Pod bocianim...... ogród 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pod bocianim...... ogród 2015

Post »

EMusiowi ;:202 , On tylko wyłożył folią :;230 , kształt, tymczasowe nasadzenia i coroczne pielenie to mój wyczyn, a dziurę wykonała koparka ;:306 . No dobra coś tam zrobił , jeszcze zgrzał tą folię i prąd doprowadził, za rok będą światełka. :D

:;230 :;230 :;230 Dorotka myślałam, że czyta forum.... i trochę go połechtałam :;230 :;230
A, ja jestem na działeczce.... wiatr wywiał, co miał wywiać... i wcale nie ma tego dużo do grabienia... :D
Zaglądałam do Ciebie ..... poczytałam i dalej do roboty.... teraz mam więcej czasu... różyczki posadzone....
rycie po zmianach, to znaczy doświetleniu prawie na ukończeniu.... można się pobyczyć i poudzielać na forum ;:162
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A może i podczytuje, kto wie :;230 , to w sumie trzeba trochę połechtać ;:306 .
S. jak podczytujesz, trzeba zrobić pergole pod róże, powojnik, wykończyć oczko, zrobić schody, założyć rynny- bo ja sama nie dam rady. ;:196.
Majeczko fajnie, że jesteś na działce, w Warszawie strasznie wieje, ja teraz zajęta w weekendy przez najbliższe miesiące. Odpoczywasz , to dobrze. Nawet nie wiesz jak ja Ci zazdroszczę, ale nie tego odpoczynku tylko tego, że miałaś tyle pracy, ja lubię harować na działce, lubię później narzekać, że mnie coś boli, ale jak zobaczę efekty swojej pracy ;:170 . Róże nowe wsadziłaś, ja nic nie zamówiłam, oprócz kilku tulipanów nic a nic. ;:185 ;:145 .
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hey.... zawołaj S. do kompa i daj mu poczytać.... :;230 :;230
Ja też lubię poharować.... ale z doświetlaniem, to już koniec ;:170
Nadrobisz z zakupami na wiosnę.... ;:168
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Taki mam plan , już nad nim pracuję i wcale nie będę się prosić, żeby mnie zawiózł. :D
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A czym dojedziesz ;:oj to ten plan :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

;:306 pewno u mnie cały rumianek był w paczce. :;230
Widzisz tak to jest z tym ogrodnictwem.
Raz się udaje a raz nie.
Harować na działce ?........Dorotko można, ale o zdrowie tez trzeba dbać.
W końcu ogród ma być przyjemnością i dla nas a nie my dla ogrodu. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

I światełka będą? No rybkom też się należy :D A na serio, mam nadzieję, że S zdąży na 3 - iego maja? Będziemy podziwiali. ;:108
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj, ja też pamiętam o Tobie!
Ogród jesienny urokliwy, dziś udało mi się obejrzeć zdjęcia. Wiele się u Ciebie zmieniło, ogród wygląda ślicznie. Dobrze, że powiększyłaś rabatę nad stawem, w tak dużym ogrodzie metr-dwa szerokości to standard. A ile będzie radości z sadzenia. Języczka nad wodą będzie śliczna, ona nie znosi przesuszenia. Jak planujesz osłonić brzegi?
Bardzo mi się podobają siedziska z pni przy ognisku.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko a zobaczysz, mogę :wink: .

Grażynko kiedyś będzie dla mnie, teraz ja jestem dla niego, to znaczy, wpierw muszę stworzyć ten ogród, żeby w nim odpoczywać ;:306 .

Gosiu światełka mają być , a rybki nie wiem, wiesz że u mnie bociany stacjonują. :;230 . Mam nadzieję, że w maju już będą i że się spotkamy, jak nie w maju to innym miesiącu sezonu. Rewanż za takie miłe przyjęcie musi być, koniecznie. ;:196

Izo bardzo się cieszę, że i Ty zaglądasz. Już myślałam, że z bocianami goście odeszli ;:306 . Wiem, że dużo osób jest oglądających, niewpisujących , bo brak czasu albo chęci do pisania, sama tak przelecę po ogrodach i śladu nie zostawiam. :oops:
Dziękuję za uznanie. ;:196 Dzięki takim prezentacjom ogrodu jak Twoje i opisach ogrodów, które przedstawiasz, zdjęciom wiele się uczę, myślę dumam i może wreszcie coś ciekawego wydumam :;230 . Cały czas jestem na bieżąco. ;:333 Co do oczka i nasadzeń, nic konkretnego na razie nie mam, plan powstanie w zimowe wieczory, a wiosną realizacja. Znając siebie to pewnie jesienią przesadzanie wiosennych nasadzeń :;230 . W każdym razie myślałam o dużych plamach traw nad oczkiem, języczkach, lilie. Mają być wielkie plamy ale nie za dużo gatunków, będę myślała. Boki oczka miały być z takich bloczków chyba marmurowych , które mam na działce, ale są strasznie ciężkie do przeniesienia, nie mówiąc o odpowiednim ułożeniu. Ten był najkrótszy Obrazek
Zobaczymy, może jak się potnie na mniejsze uda się, a jak nie to coś innego wymyślimy.

Już tęsknię za takimi obrazkami ;:145
Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Dorotko zaglądamy, :) ale też nie zawsze piszemy. Plany wiosenne coraz bardziej zaawansowane. ;:138 Szlachetnego kamienia zazdroszczę, tworzy piękny klimat w ogrodzie. ;:215 Moje plany od jesieni do wiosny, zmieniają się często radykalnie. ;:306
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj! Warto wykorzystać bloki kamienne, skoro już je masz. Jednak taki materiał jest dość drogi, a trzeba tego sporo. Tylko patrząc na kształt widzę, że trzeba dobrze się zastanowić, jak je ułożyć... Może nie wszystkie "na styk" - zostawić zagłębienia na rośliny?
Myślę, że albo zrobić idealnie równo - jak w stylu formalnym, albo lekko nieregularnie, trochę nierównolegle. Będziesz miała o czym myśleć zimą.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Hej hej ;:303 ;:303 Co u Pani? Co tam w gnieździe?
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Dorotka, czy już możesz ;:306 po nowym roku zapowiadają jakieś zmiany ;:162
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

DTJ_1 pisze: Już myślałam, że z bocianami goście odeszli
Na takie słowa ... musowo zaznaczyć swą obecność :wink:
Bywam - zaglądam i czytam, choć nie zawsze zaznaczam obecność, ale ... sprawdzam postęp prac :;230
Pozdrawiam :wit
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Dorotko,ogród wysprzątany,czeka na wiosenkę ,tyle prac zaczętych ,to będzie się działo,a teraz pewnie święta na działeczce,pamiętam cudownie przystrojone wnętrza i kominek w tamtym roku i pieczone pierniczki ,taka sielska atmosfera w gronie rodziny z dziewczynkami w roli głównej,pozdrawiam :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”