Asiu
Widzę, że miła forumka pięknie pokazała ujęcia z Twojego ogrodu
Trawa ''Red Baron'' nie wymarza Tobie
Ale w tą ostróżkę olbrzymią kwitnącą to się wierzyć nie chce, gdyby nie chryzantema obok
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami" Moje linki
Agnieszko-jak się pośpieszysz to zobaczysz ostróżkę na własne oczy
Trawka Red Baron nie tylko nie przemarza,ale ładnie przyrasta
Zrobiłam kilka przeprowadzek,ale kończę po ciemaku ,poza tym nie skończyłam jeszcze
Powojnik Multi Blue popisał się jesiennie
Biały Kent ma być przesadzony,ale kolejne i bujne kwitnienie opóźnia przeprowadzkę
Nocne wichury złamały moją malutką,ale bujnie kwitnącą i w pąkach fuksiajkę -pękła u podstaw
Nie oddałam jej tak łatwo -zrobiłam 7 sadzonek-oby się przyjęły to nie będzie żal
Jej ostatnie ujęcie
Witaj
To GUZMANIA po przekwitnięciu "kwiat"powoli zasycha,ale czekam aż wyda dzieci.Te odłamuję,wsadzam do ziemi i w następnym sezonie mam 3 nowe piękne guzmanie Podlewa się "do kielicha"
Asiu,fajnie się ogląda takie kolorowe zdjęcia ,kiedy za oknem szaro i plucha. ,,Grudnik",o ciekawych kwiatach...Ostatnio byłem w OBI, kolorów tych uroczo kwitnących roślin było chyba z 7.
Nareszcie jestem
Nawet nie wiedziałam, że masz nowy wątek
Masz bardzo ładny ogródek.
Dobrze, że Ala go pokazała z perspektywy, bo Ty wcale się nim nie chwalisz.
Szkoda tylko,że tak skromnie i ...już po kwitnieniu Jakoś nie szalały u mnie nigdy w kwitnieniem,najczęściej je zbytnio zalewałam....i gniły u podstawy,wypadały...
Warto jednak poświęcić ich uprawie więcej uwagi bo kwitną spektakularnie
Robi się zimniej i chyba tym razem mnie to cieszy bo róże zaczęły "wariować" i zawiązały młode pąki listowe