Jesień zagląda do wiejskiego ogrodu cz. 27

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jesień zagląda do wiejskiego ogrodu cz. 27

Post »

Witaj Marysiu,widzę ,że na poważnie traktujesz swój ogród :uszy tyle poprawek i nowych rabat że fiu fiu ,bardzo ambitnie podeszłaś do ogrodu :heja oj będzie się działo na wiosnę ,pogoda fajna do pracy to energia Cię rozpiera ,dobrze ,niech się kręci ,ja dzisiaj wywoziłam liście spod katalp i żółtego klona do nowych rabat ,przywaliłam kiśćmi z kalafiorów,brokułów i kapusty ,żeby ich wiatr nie rozwiał,teraz rozrzucę obornik i jak to wszystko siądzie to znowu liście i na wiosnę rabatki będą pełne ziemi gotowe do obsadzenia,pozdrawiam i dobrej nocki ;:196
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę że prace jesienne postępują rośliny pięknie kwitną sama przyjemność przebywać w takim ogrodzie. ;:180
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

:wit

Marysiu u Ciebie jak zawsze ślicznie i te wspaniałe zachody słońca . ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuniu ja zawsze ogród traktuję poważnie :;230 a jak mi zaczęło brakować miejsca to musiałam go poszukać :lol: Dzisiaj sobie odpuściłam i jutro też nic nie zrobię, pewnie dopiero po święcie. Mam nadzieję, że pogoda dalej dopisze ;:215 Muszę wygrabić i spalić liście spod grusz, bo miały rdzę ;:222 A tunel jeszcze nie skopany :wink: Oj widzisz pracy a pracy! Życzę Ci miłego wieczoru ;:196

Irenko sezon powoli dobiega końca i jeszcze trochę a znowu będziemy czekać na wiosnę ;:168

Tereniu dziękuję za miłe słowa i zapraszam ;:180
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dobry wieczór, Marysiu!
Późno dzisiaj zawitałaś na FO, ale z tego, co wiem, miałaś mnóstwo pracy.
Gratuluję samozaparcia i konsekwencji w działaniu. ;:138
Życzę Ci duuużo miłych wrażeń w dniu jutrzejszym w związku z ... Wiesz, z czym.
;:cm
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lucynko bardzo się cieszę że udało mi się tyle zrobić, bo lenia miałam solidnego jak chodzi o sprzątanie :;230 Wolałam skopać kawał ziemi niż myć okna :;230 ale wstyd było przed koleżanką, bo ona nie ogródkowa to tego nie zrozumie :? Chyba o czymś nie wiem, ale moje jutro będzie się kręciło wokół cmentarzy i koleżanki ;:131
Ściskam Cię i życzę spokojnej nocy i wspaniałego jutrzejszego dnia Obrazek
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu nad B zawsze najpiękniejsze zachody słońca ;:138
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,ja wiem ,że ogród traktujesz z powagą ,jakże by inaczej mogło być,nawet w to nigdy nie wątpiłam,kochamy nasze ogrody i zawsze tak będzie ,ja dzisiaj niewiele zrobiłam w ogrodzie ,a właściwie to nic ;:306 ,bo tylko liście wywiozłam na rabaty,ale w myślach to zrobiłam dużo ;:306 ,jutro jadę rano do Krakowa na Balicką kupić kwiaty na groby,bo trzeba zrobić stroiki,potem urzędy a potem może ogród,i jeszcze mam jechać po obornik gołębi ,no i oczywiście tak na niczym zleci dzień :uszy pozdrawiam i życzę pięknych snów ;:196 sama też zmykam do spania ,bo jutro wcześniej będę budzona :;230
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Róża New Down spisuje się na medal. Kolorek uroczy. :heja
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Marysiu
Wózek nam się bardzo spodobał i musimy też podobny mieć :!:
I do uli, do wody na działce, ziemi itp.
Brązowo - miedziane chryzantemki cudne :D Sprawiłam sobie wczoraj zbliżoną, ale ie wiem, czy przeżyje zimę u nas.
Różyczka ''New Dawn'' jest wyjątkowa, kwitnie cały sezon z przerwami i ma delikatny, ale piękny moim zdaniem zapach :D Mój Dziadek miał cały rząd przy domu na łukach - jeszcze niektóre żyją.
Ja mam ''podziadkowe ''w siedlisku :)
Ale się napatrzymy na chryzantemy na grobach, piękne są te wielkie kule tyle, że do ogrodu nie nadają się.
Marcinki słabo mówisz w tym roku :?: Churchilek żyje :?:
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MARYSIU zachody i wschody to Twoja profesja, u mnie takich niema albo nie potrafię ich dostrzec ;:108 a w ogrodzie jak wszedzie nadciaga jesień, ja jeszcze nie posadzilam wszystkich tulipanków, wymarałam kilka cebulek i czekają nie wiem na co. Ale podczytuję Twój wątek i też widzę, że nie do końca jesteś przygotowana do zimy - jak u każdego ogrodnika ciągle cuś ;:306
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Marysiu

Czy Ty sadzisz czosnek ozimy ?

Ja sadzę i na jutro mam plan wysadzić około 200 ząbków . Czy się uda , nie wiem . Zobaczymy .
Po południu , po pracy nie ma już szans , tak szybko robi się ciemno , że i czołówka nie pomoże . :;230
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu ale ja zaglądam do Was, tylko z tym pisaniem ostatnio mi nie wychodzi, Twoje zachody słońca, Twoje niebo jest prześliczne ;:196
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

BEATO a nie za wcześnie na sadzenie czosnku ozimego, ja sadzę ale zawsze znacznie pózniej - zapowiadają jeszcze ciepło czosnek skiełkuje i póżniej zmarznie. Mnie już to spotkało nie jeden raz, teraz się wycwaniłam i sadzę znacznie pózniej.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu a wszystko dzięki tej przestrzeni!

Martusiu no to stałaś dzisiaj w niezłym korku, bo aż w radio K. o nim mówili i od razu o Tobie pomyślałam :;230
Cały dzień w ruchu i piszesz że dzień na niczym zejdzie :D Ja też dzisiaj od rana na nogach, bo trzy cmentarze załatwione. Nie robiliśmy wcześniej porządków, bo kierowca się przeziębił :lol: Jutro mam czas na ogród :tan Miłego wieczoru i ściskam ;:196

Marysiu od motyczusi coś ostatnio strasznie biegasz :;230 ta ND do niedawna mnie wkurzała ale po trzech latrach może być ;:333

Agnieszko wózek polecam! ja bez niego dorobiłabym się albo przepukliny, albo połowy nie byłabym w stanie zrobić ;:185 Moja ruda i parę innych też jeszcze nie zimowały, więc zobaczymy ;:219 ND mnie początkowo zawiodła, ale po porządnym ukorzenieniu się polubiłam ją. Mam drugą, która rosła w cieniu i marnie kwitła to teraz rosną razem :lol: Aguś a nie rozpoznałaś Churchilka wśród pokazywanych, bo ja się już całkiem pogubiłam ;:224 Nie rosły słabo ładnie kwitły tylko że po śniegu zeszły do parteru, ale kwitną jeszcze !

Krysiu ja też do Ciebie zaglądam, ale coś nie wstawiasz zdjęć :wink: Masz rację ciepła pogoda wymusiła na mnie zmiany w ogrodzie i ciągle coś przesadzam. Za pochwały dziękuję ;:168

Beatko ja sadzę tylko ozimy czosnek, letniego nigdy nie sadziłam. Niestety też jeszcze czosnek w domu ale wielu mówi że jeszcze czas :D Z doświadczenia wiem że najokazalszy też jest szpinak ozimy, ale nie wiem czy nie jest już za późno ;:224 To masz przed sobą pracowity czas, wykorzystaj go ;:215

Iwonko brakuje mi Twojego słówka zresztą jak widać nie tylko mnie i dlatego dobijamy się do Ciebie. Dzięki ;:196

A u mnie jeszcze wesoło w ogrodzie!
Kwitnie ciemiernik

Obrazek

i spóźniony zimowit ale jakiś taki mikrusek

Obrazek

Kwitną jeszcze michałki i nowe chryzantemy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dalie cały czas dzielnie sobie radzą

Obrazek