Małpi Gaj

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ja-a

Re: Małpi Gaj

Post »

Dziękuję ;:196 Piękny Braciszek, mój obrażony przeokrutnie zastygł w niebycie. Ale nie poddaję się i wierzę w niego. No te kwiaty i zapach, ech... przypomniałaś mi ;:167
Szkoda z tymi żabami ;:174 Zżyłam się z nimi, chciałabym, żeby nie trzeba było ich wyławiać ;:145 No, ale jeżeli traszki by się pojawiły i miałyby z tego jakiś pożytek, to byłoby mi łatwiej z tą żabią traumą...
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne zdjęcia ;:215 a może znasz nazwę pluskwicy
ja teraz kupiłam dwa gatunki ale bez kwiatów.
Aronię mam szczepioną ale owoców nie skosztuję wszystkie zjadły ptaki.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Basiu :wink: pięknie zakwitła ta pluskwica. ;:138
Jak długo rośnie u Ciebie ?
Bardzo ładnie kwitną Twoje róże. Może faktycznie ziemia z lasu ma to coś, czego potrzebują ?
:wit
Awatar użytkownika
Aiss
200p
200p
Od: 20 sty 2012, o 21:16

Post »

Krysiu :wit pluskwica rośnie na rabacie podżeranej przez sporego świerka i w tym roku pomimo że zdobyła się na kwiaty, to od jakiegoś czasu ma podeschnięte liście, na szczęście świerk jest do :twisted: wydalenia i nie będzie mi zażerał roślinek, zaś gałązki na zimę ochronią różyczki :;230 Ziemię z lasu stosuję w zastępstwie mikoryzy sklepowej. Wpadłam na ten pomysł, ponieważ przez dwa sezony wegetacyjne, zostawiałam swoje roślinki na pastwę losu, czyli mojego męża i synów, więc były obawy czy świeże nasadzenia, zwłaszcza róże zniosą to bez większych strat.
Nie śmiałam nawet marzyć, by moi panowie zaszczycili swoją uwagą coś, czego nie da się zjeść ;:306 Myślę, że to dzięki tej naturalnej mikoryzie, żadnych strat nie ponioslam, a rośliny znajdywałam w dobrym zdrowiu.
Mario Też posiadam dwa gatunki pluskwicy- ta na zdjęciu to jest prawdopodobnie prosta ;:306 ( cimcifuga simley), mam jeszcze gałęziastą i swego czasu zapragnęłam ciemnolistnej, ale potem w moim życiu i ogrodzie zagościły róże ;:167 i wszystko inne odfrunęło w niepamięć...
Aronii mam z 10 krzaczorów, wyższych ode mnie, smakowo może nie powala, ale jest wyjątkowo zdrowa, może nawet zdrowsza od borówki.....
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu ptaki jednak są mądre i wiedzą co jest zdrowe a ja zostałam bez aronii.
Sprawdziłam, tą pluskwicę -piękna ,może i ja taką mam kupiona w zeszłym roku jesienią
i jakoś nie miała ochoty pokazać swoich kwiatów .
Widzę ,że zamawiacie róże u mnie już brak miejsca a jest tyle pięknych okazów ,
które chciałoby się mieć u siebie .----- będę zaglądała do Ciebie,
żeby nacieszyć się nimi i tylko powzdychać ,że nie mogę ich powąchać..
x-ja-a

Post »

Basiu, zaglądasz do swojego (hmm... dosyć niezręcznie to wyszło :lol: ) gaju? Pluskwica... jak można imieniem tak skrzywdzić roślinę? Chociaż sama mam i lubię moją świerzbnicę... :D Brother cudowny! Ciągle trzymam kciuki za mojego czy przetrwał przeprowadzkę w tamte upały. Na razie nie mówi ani tak ani nie, stoi jak zaklęty z łysymi gałązkami, ale zielonymi, chyba życie się tam tli...
Nasionka od Ciebie grzecznie w ogrodowej szafeczce sobie śpią i szykują się na wiosnę ;:167
A, i codziennie teraz chodzę i rozbijam lód na oczku, bo po tych mroźnych nocach już się pojawia i boję się, że tam jakaś żaba się udusi :( Pewnie i tak nie upilnuję wszystkich, ale pocieszam się tym co napisałaś, że traszki najwyżej będą miały z tego jakiś pożytek. Jeżeli się pojawią.
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20

Post »

Basiu :wit
Bardzo, ale to bardzo podoba mi się u Ciebie. Tak się cieszę, że trafiłam na Twój ogród. ;:215
Madame Legras chyba zagości u mnie na wiosnę. Tak coś czuję. ;:173
Z Madame Ernest Calvat będzie pani zadowolona.
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Przepiękny, radosny i bogaty w kolory ogródek. Bardzo, ale to bardzo w moim guście, ponieważ tak jak ty też jestem "gęściorkiem". ;:108 Róże i ich zestawienia z innymi bylinami to dla oczu widoki iście rajskie. Dobre zdjęcia i ujęcia. Ciekawe opisy. Czego można chcieć więcej. Tylko zdecydowanie za rzadko bywasz w swoim wątku. Na długie zimowe wieczory przydałoby się jednak więcej takich obrazów. Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do częstszego bywania u siebie i u nas. :)
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Basiu zajrzałam do Twojego ogrodu zwabiona zadanym pytaniem, odpowiem Ci na PW, i powiem szczerze, mnie on małpiego gaju nie przypomina, prędzej oazę spokoju.
Cudowny Twój "mały" ogródek, masz piękne rośliny i róże, będę do Ciebie zaglądać ;:108
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Witaj Basiu
zajrzałam i przepafłam z kretesem ;:224 , ogród wielkość chusteczki ? Pojemna ta chuuuuuusteczka ;:202
przecudne róże i nie tylko , pozdrawiam w nowym roku
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Zajrzałam przypadkiem i jestem pod ogromnym wrażeniem pięknego ogrodu ;:oj . Pierwsza strona poprawiła mi nastrój kolorami - śliczności , a róże cuda :D .
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Piękny ogród :tan :Małpi" bo radosny ;:306 ;:306 ;:306 Chcę mieć tak piękne róże jak Twoje ;:167 ;:167 ;:167
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Aiss
200p
200p
Od: 20 sty 2012, o 21:16

Post »

Dzięki ogromne wszystkim podglądywaczom tym zostawiającym ślad i tym co przemykają cichcem,każdy jest mile widziany ;:167
Danusiu dzięki za miłe słowa ;:196 nie wiem czy na nie zasługuję, na punkcie róż, zwłaszcza historycznych mam leciutkiego fioła, nawet teraz jakieś przeglądam, marzę o kolejnej wiośnie, o ich kwiatach, a jak zasypiam, to też widzę róże ;:306 ciekawe, jakie jest ostatnie stadium tej choroby...
Wolusia miło, że wpadłaś. Choć ogród mam od dawna, to róże zagościły w nim niedawno, i nie kwestionuję już należnego im tytułu .Zaraz frunę z rewizytą....
Wanduś będę się bronić, przecież ja bywam wszędzie, gdzie się da, tylko ślady zostawiam nieczęsto, ale popracuję nad tym ;:204 Dzięki za miłe słowa, dodałaś mi otuchy ;:108
Daysy jestem pełna podziwu dla Twych pięknych róż i przemyślanych kompozycji, tyle piękna może brać się tylko z miłości ;:180
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Oj ja teraz też bez przerwy siedzę w internecie i oglądam kolejne róże, niech się ta zima już skończy bo pójdę z torbami ;:209 albo mnie Misio wypędzi z naszej chatki ;:306
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przespacerowałam jeszcze raz w Twoim ogrodzie
i znalazłam liliowca, którego ja mam od wiosny pająk Heavenly Flight
Zakwitł tylko trzema kwiatami ale bardzo mnie ucieszył .
Polka u mnie naprawdę ma ok.2 metry ,kwiaty piękne ale jeszcze taki chudzielec.
Piękne robisz zdjęcia -chyba się powtarzam -bardzo miło się je ogląda ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”