w miarę możliwości lepiej przygotować