Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998
- miwia
- 500p
- Od: 2 gru 2007, o 22:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dobry wieczór 
Tulipanku, gusty są różne i musisz to zrozumieć. Sam wiesz, że o gustach się nie dyskutuje
W ogrodzie rabaty masz naprawdę śliczne. Fakt, że może mama nie ma aż takiej wyobraźni i do rabat ogrodowych przekona się sama, jak już wszystko będzie zielone i ukwiecone. My "wtajemniczeni" bierzemy poprawkę na jesień, na młode roślinki itd., cieszymy się najmniejszym listeczkiem, bo sami przy tym robimy i obserwujemy. Ktoś z tzw. zewnątrz nie musi tego tak odbierać. Może idź z mamą na jakiś kompromis? Np., że w ogrodzie nie będziesz nic zmieniał dopóki mama nie zobaczy efektu końcowego, czyli lata w pełni
I, że, np. w Twoim pokoju wolno Ci wszystko, bo to Twój teren. ( Ja mam taki układ z moim synem. Nie wtrącam się do umeblowania, ułożenia książek, płyt, komputera, kwiatów. Ma zrobić sobie tak, jak lubi. )
A Ty za to możesz uprzątnąć te kwiatki z podłogi. Powiem Ci, że ja też nie lubię. Dla mnie domowe kwiaty powinny zdobić a nie utrudniać życie. Wobec tego na parapecie 2-3 kwiaty w ładnych donicach, na ścianach coś pnącego (zwisającego) a na podłodze ew. kwietnik, jeśli pasuje i jaki tam pasuje. Pogadaj z mamą i znajdźcie kompromis
Owocnych rozmów życzę
Mirka

Tulipanku, gusty są różne i musisz to zrozumieć. Sam wiesz, że o gustach się nie dyskutuje

A Ty za to możesz uprzątnąć te kwiatki z podłogi. Powiem Ci, że ja też nie lubię. Dla mnie domowe kwiaty powinny zdobić a nie utrudniać życie. Wobec tego na parapecie 2-3 kwiaty w ładnych donicach, na ścianach coś pnącego (zwisającego) a na podłodze ew. kwietnik, jeśli pasuje i jaki tam pasuje. Pogadaj z mamą i znajdźcie kompromis

Owocnych rozmów życzę

Mirka
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Mireczko nie jesteś czasem pedagogem lub psychologem ja chciałam Arturowi doradzić to samo ale nie miałam odwagi Bałam się żeby czegoś nie popsuć Artur jest wspaniałym i wartościowym młodzieńcem i bardzo go podziwiam i mam nadzieję że jego mama będzie podzielała jego pasję , Tulipanku wybacz , że się wtrącam
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Geniu - Artur jest dużym i mądrym chłopcem, więc się nie obrazi.
Ma tu przyjaciół i wie o tym dobrze.
Prawda Artku ??

Ma tu przyjaciół i wie o tym dobrze.
Prawda Artku ??

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- miwia
- 500p
- Od: 2 gru 2007, o 22:46
Uchowaj Boże, jestem ekonomistą
Ale jak się ma w domu nastolatka i to bez męskiej ręki, to naturalnym hobby się staje... sztuka porozumiewania się
Fakt, że ja też mam opory tak pisząc do Artura, bo w końcu powie: spadaj babo, a co Cię to
ale z jego wypowiedzi zrozumiałam, że ma chłopak stresa. Czasem obcym i anonimowo lepiej się wygadać niż własnej rodzinie
Nie, Artur?

Fakt, że ja też mam opory tak pisząc do Artura, bo w końcu powie: spadaj babo, a co Cię to

- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
e-genia i kogra - ja tez się cieszę i dzięki za odwiedziny
.
miwia - Za pózno
, dzisiaj jednego kwiatka wyrzuciłem ( ale nawet miałem taki zamiar bo nie był ładny...
) , a trzy młode oddam w dobre ręce koleżanki
, młodego wypuszczającego fiołka dałem sąsiadce
i ukorzeniona hoje
, ale to nic....
Co do tych większych 5 kwiatków to jeden stoi upchany na parapecie a pozostałe by sie w żaden sposób nie zmieściły bo za duże , o kwietniku to na te kwiatki nie ma mowy.... Moja mama to zmieniajaca zdanie w 5 min. kobieta , powiedziała że moga stac i że jeje sie juz pododba....
, tylko że muszę jednego przesadzic do innej pasującej bardziej kolorystycznie doniczki do pokoju
. Poza tym dała mi kase żebym sobie kupił 6 ładnych doniczek
8) i duzo nowych podstawek , a nawet powiedziała że mi kupi 2 storczyki
;:49
;:26
. Powiedziała , że jak tak kocham storczyki to , żebym lepiej skupił się na nich i je kolekcjonował
, a jak mi braknie na nie miejsca to mi kupi kwietnik
. Co do sprzątania to zawsze w pokoju mam czysto , bo nietoleruje bałaganu :x , ale ona wszystko poprzestawiała
, a niech jeje bedzie ! , wszystko lśni
. Apropos jeszcze kwiatków to do bluszczy na scianach ja nie przekona , ani żadnych wiszących doniczek , ale to nic...
. W pokoju rodziców stoi 6 doniczek na parapecie , bo okno trzeba otwierać... a w salonie 10 doniczek na parapecie i 4 kwiatki na ziemi , w kuchni 5 malutkich fiołkuw , u mnie 5 storczyków
i miejsce jeszcze na 2 na parapecie i na meblacch na 3
, mówiła mi jeszcze że moge 2 storczyki postawic w kuchni i jakby co to kwietnik
.
e - genia - trzeba było walic prosto z mostu
, nie obraże sie przeciez... i jeszcze raz dzięki za takie pochwały...
A teraz żecz straszna mieliśmy wypadek...
Jedziemy sobie na miasto spokojnie , samochodem i kiedy miał przejechac samochód i mieliśmy wieżdżać na główna to ten samochód nagle zakręcił , a kierowca nie włączył kierunkowskazu
, cały zderzak poszedł i chyba lampa , po chwili policja , sprzątanie jezdni.... Bylismy w szoku , ale wszyscy sie dogadali i w sumie ogromnych szkód nie ma.... , ale i tak jakies koszty musimy ponieść... Dobrze , że nam sie nic nie stało... Bylismy w kilku sklepach , w biedronce juz roi sie od światecznych ozdób
, babki , choineczki i takie tam... , ja kupiłem sobie witraz świateczny ( jutro go pomaluje ) i w innym sklepie fajny kwadratowy tależ z wymalowanym bałwankiem na cukierki no i figurke małego bałwana z szalczkiem....
. Nie spodziewałem sie , że juz będą świąteczne ozdoby
. Huh... , musze ochłonąć po tym wypadku , ale żeśmy nerwów zjedli.... Pozdrawiam....

miwia - Za pózno

e - genia - trzeba było walic prosto z mostu

A teraz żecz straszna mieliśmy wypadek...
Jedziemy sobie na miasto spokojnie , samochodem i kiedy miał przejechac samochód i mieliśmy wieżdżać na główna to ten samochód nagle zakręcił , a kierowca nie włączył kierunkowskazu

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- Tulipan998
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
kogra - nie no co ty ! , pewnie że się nie obraże...
miwia - cytuję...... "spadaj babo, a co Cię to
" , hahaha , w życiu tak nie powiem , to nie w moim stylu... , to prawda nieraz wolę obcym sie wygadać... , ulzy mi...
e-genia - o a synowie , ci dorośli jeszcze mieszkaja z mama ?
miwia - cytuję...... "spadaj babo, a co Cię to

e-genia - o a synowie , ci dorośli jeszcze mieszkaja z mama ?
- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- Tulipan998
- Kontakt:
Oj święte słowa oby jak najmniej... !
- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Artek zajrzyj do Karola k-c.
Trochę starszy od Ciebie to znajdziecie wspólny język.
To facet w dechę
Trochę starszy od Ciebie to znajdziecie wspólny język.
To facet w dechę

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Tulipan998
- Kontakt:
U nas tez coraz więcej wypadków i to nie tylko drogowych... , a w lecie co chwilę wyje syrena strażacka
. Co chwile sie słyszy że komus cie dom spałił czy budynek gospodarczy.... , nie tak dawno znajomemu mojego taty i mamy , mieszkajacemu 2 ulice dalej spaliła sie stolarnia... . Coraz więcej i więcej tych nieszczęść :x .

- Tulipan998
- Kontakt:
e - genia - trudno , było , minęło.... Ach.. no tak przeciez mówiłaś ze jeden W Irlandiie-genia pisze:Przykro mi tulipanku ze miałeś wypadek ale cieszę .się ze Tobie i Twoim bliskim nic nie grozi
Mój najstarszy syn mieszka w Irlandi ale oczywiście jak wraca do Polski to mieszka u mnie .Sredni syn z dziewczyną mieszka też u mnie No a najmłodszy to zrozumiałe jest uczniem klasy maturalnej.

kogra - k-c , cos tam kojaże ten nick ... , ale gdzie mam zaglądnąć ? , jakis konkretny wątek ?