Ogródek Marty cz.1
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marto,
Brykowska M., Architektura Karmelitów Bosych w XVII i XVIII wieku, Warszawa, 1991
Brykowska M., Pustelnia w Czernej, "Biuletyn Historii Sztuki",t.XLIII:1981, nr 2,s.151-179
Myczkowski Z., Erem w Czernej-wybitny przykład dawnej myśli urbanistycznej, "Teka Komisji Urbanistyki i Architektury PAN",t.XVI:1982
Wanad B.J.OSD, Matka Boska Szkaplerzna w Czernej.studium ikonograficzno-historyczne,Kraków, 1988
Wanad B.J OSD.,Maryjne Sanktuarium Karmelitów Bosych w Czernej,Kraków, 1981
Wanad B.J.OSD,Tajemnice życia eremów na Bielanach i w Czernej.Paralelizm wartości ideowych, artystycznych i przestrzennych do końca XVIII wieku, Kraków, 2005
Wanad J.B., Zakon Karmelitów Bosych w Polsce. Klasztory Karmelitów Bosych i Karmelitanek Bosych 1605-1975,Kraków, 1979
W Zakładzie Architektury Krajobrazu Instytutu Urbanistyki i Planowania Przestrzennego na Wydziale Architektury Politechniki Krakowskiej jest ponadto obszerne opracowanie ogrodu przyklasztornego (opis, historia, inwentaryzacja rysunkowa i fotograficzna)powstałe w 1980 roku w ramach Katalogu Zabytkowych Założeń Zielonych miasta Krakowa i województwa miejskiego krakowskiego
Pozdrawiam!
Brykowska M., Architektura Karmelitów Bosych w XVII i XVIII wieku, Warszawa, 1991
Brykowska M., Pustelnia w Czernej, "Biuletyn Historii Sztuki",t.XLIII:1981, nr 2,s.151-179
Myczkowski Z., Erem w Czernej-wybitny przykład dawnej myśli urbanistycznej, "Teka Komisji Urbanistyki i Architektury PAN",t.XVI:1982
Wanad B.J.OSD, Matka Boska Szkaplerzna w Czernej.studium ikonograficzno-historyczne,Kraków, 1988
Wanad B.J OSD.,Maryjne Sanktuarium Karmelitów Bosych w Czernej,Kraków, 1981
Wanad B.J.OSD,Tajemnice życia eremów na Bielanach i w Czernej.Paralelizm wartości ideowych, artystycznych i przestrzennych do końca XVIII wieku, Kraków, 2005
Wanad J.B., Zakon Karmelitów Bosych w Polsce. Klasztory Karmelitów Bosych i Karmelitanek Bosych 1605-1975,Kraków, 1979
W Zakładzie Architektury Krajobrazu Instytutu Urbanistyki i Planowania Przestrzennego na Wydziale Architektury Politechniki Krakowskiej jest ponadto obszerne opracowanie ogrodu przyklasztornego (opis, historia, inwentaryzacja rysunkowa i fotograficzna)powstałe w 1980 roku w ramach Katalogu Zabytkowych Założeń Zielonych miasta Krakowa i województwa miejskiego krakowskiego
Pozdrawiam!
Martachono mie tu natentychmiast!!! Kabelki??/ Betonowe w ziemi???
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
- Kocina
- 1000p
- Od: 22 lip 2008, o 22:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tija - bo nie zawsze jest co gadaćtija pisze:Marta ja do Ciebie przychodzę baaaaaaardzo często , ale przysiadam z boczku i słucham opowieści ,a że nie znam i nie byłam w tamtych stronach więc nie zabieram głosu, bo i co miała bym pisać

Studnia piękna, faktEwa Janina Sadowska pisze:Studnię inwentaryzowali moi studenci z Koła Naukowego.Mnie się bardzo podobała.Poszukam czy mam to zapisane(jestem w pracy nadyżurze dydaktycznym)ale jest kilka ciekawych artykułów o Czernej.Pozdrawiam!

Dziękuję za literaturę!

- ElzbietaaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sie 2008, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.