Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród II
- ASK_anulla
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród II
Beatko, cieszę się, że jakieś chryzantemy pokazały kwiaty. W przyszłym roku powinny utworzyć ładne kępy.
Ja również z utęsknieniem wypatrywałam deszczu, żeby przygotować nową rabatę. Przy Twojej, to maleństwo, ale pomieściła irysy i liliowce od Ciebie, kilka traw i trzy żółte róże, które nie pasowały do miejsca, w którym rosły. Tak naprawdę, to dopiero w tym tygodniu dobrze mi się wyrywało zielsko pod rabaty, bo jednak moja glina potrzebowała czasu, żeby zmięknąć. Od wczoraj pada, a tak mi dobrze szło... Cieszę się, że nie grozi nam kolejna jesienna susza.
Nie mogę się doczekać przyszłorocznego efektu Twoich starań ogrodowych.
Ja również z utęsknieniem wypatrywałam deszczu, żeby przygotować nową rabatę. Przy Twojej, to maleństwo, ale pomieściła irysy i liliowce od Ciebie, kilka traw i trzy żółte róże, które nie pasowały do miejsca, w którym rosły. Tak naprawdę, to dopiero w tym tygodniu dobrze mi się wyrywało zielsko pod rabaty, bo jednak moja glina potrzebowała czasu, żeby zmięknąć. Od wczoraj pada, a tak mi dobrze szło... Cieszę się, że nie grozi nam kolejna jesienna susza.
Nie mogę się doczekać przyszłorocznego efektu Twoich starań ogrodowych.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ależ ten kociaczek słodziutki i delikatny. Szkoda, że nie zostaje właśnie taki na zawsze.
Mnie również bardzo cieszy, że od kilku dni u nas pada. Co prawda widok za oknem jest dołujący, ale gdy się pomyśli, jak cenna jest ta woda dla naszych roślin, to jakoś daje się przeżyć te szare i mokre dni.
Mnie również bardzo cieszy, że od kilku dni u nas pada. Co prawda widok za oknem jest dołujący, ale gdy się pomyśli, jak cenna jest ta woda dla naszych roślin, to jakoś daje się przeżyć te szare i mokre dni.
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
No nie. Chory, chorszy, trup.
No może nie powinnam tak mówić w obecnym stanie, ale ....
Zakochałam się w Twoich irysach i liliowcach.
Zapisuję wątek oczywiście.
No może nie powinnam tak mówić w obecnym stanie, ale ....
Zakochałam się w Twoich irysach i liliowcach.

Zapisuję wątek oczywiście.

- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Zakochałam się w kotku.
jakie słodziak...
Iryski też piękne ale same sobie radzą.
a kotka trzeba tulić. 

Iryski też piękne ale same sobie radzą.

- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Hej Beatko,
gdzieś mi się zapodziałaś, ale już Cie odnalazłam.
Z przyjemnością obejrzałam zdjęcia irysów.
Jednak kociak(i) przebija(ją) wszystko - napisałaś 2 kociaki, ale na zdjęciu wygląda, jakby to był ten sam.
Masz ich aktualne fotki?
gdzieś mi się zapodziałaś, ale już Cie odnalazłam.
Z przyjemnością obejrzałam zdjęcia irysów.
Jednak kociak(i) przebija(ją) wszystko - napisałaś 2 kociaki, ale na zdjęciu wygląda, jakby to był ten sam.
Masz ich aktualne fotki?
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Beatko,kociaki super ,takie niewinne,ale irysy też cudowne,tyle kolorów mają jak na palecie barw,to jedne z najpiękniejszych kwiatów,pozdrawiam 

- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Beatko dużo zdrówka i szczęścia na 2016 r
Co tam słychać u Ciebie?
Co tam słychać u Ciebie?
Beatko
Zgubiłam w tym sezonie wiele zaprzyjaźnionych wątków,o wiele za dużo.Jednym z zaginionych jest Twój
Rzecz jasna kompletnie nie jestem w temacie co się u Ciebie działo,ale będę nadrabiać zaległości.Dziś jednak wpisuję się,byś już mi nigdzie nie uciekła
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku

Zgubiłam w tym sezonie wiele zaprzyjaźnionych wątków,o wiele za dużo.Jednym z zaginionych jest Twój

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku

Pozdrawiam Amelia
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Beatko wędruję po watkach, bo zastój w pracach ogrodowych. Przeprowadzka dzieci na wieś niełatwa.
Nie doświadczyłam tego, bo moi panowie już byli dorośli, więc zostali w mieście, absolutnie nie chcieli mieszkać na wsi. Masz piękny areał i napracowałaś się,
ale widoki cudne. Warzywnik wyjątkowo imponujący, a mały pomocnik słodki.
Jestem zauroczona liczbą irysów i liliowców, co za bogactwo kwiatów.
Lawendowa aleja zjawiskowa, też mam kilkadziesiąt sztuk. Lilie, floksy i rozchodniki masz w imponującej liczbie.
jak w każdym ogrodzie ubywa też u ciebie trawnika.
Będę podglądać.
Dobrych dni w nowym roku. 

- Malvy
- 500p
- Od: 10 lut 2015, o 19:39
Witaj Beatko, przychodzę z rewizytą, a że najpierw przespacerowałam się po ogrodzie to dłuuugo na 17 stronę wędrowałam. Masz cudne irysy w tylu odmianach, że nawet nie zdawałam sobie sprawy z tego, że może och być tak dużo
I te lilie, ja w zeszłym roku zaczęłam oglądać i w tym dopiero zacznę swą kolekcję, ale do Twojej jeszcze długo (jeśli kiedykolwiek zdołam) umywać się nie będzie... 

-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 30 gru 2015, o 11:58
Ach... jakie cudne masz irysy, czy przygotowujesz im jakieś specjalne podłoże?
Witaj Beatko
przychodzę z rewizytą
Z wielką przyjemnością spacerowałam po Twoim ogrodzie
Irysy są piękne a kolekcja jaką zgromadziłaś jest imponująca
Ja posadziłam kilka minionej jesieni, które podarowała mi koleżanka, niestety nie wiem jakie to odmiany... ba! nawet nie wiem jakie kolory!
no na niespodziankę liczę
Lilie.. kolejne chciejstwo wiosenne, które mogę podziwiać u Ciebie
Pięknie sobie wszystko urządziłaś, a wiadomo... to jeszcze nie koniec
Będę odwiedzać i wzdychać do tych cudowności

Z wielką przyjemnością spacerowałam po Twoim ogrodzie

Irysy są piękne a kolekcja jaką zgromadziłaś jest imponująca

Ja posadziłam kilka minionej jesieni, które podarowała mi koleżanka, niestety nie wiem jakie to odmiany... ba! nawet nie wiem jakie kolory!

Lilie.. kolejne chciejstwo wiosenne, które mogę podziwiać u Ciebie

Pięknie sobie wszystko urządziłaś, a wiadomo... to jeszcze nie koniec

Będę odwiedzać i wzdychać do tych cudowności

- tomaszkowa
- 500p
- Od: 28 paź 2013, o 17:39
Beatko, a nie czas już przypadkiem, na wspomnienia zeszłoroczne? Już tylu widzów rozsiadło się na wątku, że czas się odezwać. 

Pozdrawiam. Beata.
- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Zawstydzona przez Beatkę tomaszkową postanowiłam ,że czas wreszcie zbudzić się z zimowego snu i odkurzyć własny wątek
Biegam po forum a u siebie nie odpisuję
i nawet nie będę zwalać na brak weny ,bo smutna prawda jest taka ,że już zakładając pierwszy wątek wiedziałam -nie dam rady prowadzić go regularnie...taka już jetem niestety
skrytopodczytywaczka
Przeglądając zdjęcia odkryłam ,że nie tylko pokazywany wcześniej Jazz band strajkował i nie kwitł w tym roku ,takich leniuchów było więcej ,więc dla Beatki na przeprosiny będzie najbardziej falbaniasty ze wszystkich moich niebieściaków -Sea Power

Agnieszko irysy to moja miłość największa ,zaraz po nich są liliowce ale w temacie lilii jestem początkująca.Dopiero w tamtym roku kupiłam pierwsze cebulki OT i od pierwszego kwitnienia już wiem ...chcę więcej

Dwa lata temu obsypany kwiatkami ,w tamtym roku nic,aż zapomniałam ,że go mam-Rain Man
Spa-cja koniecznie napisz jak masz na imię bo głupio mi tak po nicku
Generalnie to u mnie piaseczki ,dosypuję trochę lepszej ziemi ,żeby roślinek nie zagłodzić,ale nie traktuję irysów jakoś wyjątkowo ,staram się tylko ,żeby rosły na lekkim wzniesieniu ,bo ich najgroźniejszą chorobą jest zgnilizna kłączy ,więc nie mogą stać w wodzie.
Kolejny łobuz o którym zapomniałam ,bo nie raczył zakwitnąć tylko rósł w zielone-Lip Service

Malwinko ja już tak mam ,że jak mi się jakiś kwiatek spodoba to od razu dokupuję mu towarzystwo
Portfel cieniutki ,poszaleć za bardzo nie można ,ale pomalutku co roku towarzystwo się powiększa.Lilii mam jeszcze nie wiele za to liliowców około 80 odmian ,więc dla ciebie będzie kolejny strajkujący w tamtym roku

Moja ulubiona sklepowa pomyłka ,nazwa nieznana!
Soniu bardzo się cieszę z twoich odwiedzin ,a pochwały od właścicielki tak pięknego ogrodu to sam miód
Przez suszę nie udało mi się zrobić tego co sobie zaplanowałam i niestety zakątek pod wiązem został na zimę taki rozgrzebany,ale jak mówią co się odwlecze...Irysów tradycyjnie jak co roku dosadziłam ze trzydzieści odmian wysokich ,ale najbardziej czekam na kwitnienie nasadzeń z przed dwóch lat ,bo nie wszystkie jeszcze pokazały buźki ,kurcze jak tak sobie policzyłam to na prawie 100 odmian połowy jeszcze nie widziałam...więc jest na co czekać

Kolejny strajkujący bez powodu-Lady Madonna
Amelko to nie ty mnie zgubiłas tylko ja przestałam pisać
mam nadzieję ,że choróbska i inne przykrości już za wami ,bo zdrowia i spokoju teraz najbardziej potrzebujesz czego ci serdecznie życzę

Second Millenium ,jako ,że go dzieliłam i nie dałam spokojnie rosnąć to o brak kwiatków pretensji mieć nie mogę!
Kasiulka kochana właśnie w tym problem ,że nic ciekawego się nie dzieje ,dzień za dniem mija ,szaro buro i ponuro ,do wiosny jeszcze daleko -marazm totalny to i wątek zaniedbany ,za to ty otworzyłaś nowy i dobrze bo jest gdzie zajrzeć i oczy nacieszyć
Martuniu to się już pomału zmienia w tradycję-napatrzę się w twoim ogrodzie na drzewka i potem mnie nosi-ja też takie chcem
rok temu to był wiąz a teraz te jabłoneczki rajskie takie cudne zwłaszcza ta płacząca
muszę ,no po prostu muszę ją mieć!

Kolejny strajkowicz Sailent Sentry

Przeglądając zdjęcia odkryłam ,że nie tylko pokazywany wcześniej Jazz band strajkował i nie kwitł w tym roku ,takich leniuchów było więcej ,więc dla Beatki na przeprosiny będzie najbardziej falbaniasty ze wszystkich moich niebieściaków -Sea Power

Agnieszko irysy to moja miłość największa ,zaraz po nich są liliowce ale w temacie lilii jestem początkująca.Dopiero w tamtym roku kupiłam pierwsze cebulki OT i od pierwszego kwitnienia już wiem ...chcę więcej

Dwa lata temu obsypany kwiatkami ,w tamtym roku nic,aż zapomniałam ,że go mam-Rain Man
Spa-cja koniecznie napisz jak masz na imię bo głupio mi tak po nicku

Kolejny łobuz o którym zapomniałam ,bo nie raczył zakwitnąć tylko rósł w zielone-Lip Service

Malwinko ja już tak mam ,że jak mi się jakiś kwiatek spodoba to od razu dokupuję mu towarzystwo

Moja ulubiona sklepowa pomyłka ,nazwa nieznana!
Soniu bardzo się cieszę z twoich odwiedzin ,a pochwały od właścicielki tak pięknego ogrodu to sam miód

Kolejny strajkujący bez powodu-Lady Madonna
Amelko to nie ty mnie zgubiłas tylko ja przestałam pisać

Second Millenium ,jako ,że go dzieliłam i nie dałam spokojnie rosnąć to o brak kwiatków pretensji mieć nie mogę!
Kasiulka kochana właśnie w tym problem ,że nic ciekawego się nie dzieje ,dzień za dniem mija ,szaro buro i ponuro ,do wiosny jeszcze daleko -marazm totalny to i wątek zaniedbany ,za to ty otworzyłaś nowy i dobrze bo jest gdzie zajrzeć i oczy nacieszyć

Martuniu to się już pomału zmienia w tradycję-napatrzę się w twoim ogrodzie na drzewka i potem mnie nosi-ja też takie chcem

Kolejny strajkowicz Sailent Sentry
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- cyganka77
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Beatko pokazałaś moje ulubione kwiaty
iryski, lilie i liliowce
. Może w tym roku zakwitną
.