W Liliowej Dolinie Rospudy

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
InesS
200p
200p
Od: 18 sty 2013, o 12:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W Liliowej Dolinie Rospudy

Post »

Yollanda
W moim ogrodzie bezdyskusyjnie lilie są królowymi ;:167 ;:167 Nie zamierzam ich ograniczać ani wymieniać na coś innego. Będą królować zawsze ;:108

A to w pobliżu....
Ruiny pałacu, gdzie w herbie widnieje podwójna lilia ;:215 ... Coś mi chyba pozostało po dawnych mieszkańcach ;:306

Obrazek
Pozdrawiam
Agnieszka
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34

Post »

I tak trzymać ;:172
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Witaj Agnieszko... :wit, znalazłam cię w zaprzyjaźnionym wątku i postanowiłam że zajrzę...
I cóż zobaczyłam...Pierwsze zdjęcie boskie , jaki krajobraz....!
A następne.... oczu nie mogłam oderwać. Tyle lilii to chyba nigdy nie widziałam. ;:180 W realu musi być obłędnie a zapewne i zapach czuć na kilometr... Zazdroszczę ci że masz tyle miejsca do działania...
A i tulipanów tyle , każdy piękniejszy od następnego...
Pozwolisz że będę twoim stałym gościem...Miłego wieczoru życzę. ;:333
Awatar użytkownika
Gosia1704
200p
200p
Od: 21 maja 2014, o 11:02

Post »

Cześć Agnieszka, ja to Cię w przyszłym roku chyba zatrudnię przy rozpoznawaniu moich lilii. Widzę, że Big Brother i Boogie Woogie są bardzo podobne. Ja to myślałam, że BB mi zginęło a BW, tak na prawdę to nie ma żółtawej poświaty na płatkach.
Pozdrawiam.
;:215
Ps.
Chill Out była ostatnią lilią, która u mnie zakwitła.
Awatar użytkownika
InesS
200p
200p

Post »

Gosiu ja to bardzo chętnie pooglądam Twoje lilie i spróbuję nazwać :D
Ale Ty to masz same nowości i rarytasy, których w życiu na oczy nie widziałam. ;:108

Dopiero wróciłam z pracy ale jadę na pocztę po przesyłkę. Domówiłam sobie trochę cebulek tulipanów, hiacyntów i krokusów. Były w promocji i nie mogłam się oprzeć ;:185 ;:124
Dziś ostatni moment na posadzenie. Od jutra zapowiadane są opady śniegu i -4 ;:145

Obrazek
Pozdrawiam
Agnieszka
Awatar użytkownika
InesS
200p
200p

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Teraz wszystko wiadomo, z której firmy zamówię jeszcze wiele razy a nad którą musiałabym głęboko zastanowić się kolejny raz. Jakość i wielkość cebul mówi sama za siebie. Tu porównanie z lewej-1 i prawej strony-2.

Obrazek
Pozdrawiam
Agnieszka
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

:wit Piękny masz ogród ;:63 .
Powiedz,czy on powstawał jednoczesnie z budową domu?bo widzę,że domek nowiutki,jeszcze nie skończony...I warzywnik spory ;:215
A na tych zdjęciach z liliami,to Ty?Widac,że jednak masz dość dobrą ziemię,skoro Ci takie lilie wysokie urosły ;:oj .Piękne.To też jedne z moich ulubionych kwiatów ;:167

Pisałas,ze ''trochę'' cebulek dokupiłaś...ładne mi trochę ;:oj .Ciekawe,czy będą zgodne odmianowo?zapisuj w trakcie sadzenia ;:180 .To dwaj różnie sprzedawcy?którego polecasz?były jakies gratisy?bo zamówienia spore...
Awatar użytkownika
stynka0207
500p
500p
Od: 21 lut 2010, o 15:47

Post »

Aguś podpinam się pod pytania Joli,ile lat ma ten ogród,bo takie wszystko już rozrośnięte i dorodne.Ja też mam nowy dom ,nie dawno się wprowadziłam i też jak ty mam podobne posadzone rośliny,tak na boku bo jeszcze nie wiadomo co gdzie będzie.Prymule ,to z nasion czy z sadzonek bo są bajeczne jak i cała reszta .....powiedz prosze czy te wszystkie rośliny cebulowe to z cebule kwiatowe kupujesz,jak jest ze zgodnością odmianową?
Awatar użytkownika
InesS
200p
200p

Post »

Drogie Panie jola1313 i stynka0207 aż sama zaczęlam się zastanawiać kiedy to wszystko urosło. Wygląda na to, że pierwsze roślinki zaczęłam sadzić w 2013. Były to lilie i tulipany przesadzone z mamy ogrodu, pierwiosnki wysiane z nasionek, które już były spisane na straty ale jakimś cudem dały radę i teraz mnożą się same. Latem 2013 posadziłam kilka tuj wzdłuż działki a jesienią drzewka owocowe. Potem były floksy, róże, juki.... Niewiele tego było.
A w momencie, gdy natrafiłam na to forum dopadła mnie mania kupowania cebulowych. Zazwyczaj kupowałam w pobliskim sklepie ogrodniczym i w biedronce. Niestety stwierdziłam, że mam już te wszystkie odmiany więc zaczęłam zamawiać przez internet. Z dwóch sprzedawców jestem nadzwyczaj zadowolona, zgodność odmianowa 100% i kolosalnych rozmiarów cebule. Jeden daje świetne gratisy w postaci nowych odmian lilii czy tulipanów a drugi jakieś drobnocebulowe ;:215 więc zamawiam regularnie.

Cieszę się, że podobają Wam się moje lilie. Ja je kocham bezgranicznie :tan i już nie mogę doczekać się wiosny i kwitnień pierwszych tulipanów, za którymi wcześniej nie przepadałam a później lilii.
Dzisiejszą przesyłkę posadziłam w 2 godziny. Trochę tego było ale jestem dumna, że to już wszystkie :;230
Na zdjęciach jestem ja i moja psinka. To w drugim roku po posadzeniu już takie wysokie liliie. Ciekawe co będzie w trzecim.
Pozdrawiam
Agnieszka
Awatar użytkownika
InesS
200p
200p

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam
Agnieszka
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj, Agnieszko!
ŚLICZIE WIOSENNIE SIĘ U CIEBIE W LISTOPADZIE ZROBIŁO. ;:138
Aż przykro, że to tylko na zdjęciach. Już tęskno do takich widoków w naturze, a tu jeszcze tyle tygodni trzeba czekać .... ;:98
Czy mogłabyś zdradzić adres tego sklepu, w którym dają takie ekstra liliowe gratisy? Proszę. ;:180
Może być na PW.
Słonecznego ciepełka życzę. ;:3 ;:3
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Gosia1704
200p
200p

Post »

Prześliczne wiosenne zdjęcia. Czy te sasanki, które dostałam są też białe?
Pozdrawiam
;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
InesS
200p
200p

Post »

Wykopywałam w pobliżu białych, ale tamte jeszcze nie kwitły, więc całkowicie pewna nie jestem. Ale jeśli lubisz białe to wiosną, gdy już zakwitną chętnie Ci podeślę z kolorowymi pierwiosnkami ;:108
Pozdrawiam
Agnieszka
Awatar użytkownika
Gosia1704
200p
200p

Post »

Dzięki, zobaczymy co będzie na wiosnę. Chyba mam takie pierwiosnki jak Ty masz, ale w przyszłym roku możemy znaleźć coś na co można się wymienić. ;:136
PS. Ja też kupiłam sobie lilię High Tea, ale powiedziałam sobie, że to już ostatnia.
:;230
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Agnieszka, pięknie ci się rozrosła biała sasanka. Moje jakoś nie chcą rosnąć. W tym roku straciłam kolejną i sama zastanawiam się czy warto je dokupować. Co jest najlepsze fioletowe i czerwone rosną bez problemu.. tylko białe kapryszą ;:224
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”