Zakątek na Debowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zakątek na Debowym

Post »

Och te dzieci , dzieci . Mój syn już 13 lat w Irlandii. Na początku dzwonił codziennie , było mu ciężko. Ale potem miał coraz lepszą pracę, ożenił się , kupił dom i już b. rzadko dzwoni. Ale dobrze im się zyje i z tego się cieszę. On na szczęści w kraju skończył studia to ma b. dobrą pracę . Ale widuję go teraz b. rzadko. Przyzwyczaiłam się i cieszę się ,że jest im dobrze. Nic innego nie mogę zrobić.
Aniu, a w skrócie to co Ci się stało ? Bo widzę,że chodzisz po lekarzach takich jak ja :? Powodzenia ;:196
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu, zdrówka przede wszystkim życzę. Z naszym NFZ taki właśnie cyrk mamy. Wiem to z autopsji. Z kręgosłupem nie ma żartów, a droga do leczenia bardzo daleka. Ja dostałam skierowanie na komplet zabiegów na cito, w kolejce czekałam pół roku.
Szkoda gadać. Kuryj się kobieto bo zima szybko minie i do ogrodu trzeba będzie wyjść. O córcie się nie martw, musi sama znaleźć swoje miejsce. Same studia sprawy nie załatwią. Mamy dobrze wykształconą młodzież i większość pracuje w marketach na kasie za marne grosze. Jak będzie miała ustabilizowaną sytuację to częściej będzie przyjeżdżała. \Na pewno i Ty będziesz ją odwiedzała.
Będzie dobrze. ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu urazy kostne długo dają dolegliwości, na pewno wszystko wróci do normy. Infekcję lecz długo, żeby nie było powikłań. ;:168 Praca w nowym ogrodzie pomoże trochę oderwać się od trudnych spraw. Mój syn też miał ochotę zostać w USA po wakacyjnym wyjeździe, ale był na czwartym roku, to rozum zwyciężył. Matkom nigdy nie jest łatwo, jak dzieciaki wybierają własną drogę, szczególnie jak daleko wyjeżdżają. ;:108
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

:wit Witaj Aniu, ależ Ci te terminy na badania wypadły, jak nie przed świętami to przed sylwestrem :wink:
Dużo zdrowia Ci życzę, bo ani się obejrzymy i wiosna przyjdzie :D
Teraz wszystko jest względne, Twoja córa wsiada w samolot i za 2,5h jest w Polsce, moja niby w kraju ale z Warszawy do domu dużo dłużej jedzie niż Twoja leci z Anglii. Tak wybrała, jest dorosła, pozostaje Ci to zaakceptować i w razie potrzeby pomagać.
Na Chryzantemy zimujące też mam wielką ochotę, jak gdzieś wypatrzysz coś ładnego to rzuć linkiem, może też coś wybiorę.
Miłego weekendu :wit
aniap56
200p
200p
Od: 6 cze 2014, o 21:43

Post »

:wit
Aniu Twoja córka nie rozpoczęła jeszcze studiów, jest młoda i ma jeszcze czas to zrobić.
Może pociechą będzie to co zrobiła moja.
Poleciała na miesiąc do koleżanki, bilet kupiony w obie strony.
Miała wrócić bo za 3 dni po powrocie miała wyznaczoną datę obrony pracy.
Dwa dni przed powrotem zadzwoniła do mnie, że nie wraca.Zadzwoniła też do dziekana, a on jej na to - po co ci studia,żeby siedzieć na kasie w markecie. I tak już 3 rok tam jest,poznała męża(też Polak)i mam śliczną wnusie. Wiesz jaka ja byłam zła-tym bardziej,że studia były płatne.Ale co my możemy poradzić. Teraz wnusia(4 m-c) wynagrodziła mi wszystko-babcia oszalała na jej punkcie ;:306
Życzę dużo zdrówka.
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Aniu, wciąż masz kolorowo ;:138
Pięknie ;:108
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Podejrzewam, że większość naszych dzieci może być daleko
Teraz takie czasy, że mogą wyjeżdżać gdzie chcą. Mój planuje iść na Japonistykę.
To dopiero będzie odległość jeśli zechce wyjechać
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Aż mi się czytać nie chce Waszych postów, bez urazy :oops: ale mam małe dzieci i już się martwię by mnie nie opuściły. ;:145
Każdy ma swoje marzenia i pragnienia a że wybierają same to chyba trzeba do tego przywyknąć. :roll:
Najważniejsze szczęście dzieci i oby tak u Nas wszystkich było. ;:138
Tobie też kochana zdrówka życzę. ;:167
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Aniu!
Mój mąż wyjechał do pracy do Anglii rok temu i nie chce słyszeć o powrocie do kraju. W międzyczasie byłam tam kilka razy i miałam okazję spotkać się z młodymi ludźmi z Polski. Większość z nich nie chce słyszeć o powrocie.Niektórzy wyjechali z zamiarem powrotu a na miejscu okazało się inaczej. Młode małżeństwo z dwójką dzieci po 5 latach pracy mieszka już we własnym domku z ogródkiem a najcenniejsze dla nich jest poczucie bezpieczeństwa bo jest praca i wypłata,za którą można godnie przeżyć.
Jestem zauroczona Anglią, Anglikami , tamtejszymi widoczkami (tylko nie kuchnią) . Musisz koniecznie pojechać do córci a wtedy zrozumiesz ją dlaczego została. Poz a tym ta odległość to wydaje się taka straszna. Wychodzę z domu i za 3 godziny jestem w Londynie. Z Londynu mamy jeszcze 90 km ale to już sama przyjemność po angielskich drogach. Nieraz dłużej jadę do Rybnika:)
Dobrze,że jest skype:)
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 12:44

Post »

Witaj Aniu dawno u Ciebie nie byłam ,ale widzę,że wiele nas łączy i kwiaty i działka no i kręgi szyjne :D ,wiem jak to bo;i teraz chodze na zabiegi mam trzy ale terminy roztrzelone,dwa teraz a jeden dla mnie najważniejszy masaż klasyczny dopiero 4 stycznia ,ale dam rade poczekam,zdrówka i melduj co i jak to będzie dla mnie mała podpowiedz jak sobie ulzyc w bólu.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu nie warto kłócić się z dziećmi o ich życia, ja też to brałam. Najważniejsze nie tracić kontaktu, bo zrobią i tam co uważają. Czasem robią coś po myśli rodziców ale czy zawsze jest to dobry wybór? po sobie wiem że potem żal pozostaje. Żal po nie zrealizowaniu swoich marzeń a przynajmniej nie spróbowaniu.
Życzę pozytywnego leczenia szpitalnego ;:333
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Witaj Aniu - piękne zdjęcia robisz ( muszę w końcu pomyśleć o zmianie aparatu - bo niby jeszcze całkiem- całkiem ale ostrości za grosz ) Ten motylek taką tęsknotę w sercu budzi , lato ach lato gdzieżeś ty ;:145
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Witajcie!!
Dziękuję za każdy wpis, przeczytałam uważnie
Jutro odpowiem.Dziś jeszcze pokaże wam mój dzisiejszy obiad.Raczej drugie danie,
Bo na pierwsze zrobiłam zupę ogórkową.W razie czego,a dyńki faszerowane jak nie nie będą smakowały ;:306
ale były wyborne.Dwa rodzaje dyń do tego użyłam : hokkaido i małe bambino.Wszystkie z mojej działki
.Z moich wysiewów.Były dekoracją a teraz sa w brzuszku ;:306

http://images78.fotosik.pl/76/b7ecf9c009839188.jpg
http://images75.fotosik.pl/77/bc933b56994e4d3a.jpg
http://images75.fotosik.pl/77/24d9923517711ab6.jpg

Na kulinaria, obiadki...mamy sekcję personalną do której serdecznie zapraszamy./Iwona
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Aniu super pomysł z tymi dyńkami i smakowicie wyglądają.Napisz czym nadziewałaś :)
Musiało być pyszne,aż ślinka cieknie ;:173
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Aniu ale delicje dyniowe, ale przy takich zbiorach jak Twoje to możesz szaleć dyniowo ;:63
Ja swój wątek przeniosłam do sekcji personalnej żebym mogła pisać o wszystkim, bo przecież nie tylko ogrodem człowiek żyje :wink:
Narobiłaś mi apetytu hmmm...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”