Witaj Pati
Ależ Ty pędzisz z tymi swoimi wątkami,to już VIII-ma część,aż nie do wiary
No ale jest to uzasadnione przy tak szybko rozrastającej się Twojej wspaniałej kolekcji roślin
Ruelia wyjątkowo oryginalna
Pozdrawiam.
Cieszę się,że wszyscy po malutku zaglądają do wątku.
Na specjalną Waszą prośbę pokazuję resztę kącików kwiatowych.
W dużym pokoju mam jeszcze kąt, w którym głównie dominują filodendrony
olbrzymi liśc filodendrona bipennifolium
W małym pokoju:
I kuchnia
storczyki po kwitnieniu są na odpodczynku na górnych szafkach i podlewane sa raz na 3 tygodnie, od jesieni do wiosny tam pozstaną, chyba że któryś pokaże pęd kwiatowy
i reszta po kwitnieniu storczyków na szafce na razie jest, mają pędy nie ucięte i jest nadzieja,że jeszcze coś z nich wypuszczą
Patrycjo piękny kącik filodendronowy
Nic dziwnego, że Ci pięknie przyrastają skoro mają taki dobry dostęp do światła... oraz oczywiście Twoją dobrą rękę do opieki nad nimi
Czyli rozumiem, że w tym pokoju nie masz firanek ? i grzejnik przykręcony ?
Kwietnik w małym pokoju jest na 7 czy 9 doniczek? Bardzo mi się takie właśnie podobają. A ten, który miałaś na balkonie prezentuje się z roślinkami domowymi cudownie
Wcześniej nie wiedziałam, gdzie stoi doniczka-słonik, teraz już wiem, że ma bardzo kolorowe towarzystwo na storczykowym parapecie
nieulozona-tak firanki są i to zawieszone, ale jak jest taki ponury dzień to zsuwam je na bok, aby więcej światła dziennego miały rośliny. Kwietniki mam 2 szt .Jeden jest na 7 donic , drugi na 5donic
Iwonka mnie często moje rośli też się nudzą
Henryku tak jestem zielono pozytywnie zakręcona.
Miało być mniej roślin u mnie ale jakoś ciężko z niektórych mi zrezygnować.
Niesamowity gąszcz . Najbardziej spodobał mi się kącik filodendronowy - wszystkie takie zadbane i dopieszczone .
A variegatki na dobranoc... chyba mi się przyśnią .