/ ... / mam nadzieję, że pokażesz nam w pełni rozwinięte kwiaty

- niech tylko "bezpiecznie" rozkwitną, to na 100% pokażę, to należy do "obowiązku" wszystkich hobbystów tej rośliny, którzy na swoich parapetach mają te wspaniałe i ciekawe rośliny. Szkoda, że "nasze" lato zbyt krótko trwa

.
Na dzień dzisiejszy pąki kwiatowe wyglądają na "prawie gotowe" do rozchylenia płatków i pokazania co ukrywa się pod nimi:
- wzrost pąków kwiatowych następuje dość powolnie, już płatki kwiatów nie przylegają tak ściśle do siebie. Sam bardzo się niecierpliwię i czekam, ale mam nadzieję, że już w najbliższym czasie będę mógł zobaczyć jak wyglądają rozkwitnięte pąki i oczywiście pokazać na Forum, jak wyglądają kwiaty. Ciekawi mnie jakie będą drugie kwiaty na Adenium obesum Vasana, tz. pełne czy z cechami takimi jak pierwsze kwiaty na tej roślinie.
Na "pierwszy rzut okiem" widać, że kwiat na Adenium Snow White, jest bardziej "puszysty", tak jakby jeszcze coś dodatkowego kryło się pod zewnętrznymi płatkami. Za kilka dni zapewne już będzie wiadomo co, oby to czego się spodziewam

.
---23 paź 2015, o 12:12---
Niezbyt dobrze się ułożyło, będzie wpis pod wpisem, trochę niezbyt zgodnie z Regulaminem Forum

- może nie będzie "kary" - ale "przestępstwem byłoby, nie pokazać takiego kwiatuszka w wątku poświęconym tym roślinom:
Możliwe, że dzisiejszego popołudnia lub wieczorem, może jeszcze nie w pełni, ale ten pąk rozkwitnie:
- godz: 7.34:
- drugie Adenium również już jest "gotowe" na pokazanie jak wygląda kwiat w pełnym rozkwicie, chociaż to jeszcze potrwa kilkadziesiąt godzin:
- po "gabarytach" białego pąka sądzę (oby prawidłowo), że kwiat powinien być zbliżony do wyglądu kwiatu z oferty.
-

tak wygląda kwiat o godz. 11.50, doczekałem się, bardzo pozytywnie mnie zaskoczył

:
- sprawdziły się słowa Forumowiczów: "drugie" kwiaty mają 100% cech kwiatów z oferty sprzedaży. Trzeba uznać "fachowość" w osiąganiu pięknych kwiatów,

dla ich umiejętności i doświadczenia w uprawie tych roślin.