Jesień zagląda do wiejskiego ogrodu cz. 27

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień zagląda do wiejskiego ogrodu cz. 27

Post »

Marysiu, moje posadzone przed betonowym płotem i raczej w zacisznym miejscu, więc chyba nie będę cudować z okrywaniem.
Ofertę też dostałam, ale się nie skusiłam, bo i tak mam ponad setkę cebul tulipanów i lilii.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Marysiu u mnie też wiecznie pada, a od wczoraj jeszcze wiatr doszedł.
Oglądałam pogodę, na weekend zapowiadają temperaturę minusową, a ja jeszcze nie posadziłam wszystkich tulipanów ;:oj
Czytałam, że ciebie też czeka sadzenie i to o wiele większej ilości cebulowych :uszy
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ooo, tyle cebulek - to będzie co oglądać wiosną i latem! :tan
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

O matulu! Tyle cebulek!!!
A jak Marysiu to rozsadzasz? Bardziej w grupach czy rozrzucone?
Ja wszystkie cebule (tzn większość) sadzę w koszyczkach i w zasadzie niewiele przez to mieszczę. Może zrobię nową rabatę na kolejny sezon? :roll:
Dobrej pogody życzę do sadzenia i wypoczynku ;:196
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, do mnie jeszcze cebule nie dojechały. Liczę na dzień jutrzejszy i już się boję, jak sobie z taką ilością poradzę. M mówi, że nie tyle głupota u mnie, ile zachłanność nie zna granic. :;230
Niech sobie mówi, byle zawiózł mnie z tym majdanem na działkę, bo jestem przepracowana i nie w smak mi dźwigać taaką pakę, mimo że mam blisko.
Cóż, kota też by sobie pojechała ganiać wiewiórki po drzewach.
Podziwiam Cię bardzo, bardzo! ;:138
Nikt i nic nie zmusi mnie do wstawania przed świtem, a Ty nie tylko wstajesz, ale jeszcze ładne zdjęcia robisz. ;:215
Jutro zapewne sadzimy, wobec tego wyśpij się dobrze i wypocznij. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Justynko chyba w odpowiednim momencie przysłali ofertę, bo dzisiaj już bym nie zamówiła ;:306

Ewuniu ;:168 to nie wszystko co pogoda nam szykuje będzie jeszcze zimniej i nawet w przyszłym tygodniu widzę śnieg :wink: Cebule nie doszły a sadzenia będzie i owszem!

Dario mam nadzieję, że będzie co oglądać i nic ich nie zeżre ;:306 Obiecywałam sobie że więcej odmianowych tulipanów nie kupię, ale uległam bo to dobra firma ;:333

Małgosiu no widzisz jak się dałam podejść okazją ;:306 Nie wiem posadzę cebule tymczasowo na miejsce likwidowanych truskawek, a latem najwyżej wykopię cebule i posadzę w inne miejsce. Ja też posadzę te do ziemi w pojemnikach i nie odważyłabym się inaczej :;230 Mam ochotę część wsadzić w dużej donicy przed domem ...tylko nie wiem czy ją opatulić czy nie?

Lucynko do mnie też jeszcze paczka nie doszła, a miałam nadzieję że przynajmniej jest u Ciebie i dowiem się jaką firmą wysyłają? Muszę jutro pojechać z M do Krakowa i ta informacja byłaby pomocna. Może coś wykukam na stronie. Twój M ma rację z mojej strony to na pewno zachłanność, jakby nie ona miałabym więcej trawy i mniej roboty, a tak to cały sezon zgięta w dół szperam między moimi ulubieńcami zamiast się opalać ;:3 i co mi ktoś machnie przed oczami kwiatkiem czy nasionami to już je muszę mieć ;:223 Koniecznie zamów podwózkę z 5 kilową paką i odpocznij trochę na działce, bo to już ostatnie chwile ;:168
E tam ! nie podziwiaj od jakiegoś czasu wracam do domu i myk po kołderkę ;:19 Sprawnego sadzenia na jutro ;:196
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Marysiu 5 kg cebul ;:224 Oj będzie się działo u Ciebie wiosną. Do mnie też przyszła ta kusząca oferta, ale odpuszczam sobie na ten rok zakupy kolejnych roślin. Przygotowane przeze mnie rabaty obsadzone są na maksa. Życzę sprzyjającej pogody na jutro.
Pozdrawiam Hala
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,nawet nie wiem ,czy mogę się tu wpisać , nikt mi nie odpowiada,bo właśnie zostałam opuszczona ,nie wiem dlaczego,przecież byłam grzeczna :uszy ,ale zawojowałaś z tymi cebulkami ,ja dawno temu w Castoramie kupiłam 5 kg narcyzy i do dzisiaj tak pięknie mi kwitną,wiec warto,tylko,że nowa robota przymusowa będzie ,my chyba nigdy z tego nie wyrośniemy ;:306 ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Halinko wszystko zależy kiedy trafi oferta, czasem Bozia zasłoni nam oczy (rozsądek) i zamawiamy. Jeżeli nawet przyjdą dzisiaj cebule to jest takie błoto że nie wiem jak je posadzę :wink: Na razie nie zapowiada się na sprzyjającą pogodę ale jestem dobrej myśli. Zdrówka Ci życzę ;:196

Martusiu upominaj się upominaj ;:196 Przepraszam i tu mi coś siadło na oczach i nie mam wytłumaczenia ;:180 Czasem tak bywa ! Ciekawa jestem jakie chryzantemy wyszperałaś ze swoich zarośli :D Ja też kiedyś kupiłam3 kg krokusów i w pierwszym roku był łan, w kolejnym parę a potem już nigdy nic, ale tu mam nadzieję że będzie inaczej :? Leje i leje, nie wiem jak wsadzić to w ziemię która klei się do wszystkiego ;:oj a jeszcze dzisiaj mamy jechać do K. Nie gniewaj się na mnie i zawsze wpisuj bo chyba już się na tyle znamy żeby nie dopatrywać się żadnych złych intencji. Ściskam i życzę dużo sił do tej jesiennej szarugi ;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

O ;:oj widzę, że Marysiu nie zakończyłaś jeszcze sezonu ;:333 Czyżby Twoje nornice upominały się o dostawę? :lol: Oczywiście żartuję, i będę podziwiała wiosną ;:333
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Marysiu!
Wróciłaś już ze stolicy Małopolski? Pogodę miałaś zaiste pod zdechłym azorkiem, ale za to z sadzeniem cebul zapewne poczekasz do jutra ... może nie będzie lać ;:131
Moja paczka dzisiaj dojszła - pocztą. Dopiero, gdy ją rozpakowałam, przeraziłam się jej zawartością. ;:224, a dokładnie: ilością cebul tulipanów. Toż to siok prawdziwny! Posiedziałam nad całym tym majdanem, podumałam, ale miast załamywać ręce nad własną głupotą, wzięłam telefon i wystukałam numer działkowej koleżanki, która bardzo się ucieszyła z propozycji podzielenia się tym dobrem. No i już odjęłam sobie trochę roboty. A co? Główka pracuje! Co nie? :;230
Sądzę, że Twoja paczka też już dotarła i ..... chciałabym zobaczyć Twoją minę po jej otwarciu. ;:306
Przypuszczam, że z powodu wyjazdu sadzić będziesz jutro. Ja też jutro, tak się umówiłam z koleżanką - sąsiadką. Oj, będzie się działo! :tan :tan
Dzisiaj odpocznij sobie przed jutrzejszym tyraniem w ogrodzie. ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu i jak udało się wsadzić cebulki ???
U mnie strasznie brzydko - nic nie zrobiłam na działeczce ;:185
Miłego wieczoru życzę ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

5 kg cebul toż to parę dni sadzenia.Marysiu no to masz kondycję ,ale za to wiosna będzie cudnie kolorowa.Ja już nawet paru cebul nie miałabym gdzie posadzić, a co dopiero 5kg ;:oj
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

A gdzie można jeszcze kupic cebule tulipanów :?:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu ja dbam o cały będkowicki zwierzyniec, nie dość że zakopałam cebulki to i postawiłam karmnik, bo poprzedni słupek spróchniał. Muszę jeszcze podciąć gałęzie na świerku i powiesić takie różne co kiedyś dostałam zza oceanu :D

Lucynko Ty spryciulo! cebul było sporo, było bo wszystkie już wsadzone :tan Nie było koszyczków w Casto więc posadziłam w pojemnikach na dużą donicę plastikową po 3 hiacynty a 3 -4 tulipany. Spisałam sobie nazwy i zaraz będę szukać czego mam się spodziewać na wiosnę. Przesadziłam też agrest co się zaplątał z zawilcach i pewnie jeszcze coś zrobiłabym, ale ziemia strasznie kleiła się do butów. Wszystko dostało znaczniki i jak mi ich coś nie powyciąga to będę na wiosnę wstawiać kwiaty z imionami :D Potem zarobiłam ciasto na amoniaczki i już znaczna ich część została pochłonięta, bo młodzi wrócili głodni. Kasię trochę cofnęło jak powiedziałam że towarzyszący zapach to amoniak, a ona od razu skojarzyła z farbą do włosów :;230 Maćka nic nie zraziło, bo ma do matki zaufanie ;:306
No to Ty nabieraj sił a ja po prostu odpoczywam ;:196

Tereniu oczywiście wsadziłam, bo straszą śniegiem i nie mogłam ryzykować. Tym bardziej że miejsce gdzie sadziłam pokryte było liśćmi leszczyny, to ze śniegiem trudno byłoby odgarniać. Muszę wygooglać co kupiłam ;:333
I Tobie miłego wieczoru życzę ;:196

Jadziu oferta brzmiała około 5 kg i okazało się że na wagę było 4,200 ale na ilość i tak sporo. Ja mam zupełnie inne warunki niż Ty więc mogłam sobie na to pozwolić i gdybym miała tyle czasu co dzisiaj, a lat ze 20 mniej to pewnie posuwałabym się dalej z ogrodem :;230

Krysiu to taka oferta Lilypolu, sklep już nie działa ale pozostałości sprzedają tym co już kiedyś u nich kupowali, mogę Ci przesłać tą ofertę tylko podaj mi adres email.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”