Pati -
Natalko -
Kasiu -
Moniko-Wisnio897 -
Anulko -
Iwonko -
Moniko-Chałaputkowo -
Aniu -
Żanett-ko -
Kasiulo17 -
Justynko -
Georginjo
Pati -
Natalko -
Kasiu -
Moniko-Wisnio897 -
Anulko - Miło mi powitać Cię w moim wątku jako kolejnego nowego Gościa
Iwonko - No rzeczywiście araucaria może "robić za choinkę" ale wolę jej nie ubierać bo jest ponoć nie dotykalska a już nie daj Bóg jakby ktoś zapalił przy niej papierosa
Moniko-Chałaputkowo -
Aniu -

I Ciebie witam serdecznie jako mojego kolejnego nowego Gościa
Żanett-ko -
Kasiulo17 -
Kasiula17 pisze:
.....Każdego kwiatka ściągasz do sesji? modelki.

No zgadza się bo chodzi mi o jednolite tło dla każdego z nich.
Justynko -
Georginjo -
Miło Was było gościć jak zwsze

Za wizytę bardzo a bardzo dziękuję jak również za pozostawiony po niej ślad w postaci postów

.Pozdrawiam Was Wszystkich bardzo serdecznie i zapraszam do kolejnej wizyty
Moja kalla-nie zaznaczyłem koloru -rozpoczęła kolejną,drugą już wegetację.Bardzo wyrosła,ma duże,zdrowo-zielone liście ale czy zakwitnie po raz drugi,oto jest pytanie?
Święta tuż,tuż więc przypomniałem sobie o szklanym zeszłorocznym stroiku z czerwonym hippeastrum.Kielich po zeszłorocznym zdobieniu wyszorowany czekał na półce przez cały rok na odpoczywającą w chłodzie i ciemności cebulę hippeastrum.Od tygodnia gości w nim ponownie jego cebula usadowiona w świeżym,wilgotnym mchu z wypuszczonymi już małymi liśćmi.Dekoracja mchu nieco uboższa o rajskie jabłuszka ale może w międzyczasie uda się je zastąpić czymś innym?No i kolejne pytanie-czy zakwitnie równie ładnie jak w zeszłym roku?
Moja dzisiejsza propozycja urządzenia prostego stroika w dużym,podobnym szkle.
No i kolejne moje nowości,czyli hiacynty w szklanych kolbach oraz biały storczyk o dużych kwiatach.
Kalla-drugie nasadzenie kłączy.Najwyższy liść wysokości 49cm.
Kiełkująca cebula czerwonego hippeastrum z zeszłorocznego stroika w szkle.
Kielich stroik bożonarodzeniowy wys.32cm z zeszłoroczną cebulką czerwonego hippeastrum z nieco zmienioną dekoracją.
Propozycja zrobienia podobnego stroika łatwym sposobem.Dla porównania zdjęcie ukazujące proporcję "lampek do wina".
A to już prosty w wykonaniu stroik składający się z dużej "lampki" do wina o wys.50cm oraz poinsecji w wersji mini.
Poinsecja w wersji mini.
Nowość na L...rynku-kolby szklane z wodą do nasadzeń cebulek hiacyntów.
Tekturowy powlekany kapturek zasłaniający młody pęd przed przedwczesnym jego wzrostem umożliwiający wcześniejszy rozwój korzeni.Przypiąłem spinacze,żeby jego brzegi nie nasiąkały wodą.
Cebula hiacynta różowego.
Cebulka w kolbie.
Kolba z cebulką nakryta kapturkiem.
Dokupiony drugi zestaw z cebulką hiacynta białego,którego korzenie rozwijają się szybciej od różowego?
Był jeszcze zestaw z cebulką hiacynta szafirowego ale ja poprzestałem-jak na razie na tych dwóch kolorach.
Z nowości jeszcze biały-lekko poturbowany ale tani o dużych kwiatach storczyk na kabłąku w uzupełnieniu kolejnego "zatopionego".
Życząc samych sukcesów w hodowli roślin i pozdrawiam raz jeszcze