Zaczynam - rogalm1 cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Kochani, spędziliśmy cudowny weekend na działce, szkoda, że nie mogliśmy zostać jeszcze na poniedziałek i wtorek ale nie ma co narzekać bo pogoda była miodzio, dużo zrobiliśmy, złapaliśmy świeżego powietrza i ... już tęsknimy z powrotem... Marysia porobiła sporo zdjęć więc pokaże co się działo i co jeszcze kwitnie...

przede wszystkim wprawialiśmy okna, i dzieci od razu poleciały sprawdzić jak wyglądają z nimi ich przyszłe pokoje!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

potem sadziliśmy kwiatki, krzaki i drzewka, które dostaliśmy od zaprzyjaźnionej ogrodniczki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

takie kwiatki jeszcze u nas kwitną! a niektóre tak pięknie się przebarwiają jak np. borówka amerykańska:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

musieliśmy też zrobić ognisko, żeby spalić liście, i tysiące ścinków drewnianych z budowy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

no i oczywiście musieliśmy polecieć do lasu sprawdzić czy są grzyby

Obrazek

Obrazek

zaczynam robić skalniak

Obrazek

i zaczyna wschodzić nam trawka pod lasem

Obrazek
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuziu, na szczęścia okna pasują idealnie, więc jeden stres już za nami!

Bernadko
, na razie to jest jedna łodyga z wieloma kwiatkami, jak tylko się dowiem jak to rozmnożyć to chętnie się z Tobą podzielę - o ile dobrze pamiętam dostałam tego kwiatka od Gabrysi to się Jej zapytam

Priam dziękuję za odwiedziny, mnie też się coraz bardziej podoba moja działka :D
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ajajaj, Monisiu, jaki superowy reportaż z weekendowego pobytu na działce :)
Ogldając fotki czułam sie tak, jakbym tam z Wami była i nawet czułam zapach tego ogniska :) Góra domku rośnie jak na drożdżach, będą się dzieci mogły niedługo cieszyć własnymi pokoikami. Serdecznie Was pozdrawiam.
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniko - super wygląda teraz Twój ogród a ten taras to z daleka wygląda jak normalny dom :D

pięknie ... oby tak dalej :)
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Witam Cię Moniu. Pooglądałam i poczytałam i jestem zszokowana. Ogrom pracy i serca jaki wkładacie w dom i ogród powala z nóg. Przepiękny masz teren, budowa cała parą a dzieci tak szczerze pomagają. Gratulację i uklony dla całej Twojej rodzinki. Lasek a w nim jeszcze takie grzybki-marzenie. Co wiecej mogę napisać - super oby tak dalej, a wiem że tak będzie.
Nie odzwywałam się bo nie zdążyłam nadrobić zaległości, ale teraz postaram sie być na bieżąco, choc brak mi na wszystko czasu. Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia. ;:31
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja powiem tylko tak Obrazek
Nic więcej dodać nic ująć - rewewlacja
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

No to mieliście super weeknd - i tyyle do przodu :)
O roślinkę się nie martw - jak jest mała to dj jej spokój - może gdzieś upoluję w ogrodniczym...
Odziwiam te wasze poczynania i widoki .. i kibicuję wiernie :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Witaj Moniu.
Świetna relacja z postępów na działce.
Widać, że dzieciaki mają niebywałą frajdę i już nie mogą się doczekać, kiedy będą mogły pomieszkać na poddaszu.
Po prostu rewelka ! ;:215
Tak trzymajcie a wiosną my będziemy mieli co oglądać i razem z Wami przeżywać ogrodowe rozkosze. ;:113
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ave pisze:Ajajaj, Monisiu, jaki superowy reportaż z weekendowego pobytu na działce :)
Ogldając fotki czułam się tak, jakbym tam z Wami była i nawet czułam zapach tego ogniska :) Góra domku rośnie jak na drożdżach, będą się dzieci mogły niedługo cieszyć własnymi pokoikami. Serdecznie Was pozdrawiam.
Ewuniu, zapraszam nie tylko wirtualnie, u mnie też jest gdzie pospacerować, a ognisko palimy za każdym razem jak jesteśmy na działce- to już taka narodziła się tradycja. Musimy zrobić im pokoiki przed wakacjami, bo wszyscy chcą zapraszać swoich przyjaciół (nawet Szymek chce zabrać kolegę z przedszkola!) więc czasu mało, o pieniądzach to już nie wspomnę...
k-c pisze:Moniko - super wygląda teraz Twój ogród a ten taras to z daleka wygląda jak normalny dom :D

pięknie ... oby tak dalej :)
Karolu, mam nadzieję, że to kiedyś będzie prawdziwy dom, chociaż dla nas to już coś najważniejszego na świecie, to nie to samo co mieszkanie w bloku (zresztą nie nasze) tylko coś co tworzymy sami, może w trochę dziwny sposób ale co tam ...
giga45 pisze:Witam Cię Moniu. Pooglądałam i poczytałam i jestem zszokowana. Ogrom pracy i serca jaki wkładacie w dom i ogród powala z nóg. Przepiękny masz teren, budowa cała parą a dzieci tak szczerze pomagają. Gratulację i uklony dla całej Twojej rodzinki. Lasek a w nim jeszcze takie grzybki-marzenie. Co wiecej mogę napisać - super oby tak dalej, a wiem że tak będzie.
Nie odzwywałam się bo nie zdążyłam nadrobić zaległości, ale teraz postaram się być na bieżąco, choc brak mi na wszystko czasu. Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia. ;:31

Giga, rozumiem Twój brak czasu, ja też gdyby nie praca to w domu bym się w życiu nie dopchała do komputera, w pracy teraz przygotowuję Jasełka- wersja współczesna więc też czasu mniej ale ja lubię takie wyzwania. Zapraszam kiedy tylko będziesz miała ochotę, ale zrozumiem jeśli to będzie rzadko, liczy się życzliwość anie częstotliwość...

Jolu! Dziękuję, że znalazłaś czas, żeby do mnie zaglądnąć - twoje uznanie jest dla mnie szczególnie ważne, bo jesteś chrzestną matką mojej studni :D musisz tylko przyjechać i rozbić o nią szampana :)

Bernadko, nasz wierny kibicu, ja też sprawdzam co nowego u Ciebie choć nie zawsze zostawiam wpis i podziwiam Twoją walkę z kretami.
kogra pisze:Witaj Moniu.
Świetna relacja z postępów na działce.
Widać, że dzieciaki mają niebywałą frajdę i już nie mogą się doczekać, kiedy będą mogły pomieszkać na poddaszu.
Po prostu rewelka ! ;:215
Tak trzymajcie a wiosną my będziemy mieli co oglądać i razem z Wami przeżywać ogrodowe rozkosze. ;:113
Grażynko, R O Z K O S Z ! ot jest właściwe określenie tego co czuję jak jadę na wieś!
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

No ... ja też znam tę rozkosz! :heja
Szkoda tylko, że ona tak rzadko ... :wink:
Faktycznie oryginalnie budujecie - chyba, co tam chyba - na pewno! nigdy jeszcze nie
widziałam, żeby ktoś budował dom od poddasza!
Musicie to opatentować.
Z oknami pomieszczenia nabierają przytulności. Fajnie, że obyło się bez kłopotów.

No i jestem w szoku, że tyyyle kwiatków jeszcze u Ciebie kwitnie! :shock:

A krasnoludek z grzybkiem bardzo! sympatyczny. :D
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wisienko, mój krasnoludek zrobił się ostatnio bardzo grzeczny, bo miał długi okres buntu i uporu - czasami było trudno- ale teraz odpukać w niemalowane jest przecudny, a na działce to już bysmy sobie bez niego nie poradzili, tak pomaga....
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No to buziaki dla krasnoludka. :wink: :lol:
Mam nadzieję, że spisze się w przyszłym roku jeszcze lepiej. :P
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Piękny ten Wasz dom "na palach"! I widoki z niego też super. Rozmarzyłam się...
Czasem marzenia się spełniają :D
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

;:63 Monisiu ciesze sie że okna pasuja to bardzo ważne, pogoda do łażenia super no i te grzyby :shock: myslałam że juz po... super masz miejsce na ziemii, piękne tereny pozdrówka Isia

P.S drzewko tradycyjnie podlane 8)
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja dwa razy oglądałam zdjęcia i szukałam krasnoludka z grzybkiem... :;230
Myślałam że chodziło o gipsowego krasnala, a tymczasem to o syna.
Monisiu, świetnie wygląda Wasz domek i kwiaty.
Bardzo mi się podoba u Ciebie ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”