Chałaputkowo-dwa
- Tacca
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Chałaputkowo-dwa
Monika, zgubiłaś drogę, włącz GPS on Cię doprowadzi. 

- wiewioreczka
- 500p
- Od: 11 maja 2012, o 23:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniczko na pewno piękna jesień u Ciebie, w wolnej chwili - pokaż choć kawałek swojego raju
Tęsknię za Tobą, Twoją energią, którą czuć było z Twoich wpisów i zdjęć
Mam nadzieje, że wszystko u Was dobrze, że tylko chwilowy niedoczas.
Spokojnego i rodzinnego dnia ze słoneczkiem życzę

Spokojnego i rodzinnego dnia ze słoneczkiem życzę

- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Monika pewnie szykuje dla nas coś specjalnego i stąd jej niebytność
Jednak fajnie by było czasem usłyszeć od niej jakieś wieści.

Jednak fajnie by było czasem usłyszeć od niej jakieś wieści.
- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
No ni jak nie wychodzi mi wklejenie zdjęć , ale widać to kara za zbyt długą nieobecność na forum
Witajcie kochani - wróciłam , jak syn marnotrawny z głową posypaną popiołem , proszę Was o spuszczenie kurtyny zapomnienia na moją nieobecność . Nie czas i miejsce by rozwodzić się na tym co się stało , a przez to co się działo w moim życiu , niewiele się działo w ogrodzie , nie bardzo jest co pokazywać
, ale chyba udało mi się stanąć na nogi i czas zakasać rękawy i brać się do roboty , tylko gdzieś mi lato uciekło i jesień złota .
Przepraszam i mam nadzieję że przyjmiecie mnie znów do swego grona
. Dziewczyny i chłopaki moje KOCHANE tęskniłam za Wami
Dziś z za chmur wyjrzało słoneczko , spacerując z Chałaputkiem miałam wrażenie że to koniec marca , ozimina zieleni się na polach , cudna słoneczna pogoda i znów "chce się żyć "
A w ogrodzie niewiele zmian , jak już wspomniałam wcześniej , ale jest dwie znaczące ; pierwsza powstało oczko i od razu znalazł się lokator do zamieszkania . Zdjęcia nie najlepsze , wybaczcie
,
Mało wody , folię widać , kaskada nie włączona , ale tylko takie mam , dziś już niestety ogołocone z jednorocznych więc jeszcze gorzej wygląda .
Druga ważna zmiana , nie obfotografowana bo w zasadzie nie ma czego fotografować , mianowicie , zwieńczenie ogrodu obsadzone tujami , tuż za nimi wiecznie sucha rabata , woda się lała strumieniami i tylko tuje korzystały , uśmiercając swoim systemem korzeniowym wszystko w pobliżu . I u Bogusi , chyba , przeczytałam że jeśli sadzi coś w pobliżu żywopłotu , to oddziela sadzoną roślinkę np wiaderkiem bez dna , tak tylko ile tych wiaderek można wkopać , albo jak wsadzić większe drzewko w małe wiaderko , myślałam , myślałam i wymyśliłam . Z początku miały być wkopane deski , oddzielające tuje od rabaty , dobre rozwiązanie ale krótkotrwałe , znalazłam plastikowe płyty 60x200cm i wkopałam w ziemię . Mam nadzieję że nie zaszkodziłam żywopłotowi , zmniejszając system korzeniowy o jakąś 1/5 i mam nadzieję że poprawi to warunki do życia całej reszcie .
A tak po za tym , niewiele robiłam , niewiele kupowałam ( o zgrozo ) , na razie tyle i na przeproszenie

no właśnie i znowu coś nie wyszło , pędzę do Was

Witajcie kochani - wróciłam , jak syn marnotrawny z głową posypaną popiołem , proszę Was o spuszczenie kurtyny zapomnienia na moją nieobecność . Nie czas i miejsce by rozwodzić się na tym co się stało , a przez to co się działo w moim życiu , niewiele się działo w ogrodzie , nie bardzo jest co pokazywać

Przepraszam i mam nadzieję że przyjmiecie mnie znów do swego grona

Dziś z za chmur wyjrzało słoneczko , spacerując z Chałaputkiem miałam wrażenie że to koniec marca , ozimina zieleni się na polach , cudna słoneczna pogoda i znów "chce się żyć "
A w ogrodzie niewiele zmian , jak już wspomniałam wcześniej , ale jest dwie znaczące ; pierwsza powstało oczko i od razu znalazł się lokator do zamieszkania . Zdjęcia nie najlepsze , wybaczcie

Mało wody , folię widać , kaskada nie włączona , ale tylko takie mam , dziś już niestety ogołocone z jednorocznych więc jeszcze gorzej wygląda .
Druga ważna zmiana , nie obfotografowana bo w zasadzie nie ma czego fotografować , mianowicie , zwieńczenie ogrodu obsadzone tujami , tuż za nimi wiecznie sucha rabata , woda się lała strumieniami i tylko tuje korzystały , uśmiercając swoim systemem korzeniowym wszystko w pobliżu . I u Bogusi , chyba , przeczytałam że jeśli sadzi coś w pobliżu żywopłotu , to oddziela sadzoną roślinkę np wiaderkiem bez dna , tak tylko ile tych wiaderek można wkopać , albo jak wsadzić większe drzewko w małe wiaderko , myślałam , myślałam i wymyśliłam . Z początku miały być wkopane deski , oddzielające tuje od rabaty , dobre rozwiązanie ale krótkotrwałe , znalazłam plastikowe płyty 60x200cm i wkopałam w ziemię . Mam nadzieję że nie zaszkodziłam żywopłotowi , zmniejszając system korzeniowy o jakąś 1/5 i mam nadzieję że poprawi to warunki do życia całej reszcie .
A tak po za tym , niewiele robiłam , niewiele kupowałam ( o zgrozo ) , na razie tyle i na przeproszenie

no właśnie i znowu coś nie wyszło , pędzę do Was
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Moni fajnie,że powróciłaś
Oczko bajeczne,nie znikaj na tak długo 

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
No Moniaaaaa!!! Wreszcie!!!
Kochana ależ oczko! Moje marzenie! Oczko lub choć kaskada. No ale nadal w sferze marzeń.
Twoje cudne!
Bardzo się cieszę, że już jesteś.

Kochana ależ oczko! Moje marzenie! Oczko lub choć kaskada. No ale nadal w sferze marzeń.
Twoje cudne!

Bardzo się cieszę, że już jesteś.

Super,że powróciłaś;).
Zaglądaj częściej
Zaglądaj częściej

- rotos
- 1000p
- Od: 7 mar 2009, o 23:54
Zdaje mi się, że za oczkiem dostrzegam liście mieczyków!
(chyba, że to irysy).
W każdym razie ogród piękny, a jego Właścicielka po długiej przerwie wpisała się na forum
Pozdrawiam
Adam

W każdym razie ogród piękny, a jego Właścicielka po długiej przerwie wpisała się na forum

Pozdrawiam
Adam
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
I ja się cieszę że wróciłaś , witam Cię serdecznie
Oczko piękne
Kwiaty na rabatkach też widać śliczne
Życzę miłej niedzieli

Oczko piękne

Życzę miłej niedzieli

- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
No Monia, nareszcie
bo już czarne myśli natrętnie pełzały po głowie.
Jak się znika na tak długo, to strach blady pada na resztę społeczności forumowej
No ale dobrze że już jesteś
a i w ogrodzie widać że zmiany większe bądź mniejsze pozachodziły.
Co do tuj masz rację, ich korzenie pełzają po całych rabatach powstałych w ich pobliżu
U mnie też tak jest, chociaż póki co na razie żyją z resztą roślinności w symbiozie (ciekawe jak długo
) ale żeby tam zasadzić choć jedną cebulę ostatnio musiałam się nieźle nagimnastykować 

Jak się znika na tak długo, to strach blady pada na resztę społeczności forumowej

No ale dobrze że już jesteś

Co do tuj masz rację, ich korzenie pełzają po całych rabatach powstałych w ich pobliżu

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
O kogo widzę? Foch mi minął to nie będę nim rzucać. Mam nadzieję, że wszystko już się ułożyło i nie zostawisz nas więcej na tak długo.
Oczka nie zazdroszczę. Serio. Miałam przez 3 sezony i nie po drodze nam było. Może jeszcze kiedyś.
A Chałaputa czemu nie pokazałaś?
Oczka nie zazdroszczę. Serio. Miałam przez 3 sezony i nie po drodze nam było. Może jeszcze kiedyś.
A Chałaputa czemu nie pokazałaś?
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniko,
oczko wodne jest jednym z moich marzeń ogrodowych - pewnie i na nie w końcu przyjdzie czas.
O tuje się nie martw.
Podcięłaś im korzenie tylko z jednej strony, to po pierwsze.
Po drugie, po takim przycięciu bryła korzeniowa szybko zregeneruje się i zagęści.
oczko wodne jest jednym z moich marzeń ogrodowych - pewnie i na nie w końcu przyjdzie czas.
O tuje się nie martw.
Podcięłaś im korzenie tylko z jednej strony, to po pierwsze.
Po drugie, po takim przycięciu bryła korzeniowa szybko zregeneruje się i zagęści.
- annodomini
- Od: 13 sty 2008, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie jest ważne, że Cię nie było. Ważne, że wróciłaś. Będę skryciepodczytywał 

Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Moniko, oczko piękne, to nic że łysawe. Przyjdzie wiosna to obrośnie roślinami i będzie cudnie. Fajnie że jesteś.
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Monia -
Czekałam na to oczko - wreszcie je mogłam zobaczyć

Czekałam na to oczko - wreszcie je mogłam zobaczyć