Iwonko, zainteresowała Cię dziewanna, którą pokazałam na fotce. Mam zapas sadzonek innej, fioletowej dziewanny. Może jesteś zainteresowana. Ona jeszcze u mnie nie kwitła, nasiona kupiłam wiosną, wysiałam w maju i już są sadzonki gotowe do wysadzania na stałe miejsce. Zakwitną w przyszłym sezonie.
Daj znać na PW, jeśli byłabyś chętna.
Dobrej nocy, kolorowych snów.
Dawno nic nie pisałam, bo rok nieszczególny .
Dziś ze strachu przed zimą zamknęliśmy sezon. Ptaki nakarmione, woda zabezpieczona, większość roślin też, nawet jak śnieg spadnie strat wielkich nie powinno być. Fotki postaram się wkleić wkrótce. Emilko ta Sem nie jest tak rozłażąca jak zwykła. Lucynko co do Dziewanny, może na wiosnę się uda?
Iwonko, mam dla Ciebie obiecane nasiona dziewanny żółtej.
Daj znać, może od razu na PW, jeśli jesteś zainteresowana ich dostarczeniem.
W moim wątku podałam też spis wszystkich nasion, którymi mogę się podzielić.
Może spośród nich też jakieś roślinki znajdą się w orbicie Twego zainteresowania ...
Cieplutko pozdrawiam.
Iwonko, niechaj ten rok 2016, w dodatku i parzysty, i przestępczy, będzie dla Ciebie bogaty w takie dary, jak zdrowie, miłość, przyjaźń, satysfakcja z własnych dokonań i przyjemność z działalności ogrodowej.
Wszelkiej obfitości w nowym roku.
Dziękuje Lucynko .
W tym roku moim marzeniem ogrodowym jest Irys trawiasty. Jakiś czas temu gasiłam telewizor i była jakaś powtórka " Maja w Ogrodzie" i tam zobaczyłam to cudo, nie wiem jak to się stało, że o nim wcześniej nie słyszałam...
Iwonko, mam dwie kępy irysów trawiastych. Są to irysy syberyjskie. Jeden kwitnie błękitnymi kwiatami, drugi ciemnoniebieskimi [prawie fiolet].
Jeśli będziesz chciała, to przypomnij się wiosną.
Nie bądź taka skromna i jeśli coś ode mnie chciałabyś mieć, to pisz śmiało.