Ogród na wichrowym wzgórzu cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród na wichrowym wzgórzu cz.9

Post »

Dużo pochwał czytałam na temat Red Sunset. Ciekawa jestem, czy on faktycznie tak długo utrzymuje przebarwione liście jak piszą?
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U Ciebie jesień rzeczywiście zachwyca ;:138 , ale to chyba tylko dlatego, że nie było aż takiego mrozu jak w innych rejonach. U mnie wystarczyła jedna noc z
temp. -7 ;:174 aby ogród zrobił się szaro-brązowy.
A prace budowlane mocno zaawansowane :D, widać efekty ;:108
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nic dodać, nic ująć
Cudnie jest. Tylko cały czas żal mi tych róż
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Można sie zatracić w Twoim raju :D
Co to za niesmaczna różyczka,ze sie uchowała ?
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Moniko, śliczne kolory. Fajnie, że udało się uchwycić trochę tej słonecznej jesieni ;:167 Jestem ciekawa co to za sarenkowe mutanty, że nawet kolczaste róże potrafią poobgryzać :shock: Przerażające i ten fakt, że piszesz o tym tak spokojnie.. Mnie by chyba zagotowało od środka ;:224
Edyta Maria
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 12 paź 2015, o 21:31

Post »

Witaj, Moniko :-) byłam w Twoim pięknym ogrodzie :!:
Chciałabym sobie otworzyć u Ciebie podtemat "nadwyżki" , ale ukazuje się informacja, że nie mam uprawnień. Nie wiem, dlaczego tak jest?

Pozdrawiam!
Edyta
markita
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 8 gru 2011, o 14:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Moniko :wit
Na razie obejrzałam aktualny wątek, nawet udało mi się wyłowić informację, że masz 3000m2 ;:oj , ale niestety nie mogę zobaczyć od czego zaczynałaś, bo nie ma zdjęć w pierwszym wątku :(
Ponawiam więc prośbę (ktoś inny też prosił :wink: ) o archiwalne zdjęcia ;:180
Całość przyprawia o szczękościsk z zazdrości ;:152
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Moniko! Niesamowicie piękny jest Twój jesienny ogród. Ja uwielbiam tę porę roku, jednak mój ogród jest zdecydowanie bardziej cienisty i rośliny nie przebarwiają się tak cudnie, jak u Ciebie.
Zawilce to również moje ulubione kwiaty późnego lata i jesieni! Ciągle dokupuje nowe odmiany.
Zauważyłam śliczne latarenki w dekoracji przy wejściu do domu - gdzie kupowałaś?
(A jeśli masz ochotę zajrzeć do mojego ogrodu, to zapraszam na bloga, wejście jest w podpisie)
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Anka159
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 08:23

Post »

Witaj!
Masz wspaniały ogród, tyle w nim kolorowych kwiatów , a wśród nich te najpiękniejsze - Róże. ;:215
Dawniej często kupowałam czasopisma o tematyce ogrodniczej i stwierdzam, ze Twój ogród jest jak z żurnala, w stylu angielskim z różami, kolorowymi bylinami, a za razem taki swojski z rodzimymi zwierzętami, ostróżkami, wiejskimi floksami , otoczony pagórkami naszej pięknej Małopolski.
Może kiedyś przejeżdżałam koło Twojego pięknego ogrodu, ale chyba nie , bo nie sposób by go nie zauważyć. ;:oj
Sama go zaprojektowałaś?
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

cyma2704 pisze:Moniczko lekko zamglone widoki ogrodu piękne. ;:oj Nowe kolory astra i jeżówki energetyczne, będą mocnym akcentem na rabacie. ;:215 Werbena rzeczywiście jeszcze ładnie kwitnie. Róże posadziłam co 90-100 cm, żeby zmieścić coś między, najpewniej jednak trawy. Przesadzić zawsze można. ;:306
Soniu, werbena już co nieco zmarzła i zaprzestała kwitnienia. U mnie od kilku nocy regularne przymrozki ok.-3'C, więc większość wrażliwych roślin uzyskała brązowe barwy. Ogród zapada w sen zimowy ;:224

Edyta1 pisze:Dużo pochwał czytałam na temat Red Sunset. Ciekawa jestem, czy on faktycznie tak długo utrzymuje przebarwione liście jak piszą?
Edytko, bardzo mnie ucieszyła Twoja opinia o klonie. Kupiłam go ze względu na liście - zachwycił mnie kolor. Cieszę się, że to taka dobra odmiana. Klony mnie zachwycają ;:333 wszystkie, nawet te zwykłe - są cudne jesienią ;:215 ;:303
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonka1 pisze:U Ciebie jesień rzeczywiście zachwyca ;:138 , ale to chyba tylko dlatego, że nie było aż takiego mrozu jak w innych rejonach. U mnie wystarczyła jedna noc z
temp. -7 ;:174 aby ogród zrobił się szaro-brązowy.
A prace budowlane mocno zaawansowane :D, widać efekty ;:108
Iwonko, u mnie również przymrozki i to spore, bo potrafi zrobić taflę lodu w taczkach lub wiarach z wodą.
Zdjęcia były robione wcześniej, gdy jeszcze było więcej liści na drzewach. Dzisiaj ogród był biały - tak jest od tygodnia o poranku
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Margo2 pisze:Nic dodać, nic ująć
Cudnie jest. Tylko cały czas żal mi tych róż
;:196

Annes 77 pisze:Można sie zatracić w Twoim raju :D
Co to za niesmaczna różyczka,ze sie uchowała ?
Pnące przetrwały - są poza zasięgiem pyszczków ;:333
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

nifredil pisze:Moniko, śliczne kolory. Fajnie, że udało się uchwycić trochę tej słonecznej jesieni ;:167 Jestem ciekawa co to za sarenkowe mutanty, że nawet kolczaste róże potrafią poobgryzać :shock: Przerażające i ten fakt, że piszesz o tym tak spokojnie.. Mnie by chyba zagotowało od środka ;:224
;:168 Sabinko, co mi to da, że będę się denerwować? Wprawdzie tak mocno jak w tym roku to jeszcze nie były różyczki zjedzone, ale co tam... odrosną za pół roku ;:304

-- Śr 04 lis 2015 20:13 --
Edyta Maria pisze:Witaj, Moniko :-) byłam w Twoim pięknym ogrodzie :!:
Chciałabym sobie otworzyć u Ciebie podtemat "nadwyżki" , ale ukazuje się informacja, że nie mam uprawnień. Nie wiem, dlaczego tak jest?

Pozdrawiam!
Nie wiem co jest powodem. Może napisz do kogoś z obsługi technicznej tego działu na forum?

-- Śr 04 lis 2015 20:16 --
markita pisze:Witaj Moniko :wit
Na razie obejrzałam aktualny wątek, nawet udało mi się wyłowić informację, że masz 3000m2 ;:oj , ale niestety nie mogę zobaczyć od czego zaczynałaś, bo nie ma zdjęć w pierwszym wątku :(
Ponawiam więc prośbę (ktoś inny też prosił :wink: ) o archiwalne zdjęcia ;:180
Całość przyprawia o szczękościsk z zazdrości ;:152
:wit Martusiu, stare zdjęcia gdzieś mam na moim antycznym aparacie fotograficznym. Muszę odszukać ;:218 . Zawsze czasu mi brak ;:222
A skąd u Ciebie zazdrość? To ja powinnam się uczyć od Ciebie - specjalisty
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tamaryszek pisze:Witaj Moniko! Niesamowicie piękny jest Twój jesienny ogród. Ja uwielbiam tę porę roku, jednak mój ogród jest zdecydowanie bardziej cienisty i rośliny nie przebarwiają się tak cudnie, jak u Ciebie.
Zawilce to również moje ulubione kwiaty późnego lata i jesieni! Ciągle dokupuje nowe odmiany.
Zauważyłam śliczne latarenki w dekoracji przy wejściu do domu - gdzie kupowałaś?
(A jeśli masz ochotę zajrzeć do mojego ogrodu, to zapraszam na bloga, wejście jest w podpisie)
:wit Izunia, jak dawno Cię nie widziałam - to bardzo miłe, że wciąż tu zaglądasz ;:4
Zawilce - są śliczne, ale muszę im znaleźć więcej miejsca, bo mam posadzone dość ciasno ;:173
Masz na myśli te niklowane latarenki? Ja je mam już dość długo, chyba 3 sezon ;:224 Kupiłam w miejscowym sklepie - są świetne, polecam ;:333
Na Twojego bloga zaglądam, choć nie zostawiam śladu.
Napisz, jeśli tu zajrzysz na temat donic z Chronosa - jesteś z nich zadowolona?
Przymierzam się do zakupu jednej z nich i postawić na słupie murku. Póki co dałam zwykłą, ale chcę jak najszybciej wymienić na betonową :D
Obrazek

-- Śr 04 lis 2015 20:28 --
Anka159 pisze:Witaj!
Masz wspaniały ogród, tyle w nim kolorowych kwiatów , a wśród nich te najpiękniejsze - Róże. ;:215
Dawniej często kupowałam czasopisma o tematyce ogrodniczej i stwierdzam, ze Twój ogród jest jak z żurnala, w stylu angielskim z różami, kolorowymi bylinami, a za razem taki swojski z rodzimymi zwierzętami, ostróżkami, wiejskimi floksami , otoczony pagórkami naszej pięknej Małopolski.
Może kiedyś przejeżdżałam koło Twojego pięknego ogrodu, ale chyba nie , bo nie sposób by go nie zauważyć. ;:oj
Sama go zaprojektowałaś?
:wit :wit :wit
Aniu, witam Cię w moich skromnych progach ;:196
Mój ogród nie znajduje się na żadnej z głównych dróg, więc nie podejrzewam, abyś przejeżdżala obok - do mnie prowadzi "ślepa" droga, która jest dojazdową uliczką wyłącznie do okolicznych działek.
Ogród projektowałam zupełnie sama metodą prób i błędów, więc wciąż wymaga doskonalenia, przeróbek rabat, przesadzania roślin. Ogólnie jestem już z niego bardzo zadowolona, ale wciąż pracujemy nad kolejnymi elementami architektury ogrodowej, która znacznie poprawia wygląd każdego ogrodu.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Monia gnacie z tymi pracami jakby wiosna była a nie senna jesień. ;:215
Że aż takie macie przymrozki?! ;:oj U mnie pogoda łaskawsza. ;:224
Murek oczywiście wyszedł perfekcyjnie. ;:224 Każdy taki detal bardzo porawia wygląd ogrodu, jak dla mnie już idealnego. ;:224
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Witaj Moniko, już od jakiegoś czasu śledzę ten wątek :wink: Ogród Twój jest przepiękny ;:180 Każdy centymetr zaplanowany, przemyślany, taki spójny z resztą. Uroku całości dodaje pergola przy wejściu i te linie, wszystko to aż woła "wejdź do środka". Klimat angielskich ogrodów ;:167 Wprowadzenie cegły do ogrodu to moje marzenie, niestety, ja nie bardzo mam warunki na takie rzeczy, dlatego powzdycham sobie do Twoich cegieł ;:224
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”