Mój ogród na fotografii- część 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród na fotografii- część 9

Post »

Bogusiu spacer z Tobą w jesiennych kolorach złota to wspaniałe chwile. Brzozy są wyjątkowo piękne o tej porze ale ... nasze prawie juz liści nie mają.
Wczoraj ( w niedzielę) był silny wiatr i do tego od czasu do czasu silniejsze porywy aż huczało , myślę że te porywy resztę liści z drzew zerwały...
Kąciki ukwiecone Twoją ręką mają specyficzny charakter i wiele mówią o Tobie :D
Na Twych zdjęciach w oddali widzę tamaryszka - kupiłam 2 lata temu, jeszcze kwiatów nie widziałam więc nie wiem czy odmiana się zgadza ale chodzę koło niego i nie wiem jak go uformować - na drzewko czy krzew . Chyba to pierwsze byłoby łatwiej, poza tym taki ażurowy cień mile widziany dla roślin .
Kupowałam pięciopręcikowy bo najwyższy i kwitnie od połowy lata - jaki Ty masz ?
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przepiękne wyniki zabawy ze światłem w ogrodzie ;:138
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Krysiu, miło mi z Twojej wizyty i budujące słowa. Mój tamaryszek był bezimienny. Gałązki wzięłam z mojego byłego miejsca pracy i sama ukorzeniłam.Kwitnie na przełomie maja- czerwca, a kwiaty ma blado rózowe , powiedziałabym nawet,ze lila-róz. ;:108 Ma bardzo duże roczne przyrosty. Formuję też na drzewko , gdyż taka jego postać jest ciekawsza. Co roku, wiosną, wycinam od spodu wszystkie gałęzie i skracam , te boczne. Poszukuję tamaryszka francuskiego odmiana pink cascade i rubra. Niestety jak dotąd bezskutecznie! Brzozy cudownie jeszcze wyglądają , z mieniącymi się w słońcu zwiewnymi liśćmi. U mnie delikatnie wiało, za to dużo słońca a temp. !5,6*
Asiu! sama jestem zachwycona wynikami mojej zabawy foto. Do niedawna robiłam aparatem Kodak / wysłuzony/
Od 3 listopada używam tylko telefonu komórkowego Samsung Galaxy. Zamierzam wypróbować jeszcze tablet.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pomóż mi proszę znaleźć tamaryszka na zdj. :wit
Anka159
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 08:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękny masz ogród, tyle w nim roślinności, ale mnie najbardziej spodobały się Twoje brzózki ;:215 . Uwielbiam te drzewa, zwłaszcza jesienią. W moim małym ogrodzie mam tylko dwie, ale parę metrów za ogrodzeniem jest ich mnóstwo. Chryzantemy, też pięknie się prezentują. :D
Miłego dnia.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu, w tym wątku - zdjęcia z 16 maja.\
Bardzo proszę

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aniu!miło mi,ze zajrzałaś do mojego ogrodu. Roślin mam sporo , bo miejsca wiele. Już wiem ,ze wszystkie tyły ;:306 zajmą różne odmiany brzóz. Są urocze. Muszę ograniczyć dosadzanie kwiecistych , zwłaszcza jednorocznych i bylin. Wiele przy nich pracy a mój kręgosłup juz buntuje się na dobre. Zapraszam w każdej wolnej chwili. ;:108
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękny,ale jednak sporych rozmiarów.Spróbujesz mi ukorzenić kijaszka? ;:173
Kupiłam wiosną w B,ale nie dał oznak życia,a jesienią się okazało,że wypadł z ziemi przy lekkim pociągnięciu :?
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu! oczywiście ,ze spróbuję . Już jutro przysypię gałązki ;:108 Jeśli będziesz prowadziła go na drzewko od malej sadzonki to nad rozmiarami zapanujesz! U mnie w pracy był około 30 letni , a co roku tak idealnie przycinany , że zachwycał urodą i pokrojem ;:108
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Bogusiu piękna złota jesień ;:333 ,oj te nasze kręgosłupy :(
Zdróweczka ;:196 ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję ;:196 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Bogusiu, nie wiem naj to się stało, że zgubiłam Twój wątek. Już nadrabiam. Ale masz cudowną jesień!
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45

Post »

Bogusiu ale złociście ,przepiękne zdjęcia wyszły ,liści pewnie sporo ale naprawde w słoncu wygląda to cudnie.A nie wiedziałam że tamaryszka można ukorzenić ,chyba teraz wszystkie ładne krzewy będę próbowac ukorzeniać ,najwyżej nic nie wyjdzie. ;:196
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Bogusiu :wit
Wreszcie trafiłem do Twojego pięknego ogrodu. Zazdroszczę, że miałaś takie urocze kapusty, u mnie jedna z zeszłego roku przetrwała zimę i wiosną puściła spore pędy ale upały ją zabiły. Śliczne zdjęcia robisz telefonem ;:215 ;:215 Bocian na zdjęciu z kolumną ma czapkę z liści, co to za roślina? Takie wysokie pędy?
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie Kochani! Miło,że mimo fatalnej pogody jesteście w moim ogrodzie.. U mnie dzisiaj od rana szaro, buro i ponuro. Od godziny 6 rano nieustannie pada deszcz , o różnym nasileniu.
Alu!chyba już jestem zdana na nieustanną rehabilitację ;:108 Uroki tej cudownej jesieni już kończą się, a szkoda.
Asiu! przysypane gałązki tamaryszka ;:108
Dorotko!miło ,ze mnie odnalazłaś :tan Ja też wiele wątków zaniedbałam ;:306 bywam ale nie zostawiam śladu, wychodzę cichaczem ;:306-najnormalniej brakuje mi czasu.
Marzenko! liści miałam co niemiara . Te z orzecha włoskiego , załadowałam w worki i jutro odbiorą.Ja od niedawna próbuję sama ukorzeniać to co mi się podoba / zobaczę z jakim efektem ;:306 /
Michale!Sprawiłeś mi wielką radość swoimi odwiedzinami. Przy bocianie pozostałości po wierzbie szczepionej Iwa.
Kapusty zawsze mi się udają , są bardzo dekoracyjne . Sama jestem zachwycona/ wyznam nieskromnie/ ;:306 ;:306 zdjęciami mojego autorstwa, zwłaszcza ,że wykonane telefonem. Późno odkryłam, że można nim wyczarować takie widoczki. Ten telefon mam od czerwca 2013 roku a zdjęcia robiłam po raz pierwszy w październiku tego roku ;:306
Anka159
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 08:23

Post »

Cudny ten tamaryszek. Uwielbiam różowości. :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”