Czy obniżony sufit choć trochę wyciszy odgłosy sąsiadów?

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
borygo27
100p
100p
Od: 4 lis 2011, o 13:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Czy obniżony sufit choć trochę wyciszy odgłosy sąsiadów?

Post »

Witam,chce obniżyć sufit i jeśli się da to wsadzić jeszcze watę aby oddzielić się od patologicznych sąsiadów, którzy wpadli na pomysł mieć w całym domu kamień na podłodze czy coś w tym stylu w dodatku ich sposób bycia jest głośny. Interesuje mnie czy taki zabieg choć trochę wyciszy ich "odgłosy"? Bo nie wiem czy nie wydam niepotrzebnie pieniędzy. Pozdrawiam
Drobiazgi sprawiają, że niepostrzeżenie i cicho wchodzi wielkie szczęście
Awatar użytkownika
Administrator
---
Od: 28 gru 2006, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Czy obniżony sufit choć trochę wyciszy odgłosy sąsiadów?

Post »

Sądzę że to bardzo dobry pomysł . Można poradzić się kogoś od wygłuszania aut w środku - są maty specjalne wygłuszające. Myślę, że mogą być znacznie wygodniejsze w zastosowaniu i skuteczniejsze. Można byłoby w tą przestrzeń dać i maty i ewentualnie tą watę.
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Admin.
Awatar użytkownika
borygo27
100p
100p

Post »

a czy samymi płytami też wyciszy czy lepiej coś dodać jednak?
AmaPoland
200p
200p
Od: 8 paź 2013, o 09:57

Post »

Nie chcę nikogo obrazić ale dlaczego pytasz tutaj? Poradź się kogoś na forum budowlanym a nie wśród ludzi od maszyn i ogrodów. Specjaliści z tego działu mogą Ci powiedzieć tylko co sądzą a nie jak będzie :) Ja na przykład uważam, że to nie wiele da jeśli chodzi o ich kamienną posadzkę.
x-W-ss
---
Od: 6 maja 2014, o 12:23

Post »

Właśnie. Pytanie raczej nie na to forum ale jako budowlaniec ci odpowiem. Po pierwsze primo nic nie napisałeś o stropie-z czego jest zrobiony?
Po drugie primo-często przeszkadzają odgłosy sąsiadów przy problemach z tarczycą, wtedy pomoże Euthyrox.
Po trzecie primo- często przy problemach natury psychicznej takie odgłosy się pojawiają-wtedy pomoże Escitil, ale nie od razu. Tak po kilku dniach.
Pocą ci się dłonie?
Nie obrażaj się ale bardzo często mam przypadki ludzi z zaburzeniami neurologicznymi, którzy zamiast iść do lekarza, szukają pomocy u budowlańców.
Awatar użytkownika
borygo27
100p
100p

Post »

nie,przez 10 lat walczyłam z zatokami jak sie okazało przy okazji nic nie słyszałam,teraz nagle jak jestem w ciązy,problem zatok zniknął,a słuch stał się tak wyrażny że wszystko mi przeszkadza.
x-W-ss
---
Od: 6 maja 2014, o 12:23

Post »

Czyli strzał w dziesiątkę :) Urodzisz i wszystko wróci do normy. Moja żona jak była w ciąży rzucała we mnie kapciem za puszczenie "cichacza" po czym płakała :) Niestety musisz przez te kilka miesięcy wytrzymać. I nie demoluj mieszkania :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”