U Ciebie jest zawsze wszystko z góry zaplanowane...

Chyba już czas pomyśleć o zakończeniu tego sezonu w ogrodzie...

Dziękuję, Aneczkoaneczka1979 pisze:Monia gnacie z tymi pracami jakby wiosna była a nie senna jesień.![]()
Że aż takie macie przymrozki?!U mnie pogoda łaskawsza.
![]()
Murek oczywiście wyszedł perfekcyjnie.Każdy taki detal bardzo porawia wygląd ogrodu, jak dla mnie już idealnego.
Witajwagabunga123 pisze:Witaj Moniko, już od jakiegoś czasu śledzę ten wątekOgród Twój jest przepiękny
Każdy centymetr zaplanowany, przemyślany, taki spójny z resztą. Uroku całości dodaje pergola przy wejściu i te linie, wszystko to aż woła "wejdź do środka". Klimat angielskich ogrodów
Wprowadzenie cegły do ogrodu to moje marzenie, niestety, ja nie bardzo mam warunki na takie rzeczy, dlatego powzdycham sobie do Twoich cegieł
Majeczko, prace w ogrodzie trwają, bo ustaliliśmy w końcu granicę z prawej strony ogrodu i okazało się, że mamy jeszcze sporo ponad metr ogrodu z tego boku. Musimy przenosić tuje, a są juz bardzo duże. Robimy to sukcesywnie, żeby do wiosny były już we właściwym miejscu. Teraz ta duża rabata po prawej stronie będzie jeszcze większa. Ubolewam, że to nie ta po lewejmajka411 pisze:Monika śledziłam budowę murku....
i po cichu zastanawiałam się co nowego wymyśliłaś...
![]()
U Ciebie jest zawsze wszystko z góry zaplanowane...donica z kwiatami, to idealne zakończenie tego murku.
![]()
Chyba już czas pomyśleć o zakończeniu tego sezonu w ogrodzie...
Marzenko, niestety wszystkie kwiaty ściął dawno mróz. Ogród nieco posmutnial, ale na szczęście murki i cisowe żywopłoty nadają formę i nie jest "płasko". Z tym walczyłam od dawna i na szczęście ten problem już mnie nie martwiMarzena2007 pisze:Ciekawa jestem czy jeszcze coś u Ciebie kwitnie?
Witaj, IzoTamaryszek pisze:Witaj Moniko, przepięknie wygląda oszroniona rabata z trawami.
Jakże mogłabym nie zaglądać na forum..? Tyle miłych wspomnień z nim związanych, tyle przyjaźni... A poza tym, zawsze jest tu co podziwiać, ciągle tyle można się nauczyć.
Z donic Chronosa jestem bardzo zadowolona (one są z konglomeratu piaskowca). Zima im nie groźna, pięknie wtopiły się w ogród. Ładnie się starzeją, w cieniu obrastają mchem. Na zakończenia swojego ceglanego murka planuję kule.
Jaką powierzchnię ma Twój słupek? Donica fajnie tam będzie wyglądać. Trzeba tylko uważać, żeby przez rozmiar nie wyglądała za ciężko, niektóre formy są masywne.
Elu, niestety nie znam nazwy tej odmiany. Mam w kilku miejscach ogrodu te złocienie, bo są śliczne. Mam też odmianę o takich samych kwiatkach, ale sporo wyższa. To bardzo wdzięczna ozdoba rabatpela11 pisze:Witam pięknie . Jestem cichą wielbicielką Twojego ogrodu.Jeśli mogę ,to chciałabym Cię zapytać o złocienie z 1 strony zdięcie 8 i 9 . Są wyjątkowo piękne ,może znasz ich nazwę w odmianie ? Będę wdzięczna za odpowiedz ,dzięki za przepisy ,czasami korzystam .Dobrze gotójesz,świetnie dbasz o ogród ,masz utalentowane ręce i głowę.Zazdroszczę i pozdrawiam Elżbieta .
Czemu koniec? Ja jeszcze mam wiele do zrobienia w ogrodzie i nie zamierzam kończyć tej przygodyrikkuu pisze:Witaj MonikoPrzeczytałam wszystkie części twojego wątku i nie mogę uwierzyć, że to już koniec. To była fascynująca lektura z przepięknymi obrazami
Angielskie ogrody nie są w moim stylu, ale tak pięknie łączysz rośliny, że nie mogę doczekać się kolejnych zdjęć. Podziwiam twoją konsekwencję, aby uzyskać zamierzony cel
![]()
Uwielbiam róże i dzięki tobie wiem, że posadzony jesienią Concerto to świetny wybórNa wiosnę zamierzam zamówić Larisę
![]()
Mam pytanie dot. hortensji Levana. Jak wysoka u ciebie urosła i czy warto mieć ją w swoim ogrodzie? Pisałaś, że posadziłaś dwie, ale później nie widziałam jej na zdjęciach.
Donica juz stoi na murku, zdjęcia zrobione, tylko nie miałam jak wstawićDaria_Eliza pisze:Kolejny ładny murek postawiony - idziecie z pracami jak burza!
Jak jeszcze stanie na nim nowa duża donica, to już w ogóle będzie super. Ciekawa jestem, co w niej posadzisz? To pewnie będą jednoroczne dekoracje?
Powiem Ci, że ja też nie bardzo wyobrażam sobie sadzenie czerwonych róż u siebie. W ogóle nie mam na nie ochoty. U innych mogę podziwiać, ale u siebie ich po prostu nie widzę.
Witaj, PrzemkuPrzemekt23 pisze:Moniczko wiem jak to jest. Ja wczoraj dopiero miałem naprawiony laptop. Kilka dni bez forum to jak bez tlenu. Na pewno w te święta będziesz miała najpiękniej przystrojony domek. Twoje pomysły zaskakują zresztą jak i w ogrodzie.