Motylek (Schizanthus wisetonensis)
- majalis2013
 - 500p

- Od: 20 mar 2013, o 08:10
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Motylek
A ja już więcej ich nie wysieję, na mojej piaszczystej glebie mimo dbania są marne....a ja mam za mało miejsca na takie coś co nie wygląda.

Agata

- anym
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Elu piękne są 
  ile masz sadzonek w doniczce?

- Ketmia

- Od: 23 cze 2006, o 10:57

Mam kilka, ja od razu wysiałam go w tej doniczce, więc nie liczyłam. Ucieszyłam się z efektu kolorystycznego, bo nie spodziewałam się, że motylki wzejdą różnokolorowe. A teraz czekam na moje motylki w gruncie. Jeszcze nie zaczęły kwitnąć.

- Dagmara
 - 200p

- Od: 24 mar 2010, o 18:11

Gdy człowiek stawia sobie granice tego co zrobi, stawia sobie też granice tego co może zrobić .

- 
				limonkaa

- Od: 15 kwie 2013, o 18:51

Moje motylki ładnie wykiełkowały , pies też to spostrzegł i wykopał wielką dziurę w ich miejscu  
Nie mam co pokazać , a cieszyłam się że i u mnie będą

Nie mam co pokazać , a cieszyłam się że i u mnie będą
Bożena

- 
				Kasia79

- Od: 26 cze 2013, o 19:13

Tego możesz być pewna, bo samosiew daje ogromny. Martwiłam się, że nie będę miała motylka, bo zalało mi rabatę z tegorocznym siewem, ale pokazał się w kilku innych miejscach ogrodu i kwitnie jak zwariowany.Dagmara pisze:Motylka posiałam w tym roku po raz pierwszy ,ale mnie tak urzekł , że zostanie u mnie na dłużej .![]()
- Dagmara
 - 200p

- Od: 24 mar 2010, o 18:11

Tylko ,że moje rosną w gazonie , ale będę musiała porozrzucać  trochę nasion  po zakątkach ogrodu.  
 W tym roku nie miałam zbyt dużo nasion więc wolałam je mieć w oddzielnym miejscu aby mieć pewność ,że mi nie zginą . No i chyba nasiona mam od Ciebie Kasiu z akcji  wymiany  .    

Gdy człowiek stawia sobie granice tego co zrobi, stawia sobie też granice tego co może zrobić .

- 
				Kasia79

- Od: 26 cze 2013, o 19:13

Jeśli tak, to tym bardziej cieszę się, że tak u Ciebie kwitnie, najwidoczniej bardzo mu u Ciebie dobrze... 

Ja mam nadzieję na kwiaty z późnego siewu w miejscu, w którym nie wyrosły inne. Zobaczymy, czy w ogóle opłaca się siać motylka późno (w czerwcu).

Ja mam nadzieję na kwiaty z późnego siewu w miejscu, w którym nie wyrosły inne. Zobaczymy, czy w ogóle opłaca się siać motylka późno (w czerwcu).
- GERTRUDA
 - 1000p

- Od: 25 lis 2007, o 17:36
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
 - Kontakt:

Mimo ,że większość mojego motylka padła przy pieleniu babci , która wyrywała go wytrwale, przez cale lato ,to i tak jeden się uchował w kąciku i zakwitł ..tak ślicznie ,że w przyszłym roku tez go wysieję ,tyle że bardziej dopilnuje  
 Cudne są te delikatne kwiatuszki , naprawdę niczym malutkie motylki ...

Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........

Re: Motylek (Schizanthus wisetonensis)
Odświeżę wątek o motylkach.  

Wysiewałam go w poprzednim sezonie, ale za bardzo nie zachwyciłam się. Jako pierwszy z jednorocznych u mnie przekwitł. Na rabacie średnio się eksponował. Raczej już go nie wysieję ale został odhaczony z listy moich chciejstw, więc kolejne marzenia czekają na wysianie.

Choć muszę przyznać że na zdjęciach fajnie się prezentuje.

Wysiewałam go w poprzednim sezonie, ale za bardzo nie zachwyciłam się. Jako pierwszy z jednorocznych u mnie przekwitł. Na rabacie średnio się eksponował. Raczej już go nie wysieję ale został odhaczony z listy moich chciejstw, więc kolejne marzenia czekają na wysianie.
Choć muszę przyznać że na zdjęciach fajnie się prezentuje.