W moim ogródeczku ... Halina ;-) 2008r.
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Masz jeszcze sporo kwiatków! Kto by pomyslał, ze to listopad? Gdyby nie te korale na kalinie i ogniku i bezlistna brzoza... No i śliczną masz kolekcję traw.
Konik ma bardzo miłą "twarz"
Ja też mam takich sąsiadów ;) (Zimą przypomnę moich przyjaciół zza miedzy
) Czy korzystasz z dobrodziejstwa nawozu wyprodukowanego przez to piękne zwierzę?
A ta przestrzeń - odpływam... ... ...
Buziaki, Halinko!
Konik ma bardzo miłą "twarz"

A ta przestrzeń - odpływam... ... ...
Buziaki, Halinko!

- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu i Martuniu, tą krokosmie dostałam w tym roku od koleżanki i ona twierdzi, że krokosmie pozostawia się na zimę w gruncie. Mam jeszcze inną krokosmię, czerwona, którą kupiłam w tamtym roku, nie wykopałam i w tym roku pięknie kwitła, nawet jej na zimę nie przykryłam.
Jolu, jak w przyszłym roku krokosmia , ta ze zdjęcia, mi się rozrośnie to Ci wyślę, nie kupuj
Czerwoną też Ci wyślę, jeżeli tylko chcesz 
Pozdrawiam cieplutko
Jolu, jak w przyszłym roku krokosmia , ta ze zdjęcia, mi się rozrośnie to Ci wyślę, nie kupuj

Pozdrawiam cieplutko

- HalinaK
Witaj Asiu, moje trawy ozdobne rosną sobie na trawniku i kosząc trawę ograniczam im miejsce. Nie stosuje żadnych kołnierzy, trochę z braku czasu, a trochę chyba z "niechciejstwa" 
W tym roku zaczęłam tworzyć ogród traw ozdobnych, może w przyszłym roku będzie widać jakieś efekty :-/
Jeżeli interesują Cię jakieś trawy, które mam to mów. Wiesz, że chętnie się z Tobą podzielę.
Cieplutko pozdrawiam

W tym roku zaczęłam tworzyć ogród traw ozdobnych, może w przyszłym roku będzie widać jakieś efekty :-/
Jeżeli interesują Cię jakieś trawy, które mam to mów. Wiesz, że chętnie się z Tobą podzielę.
Cieplutko pozdrawiam

- HalinaK
Izuniu, pytasz: "Czy korzystasz z dobrodziejstwa nawozu wyprodukowanego przez to piękne zwierzę? " Otóż, sąsiad (mąż kuzynki męża) zaproponował nam to dobrodziejstwo, żebyśmy brali ile chcemy. Noooo i korzystamy
Prawdę mówiąc taki przerobiony nawóz wcale nie śmierdzi, aż byłam zdziwiona
Z tym sąsiadem mamy dobrze, nie dość, że mamy nawóz, nie musimy bawić się w kompostownik to jeszcze trawę z łąki wykasza dla konika i krówek 
Cieplutko pozdrawiam

Cieplutko pozdrawiam

- HalinaK
Halinko, pan w Agrosadzie powiedział, że trawy pampasowe koniecznie należy zabezpieczyć na zimę najlepiej przysypać trocinami i korą, i obłożyć gałązkami świerkowymi. Powiedział, że należy je sadzić na miejscach wyżej położonych, żeby korzenie nie zgniły, ponieważ nie tolerują podmokłych terenów. Nooo i ponoć trawy pampasowej nie obcina się ;-0
Pozdrawiam cieplutko
Pozdrawiam cieplutko

- Aska
- Od: 13 kwie 2006, o 14:36
Zaglądam z kawą
, by powiedzieć "dzień dobry"
. Ucieszyłaś mnie propozycją traw. W tym roku na nie zachorowałam. Posadziłam rosplenicę japońską i jeden z miskantów chińskich - zobaczymy, jak przezimują. W skalniaku znalazła się kostrzewa sina - nie wiem, co z nią będzie, bo roślinki były malutkie, zobaczymy na wiosnę. No i dostałam nasiona ostnic - Jana i włosowatej, jak mi coś urośnie to się pochwalę i podzielę siewkami.
Widziałam u Ciebie imperatę. pewnie w przyszłości będę sępić

Widziałam u Ciebie imperatę. pewnie w przyszłości będę sępić