Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
BlueAnna
50p
50p
Od: 2 lis 2014, o 13:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 5

Post »

Witaj, Aniu:)

Czekam na wspomnienia z lata i podziwianie Twoich różyczek. Cebulek zazdroszczę, dla mnie do takich sklepów to zawsze wyprawa, choć w tym roku mąż trafił na wyprzedaże i przywiózł kilka woreczków. Radość i oglądanie bez końca. A teraz wyczekiwanie wiosny:)
Pozdrawiam:)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu będą wspominki z lata. Będą róże, będą powojniki i inne cudne byliny. Najpierw jednak muszę "wykończyć" zdjęcia z "teraz" i jeszcze pokazać wiosnę. :wink: Jesteś kobieto cierpliwa? :lol:
Ach żeby mój Em zechciał tak kupić mi kilka woreczków z wyprzedaży... ;:224 Eeee to nie możliwe! Byłby już chyba chodzącym ideałem kobiety ogrodniczki. :lol:

Obrazek

Obrazek

Soniu nic nie stoi Ci na przeszkodzie! Pakuj się w samochód i wio do najbliższego LM lub Ciastoramy. ;:333
Jeśli nie przeżyją moje werbeny, to będę szeroko się do Ciebie uśmiechać! Obrazek
Tymczasem czterem werbenom, jakie posiadam, usypałam kopczyki większe jak różom. :roll:

Swany sprzed tygodnia. Wczoraj kwiaty nadal były, tylko płatki już takie przymrożone, lekko przeźroczyste:

Obrazek

Obrazek

Kasiu przejść się nie zaszkodzi! Myślę, że każdy sklep chce się pozbyć towaru. Przecież rok nie będą tego przechowywać! Leć!

Obrazek

Obrazek
BlueAnna
50p
50p
Od: 2 lis 2014, o 13:35

Post »

Ania,
Średnio cierpliwa jestem, choć ogród uczy cierpliwości, zwłaszcza jak coś się zrobi źle a naprawić można dopiero za rok :wink:
Teraz mam czas, latem znów wciągną mnie warzywa i co najpiękniejsze u Was przeleci, to teraz będę tu u Ciebie siedzieć ;:136
Mój mąż idealny i wie jak mnie ucieszyć, ale, ale - czy by kupił mi te woreczki jakby w domu było ich iż kilkadziesiąt? Wątpię :D
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu w moim domu też nie leży kilkadziesiąt paczek a Em i tak głuchy na me pragnienia cebulowe. Obrazek
:lol:

Obrazek

Obrazek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Anka, ja zaraz strzelę fochem, bo u mnie nie ma takich wyprzedaży :evil: Masz szczęście, też bym brała. Tym bardziej, bo sobie rabatę jedną powiększyłam i wiosną będzie łyso. Róże już kopczykujesz? Ja się wstrzymuję, bo ciepło ma być.
Zdjęcie chwasta w makro ;:333
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu stało się. Róże dostały kopczyki i na pewno nie zamierzam ich teraz odkopywać. Mam nadzieję, ze i m nie zaszkodzę. :roll:
A! zapomniałabym... ten chwast makro to zasuszony kwiatostan tawułki. :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Oglądając tulipany na stronie Hortulusa trafiłam na wypisz wymaluj swoje czerwieńce pomyleńce. Kupiłam je w Ciasto jako Pink Impression, na sztuki. A okazały się pomyłką. Teraz stwierdzam, że to muszą być Apeldoorn's Elite.

To te w tle po lewej stronie:

Obrazek

O, te dokładnie, żółto obrzeżone:

Obrazek

Fajnie jest poznać ich imię. Nawet jeśli wylazły całkiem nieproszone. Teraz poszły pysznić się na tyłach działki. :lol: A kilka trafiło do donicy z wiosenną kompozycją. ;:333
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

No nie... jutro lecę do LM i C - chcę takie iryski ;:152
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu Swany jeszcze urokliwa. ;:215 Moje róże też zakopczykowane i nie mam zamiaru z tego powodu rozdzierać szat. Im mniej się przejmuję roślinami, tym lepiej sobie radzą. ;:108 Wymyślamy kompozycje kolorystyczne, a potem cieszymy się, że takie energetyczne wiosną się pokazują. Apeldoorn's Elite na pewno to tej grupy należą, nawet jak zakwitną na tyłach rabaty. Zdradź co w tej wiosennej donicy posadziłaś. U mnie same tulipany, to może zdążę uzupełnić. :)
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu w donicy na samym dole siedzą narcyzy Ice King. Nad nimi są tulipany czerwieńce pomyleńce i na samej górze zimują szafirki pełne (Muscari armeniacum "Fantasy Creation").
Widziałabym tu inne tulipany (jakies różowe czy lila) no ale cóż, posadziłam te co najmniej pasowały mi na rabaty. :roll:
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu narcyzy i szafirki piękne. ;:215 Znasz terminy kwitnień, czy będzie to loteria. :) Mnie w wiosną nie udało się zrobić kompozycji, bo każda cebula zakwitła w innym terminie. ;:306
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu ja nawet liczę na to, że terminy się rozminą. Chodzi mi przede wszystkim na dłuuuugie kwitnienie. ;:333
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Może to jest myśl, :D tylko trochę cienia by się przydało, żeby szybko nie przekwitły. Na moim południowym tarasie niestety praży i wyciągają się do światła, bo trochę zadaszony. Przenoszę na schody od północy, wtedy słabiej kwitną. ;:222
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu ja donicę chcę docelowo ustawić na południowym balkonie. :oops: :oops: :oops: Ino takie stanowisko mam. :oops: Mogę jedynie upchnąć je w miejscu gdzie od południa dopiero będą w słońcu.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu u mnie wymiołto wszystkie cebule,nie ma nic,a chętnie czosnki bym dokupiła ;:224
Róż nie zdążyłam okopczykować,ale może i dobrze,bo w czwartek ma być 8 na plusie i jadę zobaczyć co słychać na działce.
Dwie róże w donicach muszę zakopać i wykopię jedną sadzonkę werbeny,spróbuję przezimować na balkonie w kartonie może?
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

PEPSI pisze:Anka, ja zaraz strzelę fochem, bo u mnie nie ma takich wyprzedaży :evil:
Dokładnie o tym samym pomyślałam.

Aneczka, a wiesz, że te pomyleńce cebulowe są niesamowicie urokliwe.. Lubię takie intensywne kolory, szczególnie wiosną. Posadzone w odpowiednim towarzystwie wyszły wyjątkowo orzeźwiające ;:oj Mówisz, że dałaś je na tyły rabaty.. będzie je w ogóle widać ;:218 szkoda byłoby stracić takiego koloru ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”