Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 2
- Daria_Eliza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lut 2013, o 01:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 2
Lucynko, wpadłam życzyć Ci miłego świętowania jutro i ładnej pogody! 

Lucynko kocham żółty kolor w ogrodzie
Dziękuję za tę namiastkę słońca 

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lucynko jaki piękny pełnik ja swojego miałam przesadzić i skleroza mi nie pozwoliła
A Twój M to twardziel
.
Zdrówka

A Twój M to twardziel

Zdrówka
Pozdrawiam Alicja
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja swoje po prostu wsadzam w jakiś cienisty zakątek w ogrodzie, ale wiosną i cierpliwie czekam, czy nie zmarnieją przez lato
Oczywiście trzeba też podlewać, ale to już nie problem, bo obok rosliny też są podlewane.
Nie mam ręki do domowych sadzonek. Zawsze albo zasuszę albo przeleję
Oczywiście trzeba też podlewać, ale to już nie problem, bo obok rosliny też są podlewane.
Nie mam ręki do domowych sadzonek. Zawsze albo zasuszę albo przeleję
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Gorąco w ten pochmurny wprawdzie, ale radosny dzień.
"Święta miłości kochanej ojczyzny,
Czują cię tylko umysły poczciwe!

Dla ciebie zjadłe smakują trucizny,
Dla ciebie więzy, pęta niezelżywe.

Kształcisz kalectwo przez chwalebne blizny,
Gnieździsz w umysłach rozkosze prawdziwe,

Byle cię można wspomóc, byle wspierać,
Nie żal żyć w nędzy, nie żal i umierać."
-----------------------------(-)Ignacy Krasicki

Marysiu [Maska] - próbowałam zaczarować słońce, by nam dzisiaj rozświetliło niebo. Cóż, nie udało się. Przynajmniej u mnie. Jednak mimo chmur i przelotnego deszczu nic nie mogło zakłócić radosnego świętowania.
Dario - dziękuję. Radości było i jest co niemiara!
Kasiu [vimen] - tak sobie czarowałam tymi słonecznymi barwami i czarowałam
, jednak słoneczka na dziś nie wyczarowałam ....
Alicjo - pełnika mam od czasu nabycia działki. Sąsiad podarował mi dość dużą sadzonkę. W międzyczasie zdążyłam się już nim podzielić z kilkoma osobami, a i sama mam dwie kępki. Ten rok był suchy i pełniki trochę ucierpiały, ale żyją i gdyby Twój się zagubił, to ja chętnie podzielę się swoim.
Gosiu [Margo] - rozumiem, że chryzantemy lubią cień. Czy dobrze odczytuję Twoją informację?
To może być ważne, bo ja mam tendencje do szukania słonecznych miejsc dla roślin.
Sadzonki robione w domu na ogół dobrze mi rosną, toteż spróbuję.

"Święta miłości kochanej ojczyzny,
Czują cię tylko umysły poczciwe!

Dla ciebie zjadłe smakują trucizny,
Dla ciebie więzy, pęta niezelżywe.

Kształcisz kalectwo przez chwalebne blizny,
Gnieździsz w umysłach rozkosze prawdziwe,

Byle cię można wspomóc, byle wspierać,
Nie żal żyć w nędzy, nie żal i umierać."
-----------------------------(-)Ignacy Krasicki

Marysiu [Maska] - próbowałam zaczarować słońce, by nam dzisiaj rozświetliło niebo. Cóż, nie udało się. Przynajmniej u mnie. Jednak mimo chmur i przelotnego deszczu nic nie mogło zakłócić radosnego świętowania.

Dario - dziękuję. Radości było i jest co niemiara!

Kasiu [vimen] - tak sobie czarowałam tymi słonecznymi barwami i czarowałam

Alicjo - pełnika mam od czasu nabycia działki. Sąsiad podarował mi dość dużą sadzonkę. W międzyczasie zdążyłam się już nim podzielić z kilkoma osobami, a i sama mam dwie kępki. Ten rok był suchy i pełniki trochę ucierpiały, ale żyją i gdyby Twój się zagubił, to ja chętnie podzielę się swoim.

Gosiu [Margo] - rozumiem, że chryzantemy lubią cień. Czy dobrze odczytuję Twoją informację?
To może być ważne, bo ja mam tendencje do szukania słonecznych miejsc dla roślin.

Sadzonki robione w domu na ogół dobrze mi rosną, toteż spróbuję.

- Daria_Eliza
O, jakie ładne kompozycje biało-czerwone nam pokazałaś! 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lucynko ładne pary dobrałaś, a i kolorystyka odświętna
no i Twoja ulubiona poezja
Dzień się ma ku końcowi więc życzę dobrego wypoczynku
Śpij dobrze

Dzień się ma ku końcowi więc życzę dobrego wypoczynku

Wśród takich pięknych roślin, nawet jesienne słoty łatwiej znosić.
-
Dario - biel i czerwień to najpiękniejsze barwy świata, oczywiście w zestawieniu biało - czerwonym!
Szczególnie podczas ważnych wydarzeń i świąt narodowych. Dla mnie oczywiście, choć myślę, że nie tylko dla mnie.
Marysiu [Maska] - wyspałam się mimo nadmiaru wrażeń. Dziękuję.
Poezje kocham odkąd pamiętam, czyli od zawsze .... W jej wersach można odnaleźć wiele mądrości.
Widziałam Ciebie. Teraz jestem już pewna.
Kikimorcia - zapewne posiadasz jakieś imię? Przedstaw się, kochana, będzie cieplejszy kontakt.
Dziękuję za ciepłe słowa i czekam na otwarcie Twojego wątku.
Dzisiaj proponuję sesję zdjęciową mojej Miśki.

Szczególnie podczas ważnych wydarzeń i świąt narodowych. Dla mnie oczywiście, choć myślę, że nie tylko dla mnie.

Marysiu [Maska] - wyspałam się mimo nadmiaru wrażeń. Dziękuję.

Poezje kocham odkąd pamiętam, czyli od zawsze .... W jej wersach można odnaleźć wiele mądrości.

Widziałam Ciebie. Teraz jestem już pewna.

Kikimorcia - zapewne posiadasz jakieś imię? Przedstaw się, kochana, będzie cieplejszy kontakt.

Dziękuję za ciepłe słowa i czekam na otwarcie Twojego wątku.

Dzisiaj proponuję sesję zdjęciową mojej Miśki.

- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Miśka słodziuchna. Też się zrobiła już taka puchata na zimę?
Mój kociamber fajną sierść puchatą dostał, lubię go miziać jak ma takie zimowe futerko
Mój kociamber fajną sierść puchatą dostał, lubię go miziać jak ma takie zimowe futerko

- Maska
- Kontakt:
Mały tygrysek na dużym tygrysie ! tak mogę podpisać Lucynko Twoją sesję Miśki!
Witam Cię cieplutko
'Szkoda, że nie dałaś stop klatka i nie fotnęłaś
Czy remont się posuwa?
Ja dzisiaj odwaliłam kawał dobrej roboty, uprzątnęłam tunel. Sporo pracy było na oddzieleniu uschniętych badyli od patyków i zdjęciu wszystkich plastikowych wiązań, ale już to jest za mną. Jutro mam koleżankę i to na noc do soboty więc nici z pracy w ogrodzie.
Miłego wieczoru Kochana

Witam Cię cieplutko

Czy remont się posuwa?
Ja dzisiaj odwaliłam kawał dobrej roboty, uprzątnęłam tunel. Sporo pracy było na oddzieleniu uschniętych badyli od patyków i zdjęciu wszystkich plastikowych wiązań, ale już to jest za mną. Jutro mam koleżankę i to na noc do soboty więc nici z pracy w ogrodzie.
Miłego wieczoru Kochana

- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Ale nas uraczyłaś kolorami
też myślałam że ten pełnik teraz Ci kwitnie
a przecież narzekałaś, że ogród bez kolorów.
A Miśka, jak każdy kot, lubi się w ciepełku wylegiwać i żeby się wspaniale zaprezentować, nie zapomina o własnej toalecie.
Szkoda, że nie uda się skończyć teraz całego remontu, ale przecież zdrowie małżonka ważniejsze.
Zdrówka i słonecznego weekendu Wam życzę.

A Miśka, jak każdy kot, lubi się w ciepełku wylegiwać i żeby się wspaniale zaprezentować, nie zapomina o własnej toalecie.

Szkoda, że nie uda się skończyć teraz całego remontu, ale przecież zdrowie małżonka ważniejsze.

Zdrówka i słonecznego weekendu Wam życzę.

- Daria_Eliza
Lucynko, jak najbardziej pisałam o kompozycjach biało-czerwonych w kontekście naszego święta.
Postaram się poprawić i u siebie niedługo uzupełnić zdjęcia i relacje.
Bo mam już dostęp do mojego komputerka.

Postaram się poprawić i u siebie niedługo uzupełnić zdjęcia i relacje.

-
Zrobiłam sobie krótką przerwę w domowych zajęciach, aby spotkać się z przyjaciółmi na Forum.
Wybaczcie, ale będzie mało słów z dużą ilością treści: kocham Was wszystkich.
Zuziu - kicia rzeczywiście już zrobiła się puchata, ale nie tylko - także przytyła, jakby się bała, że zimą braknie jedzonka i robi zapasy sadełka.
Marysiu [Maska] - nie było czasu na fotnięcie, obrazy zmieniały się błyskawicznie. Kamery 'jeździły' po otoczeniu, pokazując zgromadzone tłumy, a stop klatki nie umiem zrobić, cóż wielu umiejętności jeszcze nie posiadłam.
Remont 'biegnie' jak żółw do wody, ale teraz już tylko M przy mojej niewielkiej pomocy się tym zajmuje. Jutro kładziemy tapety i od poniedziałku już tylko :firma sprzątająca" w mojej osobie będzie miała robotę. Ale to już mały pikuś. Dam radę.
Baw się dobrze w miłym towarzystwie.
Staszko - nie jest źle: zostaje jedynie kuchnia, ale ona jeszcze nie krzyczy o pilne odświeżenie. Poczeka do przedwiośnia. Jest mała, szybko pójdzie. Teraz boję się o małża, jego serce pracuje tylko na pół obrotów.
Tobie również życzę dużo zdrówka.
Dario - cieszę się, że kłopoty z kompem już Ci się skończyły.
Do niedawna w ogóle nie miałam komputera i było mi dobrze bez, ale dzisiaj czułabym się jak bez ręki. Przyzwyczajenie to rzeczywiście druga natura człowieka.
Duża
Wybaczcie, ale będzie mało słów z dużą ilością treści: kocham Was wszystkich.

Zuziu - kicia rzeczywiście już zrobiła się puchata, ale nie tylko - także przytyła, jakby się bała, że zimą braknie jedzonka i robi zapasy sadełka.

Marysiu [Maska] - nie było czasu na fotnięcie, obrazy zmieniały się błyskawicznie. Kamery 'jeździły' po otoczeniu, pokazując zgromadzone tłumy, a stop klatki nie umiem zrobić, cóż wielu umiejętności jeszcze nie posiadłam.
Remont 'biegnie' jak żółw do wody, ale teraz już tylko M przy mojej niewielkiej pomocy się tym zajmuje. Jutro kładziemy tapety i od poniedziałku już tylko :firma sprzątająca" w mojej osobie będzie miała robotę. Ale to już mały pikuś. Dam radę.

Baw się dobrze w miłym towarzystwie.

Staszko - nie jest źle: zostaje jedynie kuchnia, ale ona jeszcze nie krzyczy o pilne odświeżenie. Poczeka do przedwiośnia. Jest mała, szybko pójdzie. Teraz boję się o małża, jego serce pracuje tylko na pół obrotów.
Tobie również życzę dużo zdrówka.

Dario - cieszę się, że kłopoty z kompem już Ci się skończyły.
Do niedawna w ogóle nie miałam komputera i było mi dobrze bez, ale dzisiaj czułabym się jak bez ręki. Przyzwyczajenie to rzeczywiście druga natura człowieka.

Duża

- Maska
- Kontakt:
Lucynko dobrze Ci było bez komputera, ale nie wiedziałaś o naszym istnieniu , nie wiedziałaś co Cię omija
Ja mam w nc+ możliwość cofnięcia i zatrzymania, ale gdzież bym wymagała od Ciebie takich rzeczy
Moja koleżanka nie chciała przyjść tylko po to żeby odwiedzić chorą, więc przełożyłyśmy wizytę na inny termin. Wypadało ją przyjąć obiadem skoro miała przyjechać po pracy, a mnie ścięło wczoraj wieczorem, ale będę żyła i nadrobię stracony czas
Czytam, ze kończy się odświeżanie mieszkania to będziesz miała więcej czasu dla nas i dla siebie. I na działeczkę skoczysz do gołąbków, bo kto je teraz karmi, wodę zmienia?
Dobrej nocy i udanego weekendu

p.s. i ja Cię tofam

Ja mam w nc+ możliwość cofnięcia i zatrzymania, ale gdzież bym wymagała od Ciebie takich rzeczy

Czytam, ze kończy się odświeżanie mieszkania to będziesz miała więcej czasu dla nas i dla siebie. I na działeczkę skoczysz do gołąbków, bo kto je teraz karmi, wodę zmienia?
Dobrej nocy i udanego weekendu

p.s. i ja Cię tofam