Drogie Panie
jola1313 i
stynka0207 aż sama zaczęlam się zastanawiać kiedy to wszystko urosło. Wygląda na to, że pierwsze roślinki zaczęłam sadzić w 2013. Były to lilie i tulipany przesadzone z mamy ogrodu, pierwiosnki wysiane z nasionek, które już były spisane na straty ale jakimś cudem dały radę i teraz mnożą się same. Latem 2013 posadziłam kilka tuj wzdłuż działki a jesienią drzewka owocowe. Potem były floksy, róże, juki.... Niewiele tego było.
A w momencie, gdy natrafiłam na to forum dopadła mnie mania kupowania cebulowych. Zazwyczaj kupowałam w pobliskim sklepie ogrodniczym i w biedronce. Niestety stwierdziłam, że mam już te wszystkie odmiany więc zaczęłam zamawiać przez internet. Z dwóch sprzedawców jestem nadzwyczaj zadowolona, zgodność odmianowa 100% i kolosalnych rozmiarów cebule. Jeden daje świetne gratisy w postaci nowych odmian lilii czy tulipanów a drugi jakieś drobnocebulowe

więc zamawiam regularnie.
Cieszę się, że podobają Wam się moje lilie. Ja je kocham bezgranicznie

i już nie mogę doczekać się wiosny i kwitnień pierwszych tulipanów, za którymi wcześniej nie przepadałam a później lilii.
Dzisiejszą przesyłkę posadziłam w 2 godziny. Trochę tego było ale jestem dumna, że to już wszystkie

Na zdjęciach jestem ja i moja psinka. To w drugim roku po posadzeniu już takie wysokie liliie. Ciekawe co będzie w trzecim.