Kolorowy ogród Geni - 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Musi się przechować, ważne aby dobrze zabezpieczyć system korzeniowy, opatulić pojemnik, o górę martwię się mniej. A kwitnąć musi jak nie zmarznie, no chyba, że ją obetnę, ale tego nie zamierzam robić. Skoro sobie wymyśliłam takie cudo to teraz będę kombinowała:-). E-geniu, Twoje hortensje są piękne, w moim starym ogrodzie miałam hortensję, która została posadzona przez moją prababcię w latach 60-tych, kwitła mi każdego roku jak szalona, była ogromna i miała ogromną ilość kwiatów. Ta hortensja ma dziś ponad 40 lat. A teraz ja zaczynam wszystko od nowa w nowym miejscu.......moje hortensje to młode i niewielkie krzaczki niestety.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Ewuniu ja oprócz tych już dużych mam małe które kupiłam w tym roku i nie wiem czy będą kwitły.

Genia
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ja kilka hortensji posadziłam rok temu, późną jesienią i wszystkie mi zakwitły latem. Trzeba tylko wiedzieć jakie hortensje się ma, i które przycinać wiosną, a którym usuwać tylko zmarznięte i uszkodzone pędy po zimie.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Ewuniu ja tylko przycinam te biołe o drobniejszych kwiatach a resztę nie no chyba wiosną końcówki które zmarzły

Genia
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46

Post »

Witaj Geniu :)
Wróciłaś już od koleżanki? Dobrze się bawiłaś?
Wiesz Geniu, podziwiam Cię. Ja uczę się ogrodnictwa z tego forum i patrzę na nazwy, czytam o zwyczajach roślin, ich warunkach naturalnych itd., żeby wiedzieć co i jak robić. Głowa mi puchnie i czuję się taka malutka przy "lwach" forumowych :) A Ty nie wiesz jaki to gatunek hortensji ale i tak bezbłędnie wiesz, że te białe do ścięcia, te drugie, to tylko przemarznięte pędy wiosną... i wszystko Ci rośnie jak na drożdżach. Bardzo mi przypominasz moją mamę. Perfekcyjna obserwacja i doskonały instynkt ogrodniczy. Gratuluję i podziwiam :)
Pozdrawiam bardzo serdecznie fachowca-praktyka :)
Mirka
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A to moje zdjęcie z zeszłego roku

Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Mirko

Wrócilam już dość dawno było Fajnie już długo nie widziałam się z koleżanką a ona jest taką samą fanatyczką ogrodu, więc czas mi szybko minął. Przeceniasz mnie tak naprawdę wszystkiego uczyłam się na własnych błędach nigdy nie interesowało mnie jaka to odmiana liczły się kolory i różnorodność kwiatów
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gieniu piękne długie i gęste włosy ładną czuprynkę miałaś ,a teraz masz piękne i gęste :)

Pozdrawiam cieplutko
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dlaczego ścięłaś takie ładne włosy:-). Czy to chęć dużej zmiany? Czy może z powodu wygody? Zawsze się zastanawiam dlaczego kobiety ścinają nagle włosy. Sama mam długie włosy, a nie jestem już pierwszej młodości i tak sobie myślę, czy kiedyś mi coś takiego wpadnie do głowy, bo teraz ciągle się zapieram, że nigdy ich nie obetnę:-).
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A tak przy okazji to gratuluję srebrnej karty na forum:-) e-geniu.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

e-genia pisze:Kochani nie chcą otwierać się te małe zdjęcia na hotosiku nie wiem co się dzieje, może uda się wkleić chociaż ze 3 zdjęcia
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ale pieknosci nie moge sie napatrzec :shock: , jak miło poogladać takie piekności o tej porze roku :D 8) . Przyjżałem sie twojej fotce z tamtego roku i avatarkowi , no i zobaczyłem dużą różnice w fryzurze 8) .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tija i Ewo cieszę sie ze podobały się Wam moje długie włosy . Sciełabym już szybciej ale nie pozwolili mi moi mężczyżni ale w zeszłym roku przekonałam no i najpierw ściełam do ramion a pużniej znowu przekonałam i ściełam tak kródko. Długie po prostu mi się znudziły, nosiłam je przez 20 ostatnich lat
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze zapomiałam podziękować za gratulacje
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46

Post »

Geniu :) Piękne te Twoje długie włosy :) I wyglądałaś w nich naprawdę...hmmm :):):) Ale rozumiem potrzebę zmian w wyglądzie. Ja sama raz mam włosy do ramion, raz krótkie. Raz jestem blondynką raz brunetką z teraz mam pasemka :) To odmładza wewnętrznie :)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trudno było nie zauważyć To jednak dość radykalna zmiana. Dziękuję Tulipanku za odwiedziny mojego ogródka

Genia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”