Działka w Maksie III
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka w Maksie III
Mirka przy takich zapasach zima nie będzie wam straszna, sok winogronowy z dodatkami uchroni przed grypskiem.
U mnie w tym roku tez winogrona sporo ale żeby zrobić soki trochę za mało.
Pogoda dzisiaj piękna do pracy nie chciało się iść chętnie bym ruszyła do ogrodu.
Pozdrawiam
U mnie w tym roku tez winogrona sporo ale żeby zrobić soki trochę za mało.
Pogoda dzisiaj piękna do pracy nie chciało się iść chętnie bym ruszyła do ogrodu.
Pozdrawiam
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Miłko, kompotów nie robię bo amatorów na nie nie ma w moim domu.
Krysiu, to prawda , nie powinniśmy być zaatakowanie przez wirus grypy. Może jakieś przeziębienie nas nie ominie, ale może uchronimy się przed powikłaniami. Prawdą jest, że owoc z działki przerabiam na soki i dżemy.
Faktycznie pogoda dopisuje. Na działce ogólny bałagan stworzony przez liście , ale jak cudnie to wyglądało przy tak słonecznej pogodzie.
Liście z czereśni

Krysiu, to prawda , nie powinniśmy być zaatakowanie przez wirus grypy. Może jakieś przeziębienie nas nie ominie, ale może uchronimy się przed powikłaniami. Prawdą jest, że owoc z działki przerabiam na soki i dżemy.
Faktycznie pogoda dopisuje. Na działce ogólny bałagan stworzony przez liście , ale jak cudnie to wyglądało przy tak słonecznej pogodzie.
Liście z czereśni

-
MIRKA śliczny ten dywan czereśniowy, bardzo lubię kiedy ogród usłany jest opadającymi liśćmi ale wyglądają one ładnie krótko więc lepiej porzadkować je kiedy jest pogoda.
Kompotów nie robisz
oj nie dobrze, ja jednak trzymam pewne reguły z czasów kiedy trzeba było robić i rodzina nie protestuje na podany kompot do obiadu.
U mnie dzisiaj też pogoda ładna, wykorzystałam dzień na przesadzanie w ogrodzie przedomowym, jeszcze troszkę na jutro zostało i na tym chyba będzie - chyba żeby mi tulipanki w łapki wpadły.
pozdrawiam
Kompotów nie robisz

U mnie dzisiaj też pogoda ładna, wykorzystałam dzień na przesadzanie w ogrodzie przedomowym, jeszcze troszkę na jutro zostało i na tym chyba będzie - chyba żeby mi tulipanki w łapki wpadły.
pozdrawiam
- Lusia 57
- 1000p
- Od: 8 sty 2011, o 13:42
Mireczko jaki piękny bałaganik. Bardzo lubię tę wczesną jesień za jej kolor. Tyle złota wokół. Szkoda, że tak krótko trwa. A potem sprzątanie zajmuje tyle czasu i energii. Pozdrawiam serdecznie.
Mirko
nie wiedziałam że owoce aronii można suszyć...mam jeden krzak aronii, owoce nawet obrodziły...wyszło kilka słoików pysznego soku. W nowym sezonie spróbuję ususzyć. Wysprzątałaś już ogród, jest złota pogoda na takie prace
Pozdrawiam 

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mirko witaj.
Cudne owoce winogronowe wyhodowałaś, u mnie z powodu suszy bardzo drobne w tym roku były.
Czereśnia śliczne złote kolory przybrała, moje trzy szt czereśni wykopane, gdyż tylko szpaki miały z nich pożytek, podobnie z aronią i świdośliwą. Winogron, borówki i dereń M siatą osłania, gdyż żadnych owoców jagodowych by nie było, mam działkę przy lesie.
Pozdrawiam niedzielnie.

Cudne owoce winogronowe wyhodowałaś, u mnie z powodu suszy bardzo drobne w tym roku były.

Czereśnia śliczne złote kolory przybrała, moje trzy szt czereśni wykopane, gdyż tylko szpaki miały z nich pożytek, podobnie z aronią i świdośliwą. Winogron, borówki i dereń M siatą osłania, gdyż żadnych owoców jagodowych by nie było, mam działkę przy lesie.
Pozdrawiam niedzielnie.

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Mireczko! cudownie prezentuje się dywan z liści
Ależ obrodziły orzechy włoskie
Pozdrawiam cieplutko!

Ależ obrodziły orzechy włoskie

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Mireczko jesienne kadry takie cieplutkie z racji słonecznych barw i żal,że szybko mijają .
Często byłam zła na męża bo on na bieżąco grabił liście z trawnika i cały urok "diabli brali" ....
Co robić ... nie zawsze przeciwna płeć musi lubić "takie klimaty" prawda?
Chryzantemy dorodne i całe szczęście,że zaczęły być doceniane i sadzone w ogrodach.
Doniczkowy ludzik zostaje na zimę czy chowasz go ? ... pytam bo mój siedzi na jabłoni i sama nie wiem czy go zabrać pod dach...
Pozdrawiam
Często byłam zła na męża bo on na bieżąco grabił liście z trawnika i cały urok "diabli brali" ....

Co robić ... nie zawsze przeciwna płeć musi lubić "takie klimaty" prawda?
Chryzantemy dorodne i całe szczęście,że zaczęły być doceniane i sadzone w ogrodach.
Doniczkowy ludzik zostaje na zimę czy chowasz go ? ... pytam bo mój siedzi na jabłoni i sama nie wiem czy go zabrać pod dach...
Pozdrawiam
-
MIRKA przyszłam z życzeniami Noworocznymi zdrowia, spokoju i radosci na nadchodzący sezon

- Mirabela
- 1000p
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Mireczko
Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku.
Chciałem tylko grzecznie zapytać o rojniki.

Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku.
Chciałem tylko grzecznie zapytać o rojniki.
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Mireczko.....pojawiasz się i znikasz, zostań na dłużej.
. U mnie śnieżek był ale już go nie ma.
. Pewnie co miało zmarznąć to już zmarzło.
. Troszkę za póżno spadła ta pierzynka, dobrze że u mnie już na +. 

- Mirabela
- 1000p
Witajcie w Nowym i z pewnością szczęśliwym Roku 2016.
Jurku wszystkie posadzone. Czekam niecierpliwie na maj. Mam nowe plany, aranżacje do wykonania.
Zeniu witam serdecznie! Znikam!? A bo więcej czasu poświęcam na robótki ręczne. Robię na drutach. I oczywiście robię plany, co poprawię, przesadzę, posadzę w ogrodzie.

Jurku wszystkie posadzone. Czekam niecierpliwie na maj. Mam nowe plany, aranżacje do wykonania.
Zeniu witam serdecznie! Znikam!? A bo więcej czasu poświęcam na robótki ręczne. Robię na drutach. I oczywiście robię plany, co poprawię, przesadzę, posadzę w ogrodzie.