Ogródek to moje drugie życie cz.9 -sezon 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek to moje drugie życie cz.9 -sezon 2015

Post »

Ja też mam ten sam dylemat z sadzeniem ...zanim wrócę z pracy ogarnę obiad to już ciemno . Nie mam dużo troszkę cebulowych ale jabłuszka muszę oberwać szkoda bo ładne i pyszne a po ostatnim przymrozku zaczęły już spadać :( nie wspomnę o liściach tyle tego naleciało .
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Jabłka wczoraj M oberwał ,liści co niemiara ale masz rację kiedy to robić?najwazniejsze posadzić ,to co trzeba zabezpieczyć i pochować i pożegnać się z działką do wiosny,w tym momencie zazdroszczę ogródków przydomowych ;:145
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

A u mnie wiosna zaraz będzie.Azalia ma tak nabrzmiałe i zaróżowione pąki,że jak nie przyjdzie dziadek mróz to zakwitnie.Póżniej pewnie zmarznie
i do usunięcia będzie.Ja liści nie sprzątam.Naturalne piękno preferuję :wink: .
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

A ja mam ogród przy domu ale czasu to wcale nie więcej niż wy... ;:185
Denerwuje mnie takie grzebanie po godzinie dziennie. Tylko się człowiek ubrudzi, więcej przebierania niż roboty.No ale cóż...Najważniejsze że słonko świeci. ;:3
Miłego dzionka.
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

A ja to już sama nie wiem co lepsze czy blisko czy daleko . Czasem jestem zła na siebie zamiast siedzieć na działeczce to wracam do domku bo akurat mi się przypomniało że mam coś sprawdzić w necie i trwa to półgodziny :lol: ale tez jest dobre bo jak znowu coś potrzebuję a jest to w domu to nie ma problemu 50m i mam . Liście sprzątam z trawnika i z roślinek którym mogą zaszkodzić zgniłe listki . Bukowe i dębowe ok ale nie orzech i owocówka .
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ogród przy domu to jednak dobra rzecz ;:108 . Można na prace wykorzystać każdą chwilę dobrej pogody. No a poza tym jaka to przyjemność wyjść rano w szlafroku, z kawą do ogrodu ;:65 . Tak właśnie mi się marzy ;:173 .
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janku ja na rabatach też już liście zostawiam,ale z trawników zgrabiam ,z tego co czytałam nie jest korzystne dla trawy jak liście zalegają

Olu bo poza ogródkiem jest jeszcze masę innych spraw i nie ważne czy przy domu,czy kawałek od domu, jesienią popołudnia krótkie i mało się zrobi

Ewciu u mnie same liście z drzew owocowych,a poza trawnikiem jakim roślinom mogą zaszkodzić ?

Jolu ja niestety mając przydomowy ogród z poranną kawą, w szlafroku do ogrodu bym nie wyszła ,chyba że w sobotę czy niedzielę,straszny ze mnie śpioch i w tygodniu każda minuta dłużej w łóżku jest dla mnie na wagę złota,więc kiedy przed pracą miałabym ogród oglądać ? ;:306

Ostatni dzień października ,od jutra niezbyt lubiany listopad bo często słotny,mglisty ,zimny,jednym słowem depresyjny miesiąc,dzisiaj był rewelacyjny dzień ,bardzo ciepły,jako,że jutro Święto Zmarłych,poszliśmy na cmentarz po śniadaniu,umyć groby,powyrzucać stare kwiaty,znicze...jak co roku,innych zajęć na dzisiaj jeszcze w planie miałam sporo,ale musiałam na działkę wyskoczyć posadzić wreszcie pozostałe róże,nie bardzo miałam pomysł na miejscówkę bo zamiast najpierw pomyśleć gdzie będzie ich miejsce a potem kupować to ja oczywiście odwrotnie ;:124 więc M skopał mi trójkącik w narożniku trawnika i zamieszkały tam Cafe , Avalon i Charming Beauty,na wiosnę dojdą jakieś trawki i będzie taka mini różanka - kolejna :;230

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Gratuluję Dorciu nowej mini-różanki ,mam nadzieję, że na tych 3 różach w tym miejscu się nie skończy... ;:173

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu zobaczymy ;:oj

A teraz trochę wiosny tej jesieni....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

no i ta już prawdziwa moja jesień działkowa

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- 31 paź 2015, o 18:29 --

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Dorotko

Lubię twój ogródeczek, taki estetyczny, zadbany, po prostu elegancki ;:108
Chryzantemki dodają niezwykłego uroku działeczce, gdy już inne roślinki szykują się do snu ;:333
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Dorotko ciekawa jestem Twojej opinii o Cafe ;:108
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu no nie popadajmy w przesadę,elegancki to on nie jest ,ale ja eleganckich i grzecznych ogrodów za bardzo nie lubię,u mnie cały czas musi coś się dziać ,latam z tymi moimi roślinami bez umiaru ,zmieniam aranżacje rabat bo lubię tworzyć coś nowego
dlatego u mnie jeśli jest jakaś podsypka to ewentualnie kora,można ja rozgarnąć i zrobić kolejny dołek w ziemi , ale jeśli lubisz u mnie bywać to tylko pozostaje mi się z tego faktu cieszyć,zapraszam kiedy zechcesz :D
Chryzantemy warto zaprosić do swoich ogródków ,już mam listę odmian które mam zamiar zamówić na wiosnę ;:223

Aniu czy Cafe to zły wybór ??? ze mnie znawca róż żaden,kupuję co mi w oko wpadnie i Cafe mi się spodobała bo taka inna jest ,mam nadzieję,że się nie zawiodę

Dzisiaj na działce raczej nie będę,w poniedziałki pracuję do czwartej,więc jak zjemy obiad jest piąta ,a wiecie,że po zmianie czasu to już szaro się robi,dzisiaj dotarły jeszcze cebulki tulipanów ,nie napiszę kiedy je kupowałam bo znowu mi ciśnienie poszybuje,w każdym razie ten sklep internetowy już mojego zamówienia nie ujrzy ,oby tylko okazało się,że to odmiana którą chciałam ,ale na sprawdzenie tego muszę do wiosny poczekać

Mam wrażenie ,że w nocy lub nad ranem był niewielki przymrozek ,ale dzień słoneczny i zupełnie nie wygląda na listopad ,miłego popołudnia Wam zyczę
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Dorotko nie jest zła,ja za nią bardzo szalałam,musiałam ją mieć i choć niektóre osoby mnie przed nią ostrzegały to ja taka uparta,że musiałam sama się przekonać.U mnie trzyma się dzielnie,choć ma mało kwiatów.Na wiosnę posadzę ją do donicy,może będzie jej lepiej?
Sam kwiat ma cudny,ogromny,a pachnie wyśmienicie ;:333
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mnie nikt nie przestrzegał,zresztą ja nikogo nie pytałam,a jakie ma wady??
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”