Ogród na wichrowym wzgórzu cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym wzgórzu cz.9

Post »

A, zapomniałam dodać, bo kiedyś pytałam, co masz posadzone pomiędzy trawami. Okazało się, że to lawenda, tak jak się domyślałam. Muszę powiedzieć, że bardzo dobrze to zestawieni wyszło z tymi konkretnymi trawami. ;:333

Czy bryła korzeniowa bluszczu nie będzie przemarzać w donicach podczas większych mrozów?
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Daria_Eliza pisze:A, zapomniałam dodać, bo kiedyś pytałam, co masz posadzone pomiędzy trawami. Okazało się, że to lawenda, tak jak się domyślałam. Muszę powiedzieć, że bardzo dobrze to zestawieni wyszło z tymi konkretnymi trawami. ;:333

Czy bryła korzeniowa bluszczu nie będzie przemarzać w donicach podczas większych mrozów?
Bluszczykowi nic nie grozi, a nawet gdy mi wymarzły nieco 3 lata temu, to odbiły.
Póki co dają radę :D Być może, gdy będą ostrzejsze zimy, to padną, ale to nie jest droga roślinka -ok.5zł kosztuje mała sadzonka, więc znów dosadzę ;:333
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nadrabiam zaległości foto...
W tym czasie, gdy nie pisałam, pogoda była zmienna - od śnieżnej do niemal wiosennej jak dzisiaj
Obrazek

Obrazek

Obrazek

przybyła donica
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i trochę innych fotek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jak już wspominałam, zaczęłam przygotowania do Świąt - uszyłam obrusy i zrobiłam wianek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Szyszki zebrane w lesie czekają na pozostałe dekoracje
Obrazek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Wiesz Monia, że masz cudny ten ogród? No przecież, że wiesz. O każdej porze roku. Podziwiam nową donicę, i chociaż w moim ogrodzie pasowałaby jak kwiatek do kożucha, to jednak mi się bardzo podoba. Jesteś wierna swoim założeniom. I dzięki temu nie ma bałaganu stylistycznego o co nietrudno :lol:
Zauważyłam przez okno dekoracje świąteczne, i oczywiście domagam się koniecznie większej dawki. BO ja uzależniona od dekoracji zwłaszcza świątecznych. Wianek cudny ;:215
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Cześć Moniko! Ale stopniowałaś to podejście do donicy..! Doskonale wygląda.
A szron ślicznie ozdobił detale ogrodowe. I wieniec śliczny.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Moniczko już trzy razy zaglądałam w oczekiwaniu na donicę. :) Jest piękna, jak się spatynuje, będzie z bluszczem cudownie elegancka. ;:215 Dekoracje klimatyczne, a wianek nie przesłodzony, cudny. ;:31 Oszroniony ogród i biżuteria ogrodowa urocze.
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Obrus i wieniec bardzo ładnie wyszły!
Donica suuuper! Nie mam pojęcia ile taka kosztuje, ale jestem przekonana, że to dobry zakup. Z czego ona jest wykonana? Ma bardzo ładny kolor.
Dobrze uchwyciłaś to, jak szron zdobi rośliny i detale ogrodowe. ;:215
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Moniko, szyk i elegancja! Uwielbiam twoje dekoracje świąteczne ;:108 Ogród w uściskach zimy wygląda bajecznie i nikt mi nie wmówi,ze zima jest nudna i nie potrafi się zaprezentować na zdjęciach. Wystarczy jedynie uważnie patrzeć, a można sfotografować prawdziwe cuda ;:oj
Donica rewelacyjna. Jakie masz co do niej plany, bo chyba nie doczytałam ;:204
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Monika podoba mi się murek i donica... ;:333 jak również dobór bluszczu do niej ;:215
Piękny wianek ? poproszę jeszcze wystrój świąteczny jaki przygotujesz ;:168
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Piękna donica masywna i porządna bardzo mi się podoba ;:167 szyjesz ;:oj super zdolna jesteś....
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

PEPSI pisze:Wiesz Monia, że masz cudny ten ogród? No przecież, że wiesz. O każdej porze roku. Podziwiam nową donicę, i chociaż w moim ogrodzie pasowałaby jak kwiatek do kożucha, to jednak mi się bardzo podoba. Jesteś wierna swoim założeniom. I dzięki temu nie ma bałaganu stylistycznego o co nietrudno :lol:
Zauważyłam przez okno dekoracje świąteczne, i oczywiście domagam się koniecznie większej dawki. BO ja uzależniona od dekoracji zwłaszcza świątecznych. Wianek cudny ;:215
dziękuję ;:131
Dekoracje dopiero zaczynam wyjmować z kartonów :D . Nowych będzie w tym roku chyba mniej, bo już po prostu ich nie mieszczę i muszę ujarzmić mój polot artystyczny ;:306
Jak tylko się odrobię, to wrzucę fotki ;:108
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tamaryszek pisze:Cześć Moniko! Ale stopniowałaś to podejście do donicy..! Doskonale wygląda.
A szron ślicznie ozdobił detale ogrodowe. I wieniec śliczny.
Dzięki, Iza :wit Szron śliczny, choć wolałabym śnieżną pokrywę dla roślin, bo takie dzienne wysokie temp. i mróz w nocy bez osłonięcia niezbyt dobrze wróży ;:185

-- Pn 07 gru 2015 12:08 --
cyma2704 pisze:Moniczko już trzy razy zaglądałam w oczekiwaniu na donicę. :) Jest piękna, jak się spatynuje, będzie z bluszczem cudownie elegancka. ;:215 Dekoracje klimatyczne, a wianek nie przesłodzony, cudny. ;:31 Oszroniony ogród i biżuteria ogrodowa urocze.
Dziękuję :D
Donica piękna, to fakt. Mam już kilka w tym stylu, ale od innego producenta i nie są tak ładne. Ta jest wykonana rewelacyjnie ;:333
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daria_Eliza pisze:Obrus i wieniec bardzo ładnie wyszły!
Donica suuuper! Nie mam pojęcia ile taka kosztuje, ale jestem przekonana, że to dobry zakup. Z czego ona jest wykonana? Ma bardzo ładny kolor.
Dobrze uchwyciłaś to, jak szron zdobi rośliny i detale ogrodowe. ;:215
Donica kosztowała baaaardzo dużo, niestety :( To dlatego jest tylko jedna :lol: Wykonana jest z konglomeratu piaskowca. Ma piękną strukturę, kształt i kolor. Jestem z niej bardzo zadowolona ;:108

-- Pn 07 gru 2015 12:13 --
nifredil pisze:Moniko, szyk i elegancja! Uwielbiam twoje dekoracje świąteczne ;:108 Ogród w uściskach zimy wygląda bajecznie i nikt mi nie wmówi,ze zima jest nudna i nie potrafi się zaprezentować na zdjęciach. Wystarczy jedynie uważnie patrzeć, a można sfotografować prawdziwe cuda ;:oj
Donica rewelacyjna. Jakie masz co do niej plany, bo chyba nie doczytałam ;:204
Donica będzie obsadzona bluszczem i jednorocznymi kwiatami. Możliwe, że wsadzę dodatkowo jakąś trawkę, zobaczymy ;:224
Zimowe obrazki są wyjątkowo urocze do fotografowania, zwłaszcza szron jest niezwykle malowniczy ;:215 Szkoda tylko, że czasu brak na fotkli, bo jak przychodzę z pracy, to zaraz jest ciemno i zostaje jedynie sobota i niedziela na fotografowanie, a wtedy też nie zawsze pogoda sprzyja :roll:
Byle do wiosny ;:306 ;:304
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

majka411 pisze::wit Monika podoba mi się murek i donica... ;:333 jak również dobór bluszczu do niej ;:215
Piękny wianek ? poproszę jeszcze wystrój świąteczny jaki przygotujesz ;:168
Majeczko, jak tylko uporam się z dekoracjami, to wstawie fotki :D
A jak u Ciebie? Przygotowania świąteczne pełną parą?
Pieczesz pierniczki?

-- Pn 07 gru 2015 12:18 --
Filemon24 pisze:Piękna donica masywna i porządna bardzo mi się podoba ;:167 szyjesz ;:oj super zdolna jesteś....
Jak mam czas, to niekiedy coś tam uszyję :D W ubiegłym tygodniu uszyłam 4 obrusy :tan Na więcej szycia czasu brak.
Kiedyś szyłam sporo, nawet własną odzież, ale teraz wolę zanieść do krawcowej ;:131 Człowiek się starzeje i staje wygodny :;230

-- Pn 07 gru 2015 12:20 --

Czy u Was również wiosna w ogrodach?
Wczoraj było 11' i całkiem przyjemnie :D
Obrazek

W nocy obyło się bez przymrozków. Zauważyłam, że niektóre cebulowe wystawiają noski. Będą szybko startowały z kwitnieniem po zimie ;:333
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Moni Kochana, jakie zmiany ;:oj Padłam z palpitacją serca :wink: A tak serio, to podziwiam Twoje pomysły. Co jak co, ale Twój ogród może być inspiracją ;:180 Uwielbiam te "klimaty" charakterystyczne dla ogrodów angielskich ;:167 Zegar słoneczny i produkty chronos to moje marzenie na przyszłość, Ty już je masz, więc trochę zazdroszczę (ale pozytywnie). Tak z ciekawości i od strony technicznej - jak wyglądało stawianie tej donicy na murku? Z tego co się orientuję waży ona pewnie ze 40 kilogramów ;:oj
Jak wiesz, ostatnio na forum nie bywałam, powoli zaczynam nadrabiać zaległości. Czekam z niecierpliwością na kolejne Twoje pomysły ;:65 Przyznaj się - co tam knujesz na wiosnę?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”