Ogród zielonej III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród zielonej III

Post »

Alu musi być ciepło, bo dokupiłam tulipanów. ;:306 Naparstnice wysiałam wiosną pierwszy raz, dopiero w przyszłym roku mam nadzieję na kwiaty.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mówisz Soniu że jeszcze ciepełko będzie???....
mam nadzieję,bo jeszcze tyle mam do zrobienia w ogródku,a zimna nie cierpię :roll:
Na drugiej fotce w kompozycji z białą różą to może jakaś szałwia jest?
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Soniu jeszcze będzie ciepło. Zdążymy przed zimą ze wszystkim....
Ale już niedługo naszym najlepszym przyjacielem będzie właśnie kocyk i fotel.Obrazek
I do tego jeszcze laptopik...Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Soniu moim wysianym naparstnicom, ostatniej zimy, to nawet rozetki nie zmarzły, nie znikły. ;:215
A co do ciepełka to w TV słyszałam, że "nie ma tak dobrze", śnieg nie zostanie. Na śnieg musimy poczekać jeszcze koło tygodnia?! ;:202 ;:202 ;:202 To ja już wolę te upały. :roll:
Jutro już miało być ładnie. Miałam posadzić resztę cebul a tu jednak deszcz. No dobra. Cieszę się z tego deszczu. Naprawdę. Tylko kiedy ja posadzę to co jeszcze muszę posadzić? ;:223
Ślicznie wybarwiły Ci się te trawki. Lubię czerwony kolor. Jesienią. :lol:
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Mnie też zostało jeszcze kilka cebulek do wsadzenia, jak znam życie to tylko wetknę je gdziekolwiek i tyle będzie moich prac ogrodowych ;:306
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ładnie w dalszym ciągu w twoim ogrodzie ;:108 ;:108
Ja mam tylko różową naparstnicę .wysiała się też.I młode kilka sadzonki przesadziłąm na nowa działkę :wink:
To twardzielki, niczym nie trzeba nakrywać :)
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Soniu cofnęłam się kilka stron wcześniej i nadrobiłam Twój piękny ogród. Jestem zachwycona. Chyba jesienią jest u Ciebie najwspanialej? Hortensje i trawy...Cuudnie-i te fotki we mgle. Bardzo mi się podoba ;:167 U mnie niestety po ostatnich mrozach-bo trudno -12 nazwać przymrozkiem nawet trawy pozwijały listki i przemarzły. Szkoda.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za zaglądanie i ciepłe słowa. ;:196

Grażynko już przygotowane doniczki na sadzenie tulipanów jutro. :) Właśnie wróciłam do domu, czuć już inne powietrze, cieplejsze. ;:215 Z różami posadzona jest szałwia omączona. Jednoroczne w większości padły, a ona niezmiennie kwitnie i przymrozek jej nie zniszczył. Dwie terminatorki, szałwia i Bonica.

Obrazek

Olu już dzisiaj czuć cieplejszy powiew. :tan Kocham wyłącznie wiosnę i lato. Zima mogłaby dla mnie trwać od 24 grudnia do 1 stycznia. Przed komputerem spędzam sporą część dnia, więc będę jeszcze dłużej przesiadywać. :) Hortensja przy wejściu nadal ma ładne wiechy.

Obrazek

Aneczko jutro ma być u mnie 16 stopni. Mam wolne do południa, posadzę resztę tulipanów. ;:215 Jak będzie ciepło, to i lekki deszcz mi nie przeszkodzi. Tylko ta jedna niedożywiona ;:218 rozplenica czerwonawa, pozostałe żółte.

Obrazek

Małgosiu ja się w tym roku wyjątkowo wysiliłam i sadzę tulipany w ochronie, nornice zjadły wiele z niewykopanych. W poprzednich latach też tylko kopałam dołek, układałam cebule i zasypywałam. Nornice sprowadziły się tej wiosny. :evil: Przycinany rozwar się nie poddaje.

Obrazek

Aniu naparstnice siałam z podarowanych nasion, nie wiem jakie w efekcie będą. Oczywiście chciałabym kilka białych. ;:306 Z każdego koloru będę się jednak cieszyć. Ty teraz masz pole do popisu, tyle miejsca w nowym ogrodzie. ;:108 Pracy jednak ogrom. ;:168 Jeżówki kwitną i mają sporo pąków, ale już pewnie nie zakwitną. ;:174

Obrazek

Aniu Andzia84 u nas tylko przygruntowe przymrozki były. Większość jednorocznych zniszczyły, ale sporo bylin przeżyło i kwitnie. Jak wiadomo trawy lubię, więc jest ich coraz więcej. Rosną u mnie bezproblemowo i jesienią upiększają rabaty, jak kwitnących coraz mniej.

Obrazek

Zostanę żoną dziadka. ;:167
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Bedzie Wnusiu!??? Super! Ponoć wnuki kocha się jeszcze bardziej niż dzieci. ;:224 Podywagujemy o tym za kilkanaście miesięcy. ;:224
Ja miałam sadzić dziś ale mocno padało cały dzień. Może jutro się uda..?
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Soniu,czy ja dobrze odczytałam te końcowe malutkie literki? Zostaniesz żoną dziadka. Czyli babcią?
Szczerze gratuluje. A w ogrodzie jeszcze super widoki masz. ;:108 :wit
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

Soniu!! Przyjmij moje gratulacje Pani Babciu:) Oby szczęśliwie się donosił i zdrowiutki przyszedł na świat maleńki Wasz cud ;:194
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Soniu kochana właśnie taką kompozycję miałam na myśli jak stworzyłaś z Bonicą. Pięknie.
A trawa niedokarmiona właśnie że ładna w czerwieni...
Ale czegoś się doczytałam, gratulacje! ;:138
Pierwszy wnusio? To się będzie działo... ;:168
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu dzięki. ;:196 U nas też dziś mocno pada. ;:215 Bardzo się cieszę, bo jak kopałam dołki na róże, to na 30 cm sucho. Ja jestem dobrej sytuacji, bo wybiegnę i posadzę, a ty musisz się wybierać. Założysz coś p-deszczowego i posadzisz. Będzie ci łatwiej kopać dołki w mokrej ziemi. Dzieci mają po trzydzieści lat, pora była najwyższa. W lutym będę zanudzać. :;230

Alu dzięki. ;:196 Trawy ładnie się przebarwiają i nawet Zebrinus pokazał dwa kłosy. Teraz tylko czekamy na zdrowe narodziny. ;:167

Agnieszko dziękuję. ;:196 To nasz pierwszy wnusio, więc radość ogromna.

Olu dzięki. ;:196 Już obiecałam pomagać, jak będą chcieli wyjść na imprezę. ;:306 Będę babcią dochodzącą. Szałwia wyjątkowo trwale trzyma kwiaty. Trochę za wysoka wyrosła i przesłania róże okrywowe. Chyba jednak trzeba ją uszczykiwać, żeby była niższa, ;:218 albo posadzić jedną, dwie. U mnie jest cztery i było jej za dużo na rabatę o wielkości sześciu metrów kwadratowych.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Soniu gratulacje!!! Ogród wciąż piękny ;:215
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu dziękuję. ;:196 Jutro muszę porobić na spokojnie trochę zdjęć. Ciągle brak mi czasu, a wieczór wracałam późno.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”